Анонс сезону НБА: хто стане кращим новачком і оформить найкращий камбек

ISPORT розпочинає прогнозувати, як пройде наступний сезон в Національній баскетбольній лізі.
2022 г., 16 жовтня, 10:00
Волл проти Сіммонса / Getty Images
Волл проти Сіммонса / Getty Images

У вівторок, 18 жовтня, розпочнеться 77-й регулярний сезон НБА. Команди все літо провели за комплектацією складу – цей процес розпочався з чергового драфту новачків. Головними проспектами цього драфту стали Чет Холмгрен, Джабарі Сміт і Паоло Банкеро, якого несподівано для всіх під першим піком вибрав Орландо.

Кожен представник саме даної талановитої трійці відразу ж став претендентом на звання майбутнього новачка сезону. Проте травма Холмгрена, через яку гравець Оклахоми пропустить усю майбутню кампанію, дещо скоротила список кандидатів.

Також уболівальники сподіваються, що деякі з їхніх улюбленців спрогресують, вивівши не лише себе, а й свою команду на новий рівень. А хтось чекає на повернення в грі тих зірок, які з тих чи інших причин були змушені пропустити минулий сезон.

Новачок року

Паоло Банкеро (Орландо) - Василь Войтюк

Банально? Так. 

Від першого номеру драфту завжди очікують гри на найвищому рівні моментально, без розкачки. Так, Паоло ще за два дні до драфту вважався тим, кого "точно забере Х'юстон" під третім піком, але Орландо здивували і забрали форварда саме першим номером. І вже в перших матчах в Літній лізі та передсезонні цей хлопець довів, що Орландо не зробив правильний вибір.

Банкеро
Банкеро / Джерело: Getty Images

Після травми Чета Холмгрена, який був вибраний на драфті одразу після Паоло, у Банкеро "випав" з боротьби можливо головний суперник за звання "новачка року". Головним козирем для Банкеро в цій боротьбі перед іншими претендентами є те, що Паоло, скоріше за все, буде першою опцією в атаці Орландо Меджик. Інші зіркові новачки буду в кращому випадку другою скрипкою, якщо не третьою.

Банкеро на відміну від того ж таки Джабарі Сміта (№3 минулого драфту) показав, що він є власником тіла справжнього чоловіка, тоді як гравцю Рокетс ще варто набрати м'язової маси.

У Паоло просто неймовірний атлетизм, що сильно допоможе йому набирати багато очок вже в перший сезон. Головною задачею його команди буде розвиток молодих гравців, а сам Банкеро – головний молодий гравець, тому вони намагатимуться покращити всі його якості.

Кіган Мюррей (Сакраменто) - Олексій Погорелов

Можливо, для багатьох цей варіант став сюрпризом, адже випускника Айови не було в головній трійці драфта і всерйоз він не розглядався як кандидат на перший вибір. Однак новобранець Сакраменто, який уже встиг стати MVP Літньої ліги, має в рукаві кілька козирів - і ось вони.

Працездатність. Цей тихий, непомітний на майданчику хлопець (своєрідна копія Тіма Данкана на мінімалках) працює і на своєму, і на чужій половинах майданчика. Маючи такі габарити (зріст 203 см, вага 98 кг), на майданчику він робить все. Так, над створенням моментів йому варто попрацювати, але захист і напад у нього в повному порядку.

Мюррей (справа)
Мюррей (справа) / Джерело: Getty Images

У свій другий та останній сезон в Айові він у середньому набирав 23.5 очка, 8.7 підбирань та 1.5 асиста при 55% реалізації з гри та майже 40% влучень з-за дуги. Йому 22 роки, а тому варто очікувати, що він підросте ще на пару сантиметрів, що дозволить йому ще більшою перевагою атакувати кільце суперника.

Статус клубу. Сакраменто не був у плей-офф із далекого 2006 року - найтриваліша діюча серія серед усіх американських франшиз. Команда не ставить перед собою високих завдань. Зараз для неї головне – розвиток молодих гравців + зняття прокляття постсезону.

Маючи в команді ДеАрона Фокса та Домантаса Сабоніса, Мюррей з ходу стане третьою опцією Кінгз у нападі, що позитивно позначиться на його показниках. Слабка команда та море можливостей виявити себе – хіба це не ідеальні умови для молодого проспекту, щоб поборотися за звання ROTY?

Інші претенденти:

Джейден Айві (Детройт), Джабарі Сміт-мл. (Х'юстон)

Найпрогресуючий гравець

Ентоні Едвардс (Міннесота) - Олексій Погорелов

Є віра в те, що зірка Тімбервулвз, що сходить, зуміє повторити шлях неймовірного Джа Моранта минулого сезону. Однак для цього йому доведеться серйозно попрацювати, щоб не стати одним з головних розчарувань сезону, поряд з усією Міннесотою.

У другий рік Ant-man не відрізнявся яскравими данками, як це було в дебютний сезон. Натомість він сфокусувався на ефективності, піднявши свої цифри за абсолютно кожним показником. Зараз же час взяти м'яч у свої руки і стати головною зіркою команди.

Едвардс
Едвардс / Джерело: Getty Images

Набираючи 21.3 очка, 4.8 підбирання, 3.8 передачі в регулярці, Ентоні у своїй першій серії плей-офф у кар'єрі довелося пожертвувати плеймейкінгом заради набору очок (25.2 очка та 3.0 передачі). Але цього все одно забракло, щоб пройти Мемфіс Моранта (2-4).

Смак постсезону має відкрити в 21-річному захисникові спрагу випробувати його знову і знову. А для цього потрібно показувати себе у регулярці. Якщо Едвардс хоче поїхати на Матч усіх зірок і вважатися претендентом на MVP, вже зараз потрібно демонструвати свій найкращий баскетбол, продовжуючи поступовий прогрес.

Колін Секстон (Юта) - Василь Войтюк

Мій колега зробив дуже крутий вибір, але якщо Едвардса вже можна рахувати зіркою цієї ліги, то я вирішив сконцентруватися на гравцях більш нижчого рівня. Особисто я чекаю прогресу від двох гравців – Тайріза Галібертона та Коліна Секстона.

Розігруючий Індіани стане головною рушійною силою цієї команди і може дуже сильно покращити свої статистичні показники. Вже в минулому сезоні після переходу в Індіану він робив 9,6 асиста за матч, що якщо зараз він буде робити статистику приблизно 20+10?

Секстон
Секстон / Джерело: Getty Images

Подібна ситуація в Коліна Секстона. Ще в позаминулому сезоні він показав, що добре вміє набирати очки (24 бали в середньому за гру), після чого в минулій першості в 11 зіграних матчах показував найгіршу результативність в кар'єрі (16). Тепер він перейшов в нову для себе команду.

В Юті вже не буде Гарланда, який буде відбирати м'яч і кидки в Коліна, а сам Секстон може стати ледь не єдиною людиною, яка буде набирати очки великими партіями в цій команді. Пам'ятаєте останній матч Кобі Брайанта, коли він просто робив всі кидки команди? А що, якщо Секстон гратиме майже так само весь сезон? Що якщо він набиратиме по 30 балів за гру? Єдине, що в такому випадку може завадити йому отримати нагороду – це місце Джаз в таблиці.

Інші претенденти:

Тайріз Галібертон (Індіана), Анферні Саймонс (Портленд), Ар Джей Баррет (Нью-Йорк)

Камбек року

Бен Сіммонс (Бруклін Нетс) – Василь Войтюк

В цьому сезоні на паркет національної баскетбольної ліги повертається дуже велика кількість гравців, за якими ми всі вже встигли засумувати. Чого тільки варті Кавай Леонард і Зайон Вільямссон. Але особисто я найбільше очікую на повернення Бена Сіммонса.

Австралійський розігруючий-бігман змінив команду, але все ще не дебютував в офіційних матчах за Бруклін, адже пропускав весь минулий сезон.

Сіммонс
Сіммонс / Джерело: Getty Images

Сіммонс же пограв в передсезонних матчах і, чесно кажучи, це було не дуже. В останньому він взагалі за 13 хвилин зібрав статистику з 2 очок, 6 асистів та 6 фолів.

А тому, для мене камбеком року буде саме Сіммонс і я очікую від нього як феноменальної гри і виведення Брукліна на сходинку претендентів за чемпіонство, так і повного провалу, чергового конфлікту в Нетс і, можливо, обміну когось з зіркових гравців.

Джон Волл (Кліпперс) - Олексій Погорелов

Останні кілька років стали для Джона Волла справжнісіньким кошмаром, з якого, як гравець сам зізнавався, він міг і не вирватися. Дві тяжкі травми, втрата матері та бабусі, коронавірус - через накопичені труднощі Джон замислювався про самогубство.

На щастя, він не лише відкинув подібні ідеї, а й повернувся на паркет. Весь минулий сезон він просидів на лавці Х'юстона, не маючи нагоди грати (Рокетс хотіли дати можливість своїм молодим виконавцям спокійно розвиватися, не відбираючи у них важливих ігрових хвилин).

Волл
Волл / Джерело: Getty Images

Бути здоровим і спостерігати за грою збоку, не маючи можливості приєднатися – справжнє катування для спортсмена. І ось воно закінчилося: Х'юстон викупив контракт Волла (47,4 мільйона), завдяки чому 32-річний розігруючий підписався з Кліпперс.

Не граючи останні два роки, спочатку він буде другою опцією на позиції після Реджі Джексона, який відмінно себе зарекомендував минулого сезону. Однак у ході кампанії можна очікувати, що 5-разовий учасник МВЗ займе місце у стартовій п'ятірці і в компанії з Каваєм Леонардом і Полом Джорджем кошмаритиме лігу. Якщо вони не зламаються. Знову.

Інші претенденти:

Кавай Леонард, Зайон Вільямссон, Джамал Мюррей, Джеймс Вайзмен


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK