Україна - Англія: анонс матчу відбору на чемпіонат Європи

ISPORT представляє анонс майбутньої сутички між підопічними Гарета Саутгейта і підопічними Руслана Ротаня.
2023 г., 26 березня, 10:33
Гаррі Кейн - Руслан Маліновський / Getty Images
Гаррі Кейн - Руслан Маліновський / Getty Images

У неділю, 26 березня, в рамках другого туру кваліфікації чемпіонату Європи-2024 збірна Англії на своєму полі прийме національну команду України.

Англійці вже провели перший матч у відборі, обігравши збірну Італії (2:1) . Українська команда тільки починає свій шлях кваліфікації на Євро, який пройде в Німеччині.

Поєдинок збірних відбудеться в столиці Англії Лондоні на стадіоні Вемблі. Стартовий свисток - 19:00 за київським часом.

Англія - Україна
Лондон, Вемблі, 22:00,
арбітр - Сердар Гезюбююк (Нідерланди)
Де дивитися матч Англія - Україна
Пряма трансляція - MEGOGO

Читайте також: Єдина, але така неповторна: найкращий матч України з Англією

Група відбору

Збірна Англії та України потрапили в одну групу з Італією, Північною Македонією та Мальтою. Перший тур уже відбувся, а єдиною командою, хто не грав, була Україна.

У першому турі Італія на своєму полі приймала Англію. Зустріч видалася яскравою, з вилученням і голами. За підсумком фінального свистка перемогу святкували англійці (2:1). У паралельній зустрічі Північна Македонія зустрічалася з Мальтою. Команди також забили три голи, а перемогу здобули македонці (2:1).

Варто зазначити, що "жовто-сині" в цей час провели спаринг із представником Англії - Брентфордом Б. Команда Руслана Ротаня зуміла обіграти суперника - 2:0.

У другому турі командою, яка пропускає тур, стане збірна Північної Македонії. Своєю чергою, Англія прийме Україну, а Італія вирушить на виїзд до Мальти.

Читайте також: Україна - Англія: прогноз на матч кваліфікації Євро-2024

Слова тренерів перед матчем 

  • Наставник Англії Гарет Саутгейт:

Буде важко - Україна пропускала перший тур. На нас чекає переліт, відновлення - деякі хлопці отримали забої. У неділю нам знадобиться найбільша підтримка на Вемблі, що забезпечить нам емоційний підйом. І якщо ми зможемо зіграти так, як це робили в першому таймі (проти італійців), то вболівальникам це сподобається. Але ми гратимемо проти дуже сильної команди.

  • Виконувач обов'язків головного тренера України Руслан Ротань:

Матч був підготовчим. Ми провели досить хорошу гру напередодні зустрічі з Англією. За цей період часу важливо відчути впевненість. Хлопці зіграли добре, професійно поставилися до своїх обов'язків. Я їм одразу сказав, що в неділю гра буде на 300% складнішою в усьому - і в плані стадіону, і суперника, і самовіддачі. Англія всім цим славиться.

Заявка збірної України

Воротарі

1. Андрій Лунін, 12. Анатолій Трубін, 23. Микита Шевченко

Захисники

2. Едуард Соболь, 3. Олександр Сваток, 4. Едуард Сарапій, 13. Денис Мірошніченко, 16. Віталій Миколенко, 21. Олександр Караваєв, 22. Микола Матвієнко.

Півзахисники

5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Михайло Мудрик, 8. Руслан Маліновський, 10. Євген Коноплянка, 14. Віталій Буяльський, 15. Віктор Циганков, 17. Олександр Зінченко, 18. Артем Бондаренко, 19. Олександр Піхальонок, 20. Георгій Судаков.

Нападники

9. Роман Яремчук, 11. Артем Довбик.

Орієнтовні склади

Англія: Пікфорд - Вокер, Магуайр, Стоунз, Чіллвел - Райс, Філліпс - Беллінгем, Сака, Гріліш, Кейн

Україна: Трубін - Караваєв, Матвієнко, Сваток, Миколенко - Степаненко, Зінченко, Маліновський - Мудрик, Довбик, Циганков

Цікаві факти

  • Україна лише раз перемагала Англію у восьми матчах (дві нічиї та п'ять перемог Англії);
  • Збірні п'ять разів грали в Англії - чотири перемоги у господарів, одна нічия;
  • Команди вперше зіграють у рамках відборів на чемпіонат Європи;
  • На Євро-2024 потраплять найкращі дві команди групи;
  • У наступному турі, який пройде в червні, Україна зіграє з Північною Македонією і Мальтою. Англія - з Мальтою та Північною Македонією.

Читайте також: Спустили з небес на землю: Найгірший матч України з Англією

Прогноз

Англійська збірна вже встигла провести перший матч у кваліфікації і проти дуже сильного суперника - Італії. Підопічні Гарета Саутгейта показали ту гру, яка вселяє впевненість і підвищує шанси на вихід на Євро-2024. Звичайно, рано говорити, що зараз англійці грають із головними суперниками на перші два місця - перший переможений, а другий - тільки належить зіграти.

Руслан Ротань зараз очолює національну команду, однак не є головним тренером. У нього не було особливо багато часу, щоб підготуватися до матчу, ознайомитися з гравцями, а лише підказати нюанси і дати поради. Важко оцінювати форму та гру збірної України, а товариський матч із Брентфордом - це хоч якась можливість оцінити свої шанси та окреслити головні цілі на поєдинок.

Звичайно, хотілося б вірити, що Україна зуміє відібрати очки в Англії, але зробити це буде дуже важко. Англія потужна, зухвала і монолітна. Шанси для України, мабуть, тільки грати на контратаках і користуватися помилками суперника. Якщо посміхнеться удача, то рахунок буде позитивний, а так малоймовірно.

Прогноз: 2:0

На ISPORT буде доступна онлайн-трансляція зустрічі Англія - Україна, яка розпочнеться о 19:00 за Києвом.

Дмитро Данець, ISPORT.ua


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK