Уельський клуб оригінально підтримав Донецьк

Виїзна форма Мертир Тауна буде помаранчевою.
2022 г., 15 червня, 17:44
Мертір Таун
Мертір Таун

Представник восьмого дивізіону Англії, що базується в Уельсі (Згідно з регламентом англійської футболної асоціації учасниками англійської футболної піраміди можуть бути клуби з Уельсу) Мертір Таун, вирішив висловити підтримку Дoнецьку.

Прес-служба клубу оголосила, що виїзний комплект форми буде помаранчевим, що відсилає до кoльoрів донецького Шахтаря.

"Футбольний клуб Мертир Таун випустив нову виїзну форму Joma на сезон-2022/23 у кольорах донецького Шахтаря. Яскрава помаранчева футболка має відзначати зв'язки міста з Донецьком. Ми сподіваємось на мир в Україні".

Також у прес-релізі зазначається, що цей вибір не випадковий, адже саме в місті Мертір-Тідфіл, який представляє команда народився основатель Донецька Джон Хьюз.

"У 1870 році Джон Хьюз з Мертир-Тідфіла поїхав, щоб побудувати залізний завод для імперського уряду, і через два роки він почав виробництво заліза в новому місті Юзівка, яке отримало його назву від засновника.
У регіон Х'юз супроводжували більше сотні залізних робітників та шахтарів із долин Південного Уельсу. Фактично валлійські мігранти продовжували подорожувати до Юзівки на початку 20-го століття аж до більшовицької революції 1917 року.

Місто Юзівка тепер місто Донецьк, і наші два регіони продовжують спільну промислову історію, яка охоплює як металургійний завод, так і видобуток корисних копалин.

Ще одна схожість Донецька і Мертіра Тідфіла - це любов до футболу, і ми сподіваємося, що наша нова виїзна футболка стане символом мирного і успішного майбутнього України", - говорить заява на сайті клубу.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK