Хорнер: На місці Мерседес я теж сказав би своїм пілотам нити про біль

Керівник Ред Булл не радий словами свого колеги з Мерседеса.
2022 г., 12 червня, 21:52
Крістіан Хорнер / Getty Images
Крістіан Хорнер / Getty Images

Під час Гран-прі Азербайджану пілот Мерседес Льюїс Хемілтон скаржився своїй команді на біль у спині через галопування (постійне підстрибування боліда). Після гонки він насилу вилазив із кокпіту, а Тото Вольфф заявив, що 7-кратний чемпіон світу може пропустити Гран-прі Канади через проблеми зі спиною.

Керівнику Ред Булл Крістіану Хорнеру не подобаються такі скарги. Він не вважає, що існує серйозна проблема з безпекою та здоров'ям пілотів.

"Я б також сказав своїм гонщикам, щоб вони скиглили якнайбільше по радіо, щоб зробити це ще більшою проблемою. Це все частина гри", - цитує Хорнера The Race.

Коли його запитали, чи думає він, що деякі команди справді так роблять, він відповів: "Звичайно, так. Я маю на увазі, що це помітно, що їм незручно, але є засоби для вирішення цього. Однак це позначиться на керованості автомобіля" .

"Найпростіше поскаржитися з точки зору безпеки, але кожна команда має вибір. Я думаю, що якби це була справжня проблема безпеки, то на це потрібно було б звернути увагу. Але якщо це зачіпає лише окремих людей чи команди, то з цим має розбиратися сама команда".

Тим часом Джордж Рассел повідомив, що не тільки пілоти Мерседес і Феррарі скаржаться на підстрибування - пілот Ред Булл Макс Ферстаппен також зазначив, що для нього це стало викликом.

Ферстаппен та Расселл
Ферстаппен та Расселл

"Ніхто не намагається сказати це, щоб отримати якусь перевагу, у вас є гонщики Феррарі, і навіть Макс сказав, наскільки це складно", - сказав Рассел після гонки.

"Або ви підстрибуєте і машина вдаряється об землю, або ваша машина їде в міліметрах від землі вдаряєтеся на купині. Який не був би ваш вибір, це не здорово, і щось станеться, без сумніву".

Нагадаємо, що за підсумками Гран-прі Азербайджану Ред Булл завоював дубль, завдяки чому команда відірвалася від Скудерії у кубку Конструкторів.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK