Україна U-23 - Марокко U-23 2:1: огляд матчу та результат гри 27.07.2024

Граючи останні півгодини вдесятьох, "жовто-сині" не тільки стримали натиск суперника, а й зуміли забити переможний гол.
27 липня, 20:09
Україна U-23 / Getty Images
Україна U-23 / Getty Images

У суботу, 27 липня, в Сент-Етьєні на Стад Жоффруа-Гішар відбувся матч другого туру групового етапу футбольного турніру Олімпіади-2024 між збірними України та Марокко.

Команди по різному провели стартові ігри: тоді як українці сенсаційно програли Іраку, марокканці не менш сенсаційно здолали Аргентину.

Підопічні Руслана Ротаня провели дуже якісний перший тайм, у якому суперник нічого не створив біля воріт Кирила Фесюна.

"Жовто-сині" зі свого боку провели низку атак, одна з яких завершилася голом. Максим Брагару прострілив на лінію воротарської, де Дмитро Криськів ударом у дотик відправив м'яч у ближній кут.

Джерело: Getty Images

Якщо до перерви українці грали з позиції сили, то після неї вони перейшли до дуже обережної гри за рахунком. І, на жаль, це зіграло поганий жарт із командою.

Дозволивши опонентам штурмувати свої ворота, українські футболісти допустили небезпечну атаку, яку Володимир Салюк перервав ціною фолу.

Центрбек Чорноморця завалив суперника у власному штрафному майданчику, за що суддя пред'явив йому жовту картку і призначив пенальті.

Джерело: Getty Images

Однак потім усе стало куди гірше. Після перегляду повтору арбітр змінив своє рішення - Салюк отримав пряму червону картку. До "позначки" підійшов Суф'ян Рахімі, який не залишив шансів голкіперу української команди.

Після такого було складно розраховувати на перемогу: команда залишилася в меншості, а марокканці налаштувалися вирвати перемогу. Тому головним питанням було "а чи зможе Україна вистояти?".

Це було непросте завдання, враховуючи те, скільки судді на турнірі додають до основного часу. І тут головним героєм став Фесюн, який виконав кілька чудових сейвів.

Більш того, Україна навіть змогла вирвати перемогу! Втікши в контратаку в доданий час, "жовто-сині" розіграли комбінацію, в результаті якої Ігор Краснопір з близької відстані зробив рахунок 2:1, принісши тим самим своїй країні три очки.

Джерело: Getty Images

Після другого туру ситуація в групі В повторює те, що ми бачили на Євро-2024 у виконанні головної команди країни: усі збірні квартету мають по три очки. Україна ж посідає третє місце. В останньому турі команда Ротаня зіграє з Аргентиною, яка очолює таблицю.

Читайте також: Футбол на Олімпіаді-2024: Іспанія - чемпіон, Франція - срібний призер, у Марокко "бронза"

Статистика матчу Україна U-23 - Марокко U-23 другого туру Олімпіади-2024

Україна U-23 - Марокко U-23 2:1
Голи: Криськів (22), Краснопір (90+8) - Рахімі (64, пен.)

Очікувані голи (xG): 2.16 - 2.19
Володіння м'ячем: 40% - 60%
Удари: 11 - 17
Удари в площину: 5 - 4
Фоли: 17 - 7

Україна U-23: Фесюн - Мартинюк (Сич, 74), Салюк, Батагов, Крупський - Рубчинський, Криськів (Таловєров, 64), Михайленко (Федор, 78) - Хлань, Сікан (Краснопір, 64), Брагару (Очеретько, 64).

Марокко U-23: Мунір - Хакімі, Ель-Аззузі (Накач, 87), Букамір (Кехта, 74), Ель-Уахді - Річардсон, Таргаллін, Ель-Ханнусс - Еззальзулі, Рахімі (Маухуб, 87), Бен Сегір (Ахомаш, 87).

Попередження: Сікан, Хлань, Рубчинський, Крупський, Сич - Річардсон, Хакімі.

Вилучення: Салюк, 63 (Україна, пряма червона картка).

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK