В пошуках голів: Анонс і прогноз на матч-відповідь Фенербахче – Динамо

ISPORT представляє анонс другого поєдинку між київською і стамбульською командами у відборі головного європейського клубного турніру.
2022 г., 27 липня, 08:30
Фенербахче – Динамо: Анонс / Getty Images
Фенербахче – Динамо: Анонс / Getty Images

У середу, 27 липня, київське Динамо проведе свій другий поєдинок в кваліфікації Ліги чемпіонів сезону-2022/23, де його суперником виступає Фенербахче з Туреччини.

Перший поєдинок, який відбувся в Польщі, не подарував фанатам голів, однак команди зберегли шанси на вихід в наступну стадію кваліфікації.

Матч-відповідь у Туреччині – це виклик для київського Динамо, однак ніхто не каже, що шансів не буде. Фенербахче дає грати суперникам, а тому ми побачимо класне протистояння.

Фенербахче – Динамо
Середа, 27 липня, 20:00
Стамбул, стадіон Шюкрю Сараджоглу
Головний арбітр - Массіміліано Іратті (Італія)
​​​​​​​Де дивитися матч?

Перша гра

Номінально домашній поєдинок Динамо провело в Польщі на арені Лодзь, де грала збірна України. Тому підтримка рідних фанатів точно була передбачена, як само і від фанатів турецького гранду, які палко підтримують своїх улюбленців.

Читайте також: Динамо - Фенербахче 0:0 огляд матчу кваліфікації Ліги чемпіонів

На футбольному полі глядачі бачили майже все, окрім голів, які забиті не були. Чому так склалось? По-перше, Георгій Бущан зробив кілька класних сейвів, завдяки чому став найкращим за підсумками поєдинку. По-друге, слабка реалізація гравців турецького клубу, адже, яким не був би Бущан, вони мали яскраві гольові моменти. По-третє, жахлива точність киян, які за весь матч нанесли вісім ударів, однак жоден із них не влучив в створ воріт.

Для команд – це була перша офіційна гра сезону, однак вони награвали склад та тактику під час підготовчих зборів. Напевно, мало що їм вдалося, окрім результату, який для Динамо та Фенербахче – прийнятний.

Коментарі ключових персон

Наставник київського клуба Мірча Луческу задоволений результатом, бо для команди – це перша офіційна гра на фоні повномасштабної війни в Україні з Росією.

Це був перший офіційний матч для нас за останні вісім місяців. Довелося нелегко, оскільки раніше ми грали лише товариські поєдинки. Також проблема полягала в тому, що ми не знали свій потенціал на даний момент. Ми не наважилися ризикувати в цій ситуації. Матч вийшов рівним, із нормальним результатом, адже обидві команди могли забити. Ми усвідомлювали високий рівень Фенербахче, який добре попрацював на трансферному ринку, придбавши хороших футболістів. Але ми все одно мали грати з ними, незважаючи на це, а також складну ситуацію в Україні.

Вважаю, рахунок 0:0 – позитивний результат. Ми поїдемо на виїзний матч за перемогою, адже їм доведеться ризикувати, аби забити. Сьогодні вони також це робили, але ми маємо можливість досягти хорошого результату.

Наставник турецького клуба Жорже Жезуш нарікав на слабку реалізацію своїх гравців, а також підсумував атакуючі дії Динамо.

Як я вже казав перед матчем, нам протистояв непростий суперник. Більшість футболістів грають у збірній України. У цьому турнірі вони досвідченіші за Фенербахче. Але ми грали добре. В обороні ми дуже добре організовані. Наш суперник не провів жодної серйозної атаки. Ми маємо 2-3 позиції, ми не можемо їх розподілити. Чого нам не вистачало, то це якості атаки.

Головний герой матчу Георгій Бущан був задоволений результатом, як для першої гри команди в сезоні.

Для першого офіційного матчу за тривалий час зіграли біль-менш нормально. Це протистояння з двох матчів і головне, що не пропустили, не проиграли. Все вирішиться у Стамбулі.

Свої помилки розберемо та виправлятимемо. Розуміємо, що у Туреччині у них буде підтримка, але у нас підтримка більша – за нас вболівають усі українці. Будемо готуватися та сподіваємось на перемогу.

Орієнтовні склади

Фенербахче: Баїндір – Кадіголу, Салай, Сердар, Осаї-Семюел – Кахведжі, Юксес, Аран – Кінг, Валенсія, Россі

Динамо: Бущан – Дубінчак, Попов, Забарний, Кендзьора – Циганков, Сидорчук, Шапаренко, Вербич – Буяльський – Бєсєдін

Прогноз

Нульова нічия – не дає жодній команді перевагу, а тому команди точно будуть намагатися діяти обережно, бо одна помилка може мати неймовірні наслідки.

В першій грі турки були кращим в атаці, а враховуючи підтримку власних фанатів в Стамбулі, то пристрасті на полі будуть бушувати, як і футболістки.

Динамо буде грати другим номером, зробивши ставку на контратаках. Захист у Фенербахче викликає питання, а тому шанси точно будуть. Варто лише покращити точність, яка була жахливою. Що стосується захисту киян, то буде важко стримати атаку суперника.

Фенербахче – фаворит другої зустрічі, однак Луческу вміє перемагати такі команди. Тому очікуємо гру, в якій не буде виявлений переможець в основний час.

Прогноз ISPORT.ua: 1:1

Дмитро Данець


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK