Куди перейде Роналду? Шукаємо новий клуб для португальця

ISPORT розмірковує про майбутнє зіркового форварда.
2022 г., 4 липня, 12:30
Криштіану Роналду / Getty Images
Криштіану Роналду / Getty Images

Напередодні футбольний світ сколихнула новина видання The Times про бажання Кріштіану Роналду покинути Манчестер Юнайтед влітку.

ISPORT вирішив детально розібратись в цій історії та віднайти найбільш ймовірний варіант продовження кар'єри для португальця.

Чому новина The Times не чергова "качка"?

По-перше, видання The Times є доволі авторитетним та цінує свою репутацію, по-друге, варто звернути увагу на автора новини. Британський журналіст Дункан Каслс найбільш приближений до португальского спеціаліста Жозе Моуріньо, який є клієнтом Жорже Мендеша, що також представляє інтереси Кріштіану Роналду. Можна припустити, що наближені до Роналду люди вирішили "розкачати човен". В такому випадку Каслс найбільш привабливий варіант - наближений журналіст в авторитетному виданні.

Це припущення виглядає досить ймовірним з огляду на те, що в новині подаються тільки мотиви гравця (бажання регулярно грати в Лізі чемпіонів наприкінці кар'єри). Також варто згадати, що за тиждень до цього найбільш авторитетний журналіст Великобританії, який спеціалізується на трансферному ринку Девід Орнштейн писав про те, що Мендеш зустрічався з власником Челсі Тоддом Боелі і на зустрічі обговорювалась зокрема персона форварда "червоних дияволів".

Тож, є достатньо підстав, щоб вважати що Роналду змінить клубну прописку цим літом. Лишилося визначити найпривабливіший варіант для гравця.

Точно ні

Клуби, які не потрапили в ЛЧ - як вже й було згадано вище, Роналду бажає грати в Лізі Чемпіонів, тому клуби які не потрапили в головний клубний турнір Європи можуть навіть не мріяти про перехід португальця.

Барселона - Кріштіану є живою легендою головного ворога каталонців - мадридського Реала. Навряд чи, йому захочеться перекреслювати свій спадок, який він залишив після себе для "вершкових", та й "синьо-гранатові" зацікавлені в Роберті Левандовскі.

Ліверпуль, Манчестер Сіті - майже ідентична ситуація. Малоймовірно, що Роналду буде переходити в стан запеклого суперника манкуніанців, а мерсисиайдці і "містяни" вже підсилили атакувальну лінію Дарвіном Нуньєзом і Ерлінгом Холандом відповідно.

ПСЖ - побачити в одній команді Роналду та Мессі, напевно, мрія багатьох футбольних фанатів, але парижани нещодавно вирішили змінити вектор розвитку клубу, та почати себе поводити більш раціонально на трансферному ринку плюс атакувальна лінія французького гранду перенасичена виконавцями і їм радше варто когось продати, а не купувати.

Шахтар Донецьк - було б дуже цікаво побачити зірку світового масштабу в українському клубі, але нажаль з огляду на ситуацію, яка склалася "гірники" ні за яких обставин не зможуть собі дозволити подібний трансфер, проте ми віримо, що колись зможемо побачити гравця такого рівня в українському чемпіонаті.

 

Клуби, про які з'являлися чутки

Рома - з огляду на те, що головним тренером римлян є Жозе Моуріньо цей варіант виглядає привабливо. Тандем двох відомих португальців виглядає інтригуюче, "вовки" ставлять перед собою великі. амбітні цілі, клуб виступає в топовому чемпіонаті. Але, є одне але. Рома завершила минулий сезон на шостому місті, а це не дає їй права виступити в наступному сезоні в Лізі чемпіонів.

Наполі - знову клуб з італійської Серії А. "Партенопейці" потрапили в груповий етап головного клубного турніру Європи, трансфер настільки відомого гравця був би цілком в дусі одіозного президента клубу Ауреліо де Лаурентіса, а вболівальники неаполітанців вже зачекались на велику футбольну фігуру в своєму складі, адже останнім таким гравцем був ще Дієго Марадона, проте є сумніви щодо того, чи зможе Наполі дозволити собі цей трансфер принаймні до того, як продасть лідера своєї атакувальної ланки Віктора Осімхена.

Баварія - мюнхенці безумовно є командою, яка цілком відповідає амбіціям Роналду. Клуб, який є гегемоном на внутрішній арені та постійним фаворитом на перемогу в Лізі чемпіонів. Тож чому цей трансфер може не відбутися? По-перше, "червоні" вже оформили трансфер зірки в це вікно, підписавши Садіо Мане з Ліверпуля.

По-друге, спортивний директор Баварії Хасан Саліхаміджич спростував інтерес до Роналду, але не варто відкидати, що ситуація зміниться, якщо Барселоні вдасться підписати Роберта Левандовські. Тоді Юліану Нагельсману доведеться шукати футболіста, який зможе замінити форварда, що забивав понад тридцять голів за сезон, і португалець, напевно, найбільше підходить на цю роль.

Челсі - можна бути на 100% впевненим, що лондонці справді зацікавлені в послугах Кріштіану. Новому власнику клуба Тодду Боелі потрібно продемонструвати амбіціозність вболівальникам, а перехід одного з двох найвидатніших гравців покоління для цієї цілі максимально підходить. 

"Сині" завжди претендують на найбільш високі досягнення, нещодавно Челсі відпустив в оренду Ромелу Лукаку. З огляду на це усе, Челсі є чи не найбільш імовірним варіантом для португальської зірки, але під стиль гри Томаса Тухеля Кріштіану не дуже підходить, тому якщо цей трансфер все ж відбудеться, то німецькому наставнику потрібно буде вигадувати щось нове на футбольному полі.

 

Чому б ні?

Спортинг - В таборі "левів" Роналду починав кар'єру і ліссабонці потрапляють під критерій участі в Лізі чемпіонів. Португалець близький до того, щоб "повісити бутси на цвях" і такий варіант "лебединої пісні" привернув би найбільшу увагу зі сторони ЗМІ та вболівальників. Португальский чемпіонат далеко не найслабший у Європі, нападаючий зможе залишатись в центрі уваги, ну і зрештою це просто було б красиво.

МЛС - безумовно найпривабливіший варіант футбольної пенсії. США - одна з найкращих країн світу для життя, в Штатах неймовірно розвинена індустрія розваг, і тут Кріштіану зміг би почувати себе "як риба в воді". Трансфер в умовний Інтер Маямі, яким володіє Девід Бекхем, міг би цілком влаштувати гравця, якщо він зможе відмовитись від свого бажання пограти в топовому європейському клубі.

Реал - Вище вже згадувалося, що після себе в Реалі Роналду залишив величезний спадок. але що заважає його збільшити? Реал чинний володар Ліги чемпіонів, Роналду зможе пограти на високому рівні ще приблизно 3-4 роки, і якщо йому вдасться ще декілька разів підняти над головою "вухастий" кубок, то в нього з'явиться вкрай серйозний аргумент в заочній суперечці з Ліонелем Мессі, але чи потрібно це самому клубу і чи захочеться головній зірці мадридців Каріму Бензема знов відігравати "другу скрипку" - два великих питання.

Висновок

Найкращим варіантом продовження кар'єри для Роналду на даний момент є Челсі, і якщо нічого не зміниться то саме туди португалець й має перейти, адже йому не доведеться кардинально адаптуватись до зміни речей і він зможе досягти найбільших висот, граючи в такій команді.

Якщо ж шукати альтернативи, то найімовірніші варіанти - це Баварія, якщо Левандовскі піде в Барселону, Спортинг чи МЛС, або ж залишатися в Манчестер Юнайтед.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK