Піастрі підписав контракт з МакЛарен, що було затверджено ФІА - RN365

Схоже, що сага молодого австралійця добігає кінця.
2022 г., 6 серпня, 10:08
Оскар Піастрі / Getty Images
Оскар Піастрі / Getty Images

У вівторок, 2 серпня, Альпін, які втратили Фернандо Алонсо, оголосили, що іспанця в 2023 замінить Оскар Піастрі. Однак лише за кілька годин він у своїх соціальних мережах спростував це повідомлення.

У мережі постійно з'являлася інформація, що 21-річний австралійець має домовленість з МакЛарен про місце за кермом у боліді наступного сезону, де він повинен буде замінити свого співвітчизника Даніеля Ріккардо.

Читайте також: Алонсо, Альпін, Піастрі: що це було і що станеться далі?

І, судячи з усього, англійська команда виконала половину запланованих справ. Як повідомляє RacingNews365, Піастрі фактично підписав контракт з МакЛарен.

Ця угода була відправлена ​​до комісії ФІА за визнанням контрактів, де всі подібні угоди Формули 1 перевіряються на дійсність. Цей орган затвердив контракт Піастрі із командою. Тим часом Альпін неправдиво заявляє, що має право на послуги австралійця.

Як стало відомо, у Піастри контракт з Альпін на 2022 рік, а не на 2023 рік. Команда могла висловити наміри скористатися послугами пілота наступного сезону, проте вона пропустила дедлайн цього пункту у контракті. Тому Оскар нічим французам не зобов'язаний.

При цьому повідомляється, що Рада з визнання контрактів ФІА постановила, що між Альпін і Піастрі не було чинного контракту до 2023 року, що дало МакЛарен свободу дій. Команда з Уокінга завершила операцію увечері 30 липня, задовго до того, як Алонсо залишив Альпін.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK