Ді Монтедземоло: Енцо Феррарі був би в захваті від роботи із Шумахером

Колишній президент Скудерії у день народження "Червоного барона" згадав, як він вербував німця до італійської команди.
3 січня, 15:42
Міхаель Шумахер / Getty Images
Міхаель Шумахер / Getty Images

Коли мова заходить про Феррарі, люди часто згадують двох особистостей: Енцо Феррарі та Міхаеля Шумахера.

Але двоє чоловіків, які зробили найбільше для формування того вигляду Феррарі, в якому її всі знають, насправді ніколи не зустрічалися: Енцо помер у 1988 році, за три роки до того, як майбутній "Червоний барон" дебютував у Формулі 1 .

"Коли я в офісі, Міхаель завжди переді мною. На стінах у мене висять три фотографії: Жан Тодт піднімає його після завоювання чемпіонства в Сузуці в 2000 році, фотографія всієї команди в червоних перуках, зроблена в Малайзії, і обійми після тріумфу 96-му", - цитує італійця Planet F1 з посиланням на Gazzetta dello Sport.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Міхаель Шумахер: 10 років трагедії "Червоного барона"

Монтедземоло набрався досвіду в якості помічника Енцо Феррарі у 1970-х роках. У 1991 році він повернувся до компанії після смерті Енцо.

"Коли я повернувся до Феррарі, моєю метою було повернути команду на вершину. Мені довелося найняти добрих людей, щоб спланувати виграшний цикл і створити добрий клімат у компанії".

"Я найняв Жана Тодта, тому що не любив найманців, а він всю свою кар'єру пропрацював керівником у Пежо.  Потім прийшли Рос Брон, Рорі Бірн, Паоло Мартінеллі і Стефано Доменікалі. У той момент і тільки в той момент нам не вистачало пілота, який міг би змінити ситуацію".

"Згідно з уроком Енцо Феррарі про те, що ніколи не слід розкривати свою особистість, я попросив Нікі Лауду піти і поговорити з Віллі Вебером, менеджером Шумі. Він встановив перші контакти, а потім передав справу Тодту. І нарешті Міхаель прийшов до мене".

Джерело: Getty Images

"Цей німецький хлопчик не знав міфу про Феррарі на сто відсотків. Але він зрозумів її важливість, коли роком раніше лідирував на Гран-прі Німеччині. За два кола до кінця у нього зламався двигун, і Герхард Бергер виграв на червоній машині".

"Він зізнався мені, що був дуже вражений: "Я німець, на домашній трасі я зупиняюся через поломку і бачу весь Хоккенхайм, повний прапорів Феррарі, який вітає австрійця".

Але щодо того, як би ставився до Шумахера його колишній бос Енцо, відомий своєю складністю догодити, Монтедземоло вважає, що він був би "в захваті", особливо з приводу одного конкретного аспекту.

"Він був би в захваті, тому що йому подобалися гонщики, які завжди штовхали команду вперед. І на нього справила б враження його прихильність до механіків. Навіть коли він зламав ногу в Сільверстоуні, він жодного разу не сказав ні слова проти команди. А він міг це зробити".

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитись із усіма вже оголошеними датами презентацій болідів команд Формули 1 на сезон-2024.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK