Дарвін Нуньєс: від бажання купити батькам будинок до Ліверпуля

ISPORT розповідає про новачка Ліверпуля та нового суперфорварда з Уругваю.
2022 г., 13 червня, 16:55
Дарвін Нуньєс / instagram.com/darwin_n9
Дарвін Нуньєс / instagram.com/darwin_n9

Літнє трансферне вікно тільки-но почалося, а вже близький топ-трансфер.

Уругвайський форвард Дарвін Нуньєс, який став одним із відкриттів минулого сезону, за крок від переходу до Ліверпуля. Португальська Бенфіка, яка володіє гравцем, повідомила про домовленість про перехід нападаючого в англійський гранд.

ISPORT.ua розповідає про життя та кар'єру Нуньєса, який за короткий термін зумів дібратися до топового клубу.

Дитинство та юність

Дарвін народився в уругвайському містечку Артігас, що знаходиться на півночі країни прямо на кордоні з Бразилією.

Дарвін Нуньєс поруч зі своїм батьківським домом/ instagram.com/darwin_n9
Дарвін Нуньєс поруч зі своїм батьківським домом/ instagram.com/darwin_n9

У 2013 році на одному з матчів між юнацькими командами в Артігасі його помітив представник столичного Пеньяролю. Дарвін поїхав через усю країну, щоб спробувати собі там, але зрештою повернувся додому. Через рік, Нуньєс знову поїхав до академії Пеньяролю.

Цього разу їх було двоє - він відправився з братом Джуніором. Хлопці мріяли одного дня вийти на поле разом, але сталося не так, як і гадалося. Через фінансові проблеми в сім'ї, в команді міг залишитися лише один із братів.

"У тебе таланту більше, ніж у мене", - так сказавши Дарвіну його брат і поїхав до рідного міста, залишивши Дарвіна в Монтевідео одного.

Через кілька років Дарвін розповідав: "Я дуже вдячний своїм батькам, вони віддали все заради мене. Мама збирала пляшки на вулиці, а тато з ранку до ночі працював на будівництві. Наразі я мечтаю купити для них будинок в Артігасі".

Пеньяроль, початок професійної кар'єри

Початок кар'єри у Дарвіна був не з найкращих. І справа не зовсім у тому, що в нього щось не виходило на футбольному полі.

Вперше він потрапив у заявку на матч чемпіонату ще у 16 років. Та дебюту довелося чекати ще два роки. Причина цього банальна – травма. Нуньєс отримав ушкодження "хрестів".

Дебютував він у листопаді 2017 року, замінивши легендарного аргентинського півзахисника Максі Родрігеса.

Дарвін Нуньєс в Пеньяроле
Дарвін Нуньєс в Пеньяроле

Трохи пізніше стало зрозуміло, що з поверненням до гри Нуньєс дуже поспішив. Коліно до кінця не загоїлося, грати довелося через біль, а за кілька місяців довелося ще раз лягати під ніж.

Після другої операції Нуньєс лікувався до переможного кінця. У жовтні 2018 у матчі проти клубу Фенікс він забив свій перший м'яч у дорослій кар'єрі.

У рідному клубі його використовували на позиціях центр нападника та правого вінгера. І що цікаво, великих бомбардирських досягнень у нього немає. За 22 матчі він забив всього 4 м'ячі, і крім того дебютного, був ще хет-трик у матчі проти Бостон Рівер.

Молодіжна збірна

Враховуючи не найкращі досягнення гравця в клубі, велику роль у його кар'єрі також зіграли виступи за юніорську збірну Уругваю.

Хоча тут його бомбардирські досягнення також не були великими. На молодіжній першості Південної Америки він взагалі не забив жодного гола у семи матчах, коли його команда посіла третє місце.

Найкращим в індивідуальному плані вийшла поїздка на НС-2019 до Польщі, яку виграла Україна. У першому ж турі Нуньєс зустрівся з Ерлінгом Голандом і не просто переміг норвезьку команду, а навіть забивши один із голів.

Пізніше був гол у ворота Нової Зеландії, а ось Гондурасу, якому Голанд забив 9 голів в одному матчі, Дарві не забив. У 1/8 фіналу Уругвай поступився Єкавдору.

Та, як кажуть близькі до ситуації люди, головним у молодіжці було те, що Дарвін саме тут почав працювати з психологом, який вивів його на новий рівень.

Переїзд до Європи

У 2019 році Нуньєс отримав запрошення від іспанського клубу Альмерія, що виступав в іспанській Сегунді.

"Я зателефонував Баррері (президент клубу Пеньяроль, примітка автора) і сказав, що це мій шанс допомогти сім'ї фінансово. На щастя, він мене зрозумів та відпустив", - говорив Нуньєс.

Мама футболіста також коментувала його перехід.

"Дарвін по телефону сказавши, що хоче піти, щоб у нас було краще життя. А я відповідаю, що він повинен робити це не заради нас, а заради самого себе".

За молодого уругвайця Альмерія заплатила за нього за одними даними близько шести мільйонів доларів США, за іншими – 13 млн. євро!

За іспанський клуб Дарвін почав грати не відразу, спочатку була адаптація, потім помешкала невелика травма, але з 12-го туру Сегунді він почав грати практично у кожному матчі. Загалом, за свій єдиний сезон в Альмерії він провів 30 матчів і забивши 16 голів, що дозволило стати четвертим у списку бомбардирів чемпіонату.

Бенфіка

Португальський суперклуб викупив Дарвіна одразу після його першого сезону в Європі, заплативши за нього рекордні 24 млн. євро. Ця сума була рекордом і для Бенфіки, і для Альмерії, і навіть для Сегунді!

Цікаво, що у ті трансферне вікно клуб із Лісабону підписав відразу чотирьох дорогих новачків у лінію атаки, одним з яких був Педріньо - майбутній гравець Шахтаря.

Саме замінивши бразильця, Нуньєс дебютував за нову команду. У першому сезоні Нуньєс провів за команду 45 матчів (30 починав у старті, але всі 90 хвилин відіграв тільки в половині) та забивши 14 голів у всіх турнірах. Але відмітився як помічник, віддавши 12 гольових передач.

У другій кампанії Нуньєс розкрився повністю, тепер він став головним бомбардиром команди! У 28 матчах португальського чемпіонату - 26 голів і звання кращого бомбардира. Більше того, у Лізі чемпіонів він забив відразу шість м'ячів – Баварії, Аяксу, двічі Барселоні і двачі… Ліверпулю.

Ліверпуль

Можливо саме в очних зустрічах із Бенфікою Клопп і керівництво мерсисайдів вирішили, що цей хлопець точно потрібний Ліверпулю.

Трансферна драма з його підписання тривала досить довго, спочатку претендентом на уругвайця був заклятий враг "червоних" - Манчестер Юнайтед. Та все ж таки Дарвін переходити в Ліверпуль. Переходити, мовляв, за великі гроші.

Як складеться кар'єра гравця у новій команді - невідомо. Але спостерігати за ним у наступному сезоні будуть мільйони фанатів по всьому світу.

Василь Войтюк


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK