Володимир Кличко: Президент МОК представляє російські інтереси, а не олімпійські цінності

Легендарний український боксер різко відреагував на можливий допуск до Олімпіади представників країни-терориста.
2023 г., 20 лютого, 16:35
Володимир Кличко / Getty Images
Володимир Кличко / Getty Images

Колишній чемпіон світу в надважкій вазі Володимир Кличко висловився щодо наміру дозволити спортсменам із країни-агресора виступати на Олімпіаді.

Легендарний український боксер розкритикував президента МОК Томаса Баха, який просуває ідею про відновлення у правах росіян і білорусів, зазначивши, що той, незважаючи на свій статус, далекий від поняття олімпійських цінностей.

"Томас Бах весь час говорить про "нейтралітет" МОК. Але річ у тому, що Бах не нейтральний. Він представляє російські інтереси, а не олімпійські цінності. Він не може стояти під білим прапором. Спорт, бізнес і політика дуже пов'язані один з одним. Олімпійські ігри, зокрема, завжди були частиною політики.

Читайте також: "У росіян золота медаль за депортацію дітей та зґвалтування жінок": Кличко звернувся до президента МОК

Говорячи про кольори, білий нейтральний прапор, у німецькій мові є гарний вислів: "Ви повинні показати свої кольори". Тут немає жодних "якщо" та "або". На жаль, Бах репрезентує не олімпійські цінності, а агресора, підтримує пропаганду. Багато російських спортсменів представляють клуби міноборони рф. Вони змагалися на зимових Олімпійських іграх та тепер планують змагатися на наступних літніх Іграх. Російська пропаганда користується цим. Ви випускаєте на світову арену агресора, вбивцю та його представників і посіпак.

Я ще не бачив, щоб хтось із нинішніх російських спортсменів публічно виступав проти війни. Виходить, що вони її підтримують. І ми вже бачили спортсменів зі знаком Z. Вони підтримують цей режим, цю війну, цю пропаганду", - наводить слова Кличка Boxing Scene.

Нагадаємо, раніше Міністр молоді та спорту України та президент НОК України Вадим Гутцайт не виключив, що українські спортсмени можуть бойкотувати Олімпіаду, якщо до змагань будуть допущені росіяни та білоруси, питання про повернення яких почав розглядати МОК.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK