Син легенди, зірковий партнер українця та інші: хто вони, наступні суперники збірної?

ISPORT знайомить своїх читачів з національною командою нашого нового опонента.
22 березня, 15:15
колаж Василь Войтюк / Getty Images
колаж Василь Войтюк / Getty Images

Національна збірна України в надважкому матчі здолала Боснію і Герцеговину та виборола собі право зіграти в фіналі плей-офф, де її суперником стане команда Ісландії.

ISPORT розповідає про цікавих персонажів цієї команди.

Лідер Руслана Маліновського

Найбільше серед нинішніх гравців "вікінгів" виділяється Альберт Гудмундссон з Дженоа. Форвард є лідером не тільки своєї збірної, а й клубу за який виступає Руслан Маліновський

26-річний футболіст проводить свій найкращий сезон в кар'єрі, вже забивши 12 м'ячів та віддавши 3 асиста. Гудмундссон з відривом є лідером генуезців за системою гол + пас, випереджаючи Матео Ретегі на 4 бали.

Альберт Гудмундссон
Альберт Гудмундссон / Джерело: Getty Images

Проривний сезон нападника не пройшов повз уваги топ-клубів. Альбертом ще взимку цікавились Тоттенгем, Ювентус та кілька інших клубів, а його відхід зі стану "грифонів" влітку видається неминучим.

Цікаво, що гравець походить з футбольної сім'ї. Його тато, дядько та дід, який є йому повною тезкою встигли пограти за кілька клубів на своїй Батьківщині.

Молода гвардія

В збірній Ісландії наразі проходить певне омолодження складу. В нинішній команді менше десятка людей, яким виповнилося 26 років. Проти Ізраїлю зіграли одразу п'ятеро гравців, яким ще немає 23 років.

В воротах зіграв 22-річний Хакон Вальдімарссон – новий одноклубник нашого Єгора Ярмолюка в Брентфорді. Свій останній матч на клубному рівні він зіграв ще в листопаді за шведський Ельфсборг, але тренерський штаб довіряє йому місце в основі збірної.

Хакон Вальдімарссон
Хакон Вальдімарссон / Джерело: Getty Images

20-річний Хакон Арнар Гаральдсон, як і його тезка, зіграв весь матч проти Ізраїлю. Цей лівий вінгер французького Лілля, напевне, головна молода зірка збірної. За останній місяць він зміг завоювати місце основного і в своєму клубі, де навіть забив перший гол в сезоні Ліги 1.

В основі на Ізраїль в парі нападників з Гудмунсоном вийшов наймолодший гравець цієї команди – 19-річний форвард Копенгагена Оррі Оскарссон. Це той хлопець, який віддав асист в матчі-відповіді Ліги чемпіонів проти Манчестер Сіті. За збірну він вже забивав – Люксембургу та Словаччині.

Оррі Оскарссон (зліва) і Хакон Гаральдсон (в центре)
Оррі Оскарссон (зліва) і Хакон Гаральдсон (в центре) / Джерело: Getty Images

А замінив Оскарсона у вчорашньому матчі Андрі Гудйонсен – гравець з найлегендарнішим футбольним прізвищем країни – середній син легендарного ексгравця Барселони та Челсі Айдура Гудйонсена. Андрі зараз виступає в Данії за Люнгбю, грає завжди, забиває досить регулярно, за національну команду відзначився вже шістьма голами.

З великої футбольної династії походить і Ісак Бергман Йоханнесон – основний центрхав Фортуни Дюссельдорф. Його батько зараз асистент тренера в збірній Ірландії, дідусь також був футболістом, як і три дядьки, два кузени і молодший брат! А сам Ісак, який 23 березня відсвяткує 21-й день народження, вже має в своєму активі два десятки матчів за збірну.

Вони були частиною тієї самої команди

В 2016 році Ісландія поставила на вуха всю Європу, показавши феноменальний виступ на континентальній першості у Франції, коли дійшла до чвертьфіналу, де програла господарям.

Євро-2016
Євро-2016 / Джерело: Getty Images

З того часу пройшло багато років, але в збірній досі є декілька гравців, які взяли участь в історичному турнірі, хоча ні тоді, ні зараз, вони не грають великої ролі.

Найвідоміший з них – 35-річний форвард Альфред Фіннбогасон. Тоді, на Євро, він зіграв в трьох матчах, в кожному виходив на заміни і заробив дві жовті картки. Зараз він представляє бельгійський Ейпен, де не є постійним гравцем основи, як і в національній команді.

Інгі Інгассон на Євро-2016 зіграв близько 50-ти хвилин, а зараз є капітаном національної команди. А ось Арнор Інгві Траустасон навіть має забитий гол на тій першості у ворота Австрії, хоча й був тоді гравцем глибокого запасу. Зараз, безумовно, основний гравець команди.

Арнор Траустасон
Арнор Траустасон / Джерело: Getty Images

А ось Йогана Гудмундссона ви могли і запам'ятати по виступам на Євро, там він був основним гравцем і відіграв у всіх п'яти матчах на тому турнірі. Останнім часом він втратив місце в основі свого Бернлі і навіть виявився єдиним, хто не потрапив в заявку на матч проти Ізраїлю.

З нинішнього складу на Євро їздив тоді ще юний Хйортур Германнссон, але не зіграв там ні хвилини. Зараз він представляє італійську Пізу, але не є гравцем основи збірної.

Збірна Ісландії
Збірна Ісландії / Джерело: Getty Images

Основна обойма

Про декого ми вже встигли поговорити вище, розглянемо інших. Захист в Ісландії дуже досвідчений, саме в цій ланці грають більшість вікових гравців. Окрім капітана Інгасона проти ізраїльтян грали:

  • 31-річний лівий захисник Гудмундур Торарінссон (виступає за ФК Кріт, Греція). Гравець, якого не можна назвати основним, за весь відбір до Євро це його лише другий матч;
  • 28-річний центрбек Даніел Гретарссон (Сеннер'юск, Данія), якого також не можна назвати 100% основним, хоча всі три матчі цього року він провів від дзвінка до дзвінка;
  • 32-річний Віктор Палссон (Ейпен, Бельгія). Ось цей чоловік (його батько до речі португалець, а дідусь з Мозамбіку) точно основний – всі матчі кваліфікації зіграв від дзвінка до дзвінка, або справа в обороні, або в центрі.

Віктор Палссон
Віктор Палссон / Джерело: Getty Images

Є ймовірність побачити на флангах оборони менш досвідчених Колбейнна Фіннсона (ексгравець Боруссії Дортмунд та Брентфорда, зараз виступає в Данії) та Альфонса Сампстеда (Твенте), які багато грали у відборі.

В півзахисті окрім вищезгаданих Траустасона та Гаральдсон в основі в минулому матчі (як і в більшості останніх офіційних зустрічей) вийшов 25-річний атакувальний півзахисник нідерландського Го Ахед Іглз - Віллум Тор Віллумссон. Також з перших хвилин грав чоловік з заплямованою кар'єрою – Арнор Сігурдссон, контракт якого з московським цска закінчився тільки з настанням 2024 року. Хоча в цьому сезоні він представляв і продовжує представляти англійський Блекберн (з перемінним успіхом там він основний).

Арнор Сігурдссон
Арнор Сігурдссон / Джерело: Getty Images

Варто відзначити, що Сігурдссон та Траустасон в матчі з Ізраїлем отримали травми.

З великою долею ймовірності побачимо ми в ділі і Йона Торштайнссона з бельгійського Леувена. Можливо не в основі, але на заміну він за збірну виходить регулярно.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK