Анонс сезону НБА: хто забере нагороду найкращого новачка, а хто оформить найкращий камбек

ISPORT розпочинає серію матеріалів із прогнозами майбутнього регулярного сезону кращої баскетбольної ліги світу.
2023 г., 24 жовтня, 08:15
Анонс сезону НБА / коллаж Василь Войтюк
Анонс сезону НБА / коллаж Василь Войтюк

У ніч на середу, 25 жовтня, стартує 78-й регулярний сезон Національної баскетбольної асоціації матчем чинного чемпіона Денвера проти Лейкерс, після чого естафету цієї ж ночі підхоплять Голден Стейт і Фінікс.

І поки команди готуються до тривалої та виснажливої ​​кампанії, в якій дебютує внутрішньосезонний турнір, редакція ISPORT також вирішила бути у всеозброєнні. Ми знову зробили власні прогнози на те, як пройде наступний сезон, а також на те, кому які нагороди дістануться за підсумками регулярки.

Це перша з чотирьох частин матеріалу, в якій ми обговоримо, хто міг би стати найкращим новачком року, якби в цьому світі не існувало Віктора Вембаньями, який гравець спрогресує найпомітніше за всіх і чому всім варто боятися Бена Сіммонса.

Новачок року

Загальний вибір - Віктор Вембаньяма (Сан-Антоніо)

Коли ще під час виступів за університет тебе називають головним талантом покоління, якого світ не бачив з часів ЛеБрона Джеймса, а ти ще й починаєш підтверджувати цей статус під час передсезонної підготовки, мимоволі починаєш розуміти, яка нагорода чекає на тебе за підсумками першого сезону у НБА.

Така історія Віктора Вембаньями повторює минулорічний сценарій, коли ще до старту регулярного сезону всім і так було зрозуміло, хто стане Найкращим новачком року. Тоді це був Паоло Банкеро, зараз це неймовірний француз.

У зв'язку з цим ми вирішили піти трохи іншим шляхом: про Вембаньяму ми докладно розповідали в матеріалі про головних проспектів драфту-2023. Зараз же хотілося б приділити увагу тим, хто вважався б одним із претендентів на нагороду, якби тут не було бигмена Сперс.

Скут Гендерсон (Портленд) - Олексій Погорелов

Наймолодший гравець в історії G-ліги (17 років), який одразу почав наводити там свої порядки. Стерлінг "Скут" Гендерсон втілює у собі найкращі атлетичні якості праймових Расселла Вестбрука та Дерріка Роуза.

Джерело: Getty Images

Цей молодий чоловік безперечно захоче поставити на ноги всіх на арені в першому ж матчі регулярки своїми проходами під кільце та класними данками, а тому цього року варто приділити увагу молодій банді, яка зібралася у Портленді.

Так, Скуту не пощастило опинитися в ситуації, коли він став частиною розбіжностей між клубом та Деміаном Ліллардом. Але з відходом Дейм Долли Гендерсон отримає значно більше свободи на майданчику, а його дует з Анферні Саймонсом може стати одним із найвогненніших у лізі.

На драфті-2023 Скут був обраний під третім піком, пропустивши вперед лише Вембі та Брендона Міллера, який також потрапив у команду, де йому дозволять грати та розвиватися. Але саме Гендерсон бачиться головним фаворитом на нагороду у разі "А що, раптом ...".

Чет Голмгрен (Оклахома) - Василь Войтюк

Не варто забувати, що за приз кращого новачка в цьому році буде боротися не тільки другий номер драфту 2023 року, а й другий номер драфту-2022. Чет Голмгрен пропустив минулий сезон через травму і тепер буде доводити, що він дійсно вартий всього того, чого від нього чекають.

Чет може стати своєрідним Кармело Ентоні для ЛеБрона Джеймса (Віктора Вембаньями), яких часто будуть порівнювати, як мінімум на початкових етапах їхніх кар'єр. Два довжелезні і худющі центрові, з кидком, з умінням оборонятися і навіть віддати передачу. Уже в першому матчі передсезонки нам дали змогу побачити їхню дуель організатори, але не тренери, які чомусь не дали хлопцям боротися один з одним, а "приставили" до них інших захисників.

Навряд чи той хайп, який вирує навколо Вембаньями, дозволить Голмгрену по справжньому боротися за нагороду кращого новачка, якщо всі будуть здорові, але за друге боротися зі Скутом він точно зобов'язаний.

Найпрогресуючий гравець року

Джонатан Кумінга (Голден Стейт) - Олексій Погорелов

Не можна сказати, що у перерві між минулим та новим сезоном Голден Стейт став помітно сильнішим. Як би все не відбулося навпаки.

"Воїни" відпустили до Вашингтона потенційно нову зірку в особі Джордана Пула, який провалив торішню кампанію. Попрацювавши трохи на ринку Ворріорз придбали Кріса Пола та кілька інших цікавих ветеранів. І на цьому все.

Така ситуація навіть може влаштувати 21-річного Джонатана Кумінгу, який у матчах передсезонної підготовки проявив себе з кращого боку - напевно Стів Керр почне давати йому ще більше ігрового часу, ніж у сезоні-2022/23.

У своєму другому сезоні в НБА Кумінга набирав у середньому 9,9 очка, 3,4 підбирання та 1,9 передачі. Враховуючи те, що Каррі, Томпсон і Грін молодше не стають, і при цьому в команді повно інших вікових гравців, я чекаю, що показники Джонатана зростуть приблизно в 1,5-2 рази, чого вистачить для завоювання нагороди.

Мікел Бріджес (Бруклін) - Василь Войтюк

Мій вибір в цій категорії базується не на очікуванні покращення рівня гри певним баскетболістом, а на очікуванні покращення його статистики. Мікел вже давно довів, що він прекрасний гравець, сильний як в обороні, так і в атаці.

Але якщо раніше він грав в одній команді з генієм атаки Девіном Букером, то зараз саме Мікел буде головною бойовою одиницею своєї команди.

Крім того, в гру має повернутися Бен Сіммонс (про нього нижче), який може ще більше допомогти Бріджесу розкритися в атаці. 

Минулого сезону в Фініксі Мікел набирав в середньому по 17 очок за матч, тоді як після обміну в Бруклін почав збирати статистику з 26 балів в середньому за вечір. Якщо продовжить в тому ж дусі, то нагороду має отримувати.

Камбек року

Бен Сіммонс (Бруклін) - Олексій Погорелов

Минулого року Василь зробив ставку на Бена і трохи прогадав: Сіммонс цілком непогано проводив першу частину сезону. Однак це тривало рівно доти, доки він не травмувався.

Тепер я хочу повторити цю ставку, і на це є кілька причин. Минулого літа Бен (якщо вірити його та командним соцмережам) дуже здорово попрацював, залікував усі свої болячки, привів себе у форму і, О ДИВО, попрацював над своїм кидком, що вже можна було помітити під час передсезонки. Сіммонс почав кидати з відхиленням – коли ви таке взагалі бачили?

Дюранта та Ірвінга в команді більше немає, як і зірок, які могли б затьмарити Сіммонса. Вибач, Бріджес, але ти все ж таки не дотягуєш до статусу зірки - ЧС-2023 все показав.

Тож у нас є всі шанси на те, щоб побачити не просто Бена Сіммонса зразка сезону-2019/20, а й його оновлену версію – цій лізі потрібен сильний Бен Сіммонс!

Зайон Вільямсон (Новий Орлеан) - Василь Войтюк

Один з найцікавіших персонажів всієї Ліги, якому так заважають травми. Після пропущеного позаминулого сезону, багато фанатів очікували його повернення, але на самому початку 2023 року він знову травмувався і вилетів.

114 матчів за чотири роки - якось малувато. Тим не менше, експерти очікують, що Зайон нарешті вилікував всі свої болячки і зможе в нинішньому сезоні зіграти хоча б 60 матчах.

В передсезонних матчах Вільямсон уже провів чотири матчі, і якщо три перших були невиразними, то в останньому він оформив 5 перехоплень і 16 очок всього за 16 хвилин на паркеті.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: прогноз прогнози анонс

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK