Дерек Чісора – Кубрат Пулєв: анонс та прогноз на ветеранський бій

Боксери проведуть реванш, який визначить майбутнє спортсменів.
2022 г., 9 липня, 12:00
Дерек Чісора - Кубрат Пулєв / Matchroom Boxing
Дерек Чісора - Кубрат Пулєв / Matchroom Boxing

В суботу, 9 липня, на арені The O2 Arena в Лондоні (Англія) відбудеться бійцівський вечір від промоутерської компанії Matchroom Boxing, а головною подією буде бій між Дереком Чісорою та Кубратом Пулєвим.

Боксери проведуть реванш після очного поєдинку, який відбувся в 2016 році, коли переміг болгарин. Переможець даної зустрічі матиме можливість ще проявити себе в спорті, а ось лузер, можливо, завершить кар’єру.

Перший бій

В травні 2016 року боксери домовились про проведення бою в Гамбургу (Німеччина). Тоді на кону поєдинку був титул чемпіону Європи.

Пулєв, який звик діяти на дистанції та спокійно, зумів витримати агресію британця на початку бою. Дерек, провівши на високому рівні перші раунди, з часом почав збавляти швидкість. Кубрат почав користуватися цим, продовжуючи діяти технічно.

В середині бою Дерек зближувався з опонентом, діяв на межі правил. В один із таких моментів, Чісору влучив по обличчю Пулєва, який трохи втратив рівновагу, але це були рідкісні спалахи, а весь в інший час Кубрат все одно домінував.

В останніх раундах Чісора накинувся на болгарина, щоб добути перемогу. Пулєв грамотно відходив від суперників, тримав того на дистанції та не забував наносити влучні удари.

Поєдинок завершися по підсумкам 12 раундів. Арбітри бою присудили болгарину перемогу роздільним рішенням: 116-112, 118-110 та 113-115. Таким чином, Пулєв став новим чемпіоном Європи за версією EBU (а також претендентом на титул чемпіона світу IBF).

Останні бої Чісори

З 2016 року Дерек провів цілих 13 боїв, в яких були гучні перемоги, тотальні поразки та суперечливі результати.

В його списку дві поразки від Ділліана Уайта, які були проведені з паузою в два роки. В перший раз Чісора поступився рішенням суддів, а в іншому – нокаутом в 11-му раунді.

Що стосується перемог, то він завоював вакантний титул чемпіона за версією WBA International у важкій вазі (здолав Карлоса Такаму) та вакантний титул за версією WBO Inter-Continental у важкій вазі (переміг Девіда Прайса).

Читайте також: Усик - Чисора: лучшие моменты боя

Однак остання серія дуже прикра для британського ветерана. На його рахунку три поразки: від Олександра Усика в 2020-му році (рішенням суддів) та дві поспіль невдачі з Джозефом Паркером рішенням суддів.

Останні бої Пулєва

З моменту реваншу Пулєв провів шість поєдинків, в яких боровся за титули та різні претендентські статуси, але половину із них він провів на домашніх аренах.

Кубрат здобув три перемоги в Болгарії: переміг Семюеля Пітера та виграв вакантний титул WBA Inter-Continental, здолав Кевіна Джонсона та захистив чемпіонський титул та перевершив Хьюї Ф'юрі, отримавши статус обов'язкового претендента на титул чемпіона світу за версією IBF у важкій вазі.

Рано чи пізно болгарину потрібно було провести дебютний поєдинок в США. В березні 2019-го року в поєдинку він здолав румуна Богдана Діну. Через короткий час – листопад 2019-го – Пулєв одноголосним рішенням переміг Райделла Букера.

Шанс на титул він отримав в 2020-му році, в якому зустрічався з Ентоні Джошуа. На кону поєдинку були чемпіонські титули за версіями WBA Super, WBO, IBF та IBO. Гідного супротиву Пулєв так і не показав. По ходу бою він відступав, повертався спиною, а тому програв нокаутом у дев’ятому раунді.

Слова боксерів перед боєм

Дерек Чісора:

У мене немає жодної неповаги до великої людини Пулєва. Він кілька років чекав, щоб знову поборотися за титул, а коли програв, то почав виправдовуватися: «У мене був коронавірус, я не міг нормально спарингувати». Це повна маячня.

Я завжди прагнув більшого. Я не повинен подобатися всім. Я знаю, що можу і продаю цей продукт людям. І цей продукт – війна. Я ретельно тренуюсь, у мене є пристрасть. Пулєв бився всього кілька тижнів тому, але він бився з ніким. У того хлопця не було моїх навичок та здібностей. Я стягну з нього шкіру.

Кубрат Пулєв:

Я поважаю Дерека, адже він завжди приймає такі тяжкі виклики, як проти мене. Він ніколи не боїться вступити у тяжку сутичку. Дерек – складний опонент і має багату історію. Минуло кілька років після моєї перемоги над Чісорою. Можу сказати, що зараз почуваюся набагато краще, адже здобув багато досвіду у боях, у яких брав участь.

Це буде цікаве протистояння, тому що Дерек дуже небезпечний суперник. Зараз я повністю сконцентрований на ньому, а потім вкотре вирушу за чемпіонським титулом.

Файт-кард вечора в Лондоні

Дерек Чісора (32-12, 23 KO) - Кубрат Пулєв (29-2, 14 KO)

Ісраїл Мадримов (8-0, 6 KO) - Мішель Соро (35-3-1, 24 KO)
Претендентський бій за версією WBA у першій середній вазі

Фелікс Кеш (15-0, 10 KO) - Вон Александер (17-6-1, 10 KO)
Бій за вакантний титул чемпіона за версією WBA International у середній вазі

Каоймін Аг'ярко (11-0, 7 KO) - Лукаш Мачієць (28-4-1, 5 KO)

Бій за вакантний титул чемпіона за версією WBA International у першій середній вазі

Фабіо Вордлі (13-0, 12 KO) - Невідомо

Соломон Декрес (3-0, 1 KO) - Кевін Ніколас Еспіндола (7-4, 2 КО)

Юсуф Ібрагім (1-0) - Франсіско Родрігес (1-6)

Чого чекати від бою

Два ветерани: 38-річний британець та 41-річний болгарин виявлять між собою кращого із найдосвідчених в дивізіоні. Чісора робить ставку на шоу, на агресію та динамічний бій, а ось Пулєв – на результат, тому діє на дистанції, обережно, недарма боровся за титули.

Слабкість Дерека в тому, що він дуже динамічний в першій половині бою, а ось далі рве дистанцію, діє груби, що призводить до негативних результатів. Пулєв технічний та витривалий боєць, в якому на першому плані стоїть робота на перемогу.

Мотивація же бійців очевидна: Дерек прагне робити шоу та гроші, а ось Пулєв зосереджений на успіху в дивізіоні, бо так і мріє виграти чемпіонський титул.

Тому, роблячи прогноз, фаворитом реваншу є Кубрат. Бій пройде всю дистанцію, а рішенням суддів переможе болгарин.

Прогноз ISPORT.ua: перемога Пулєва рішенням суддів.

Дмитро Данець


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK