Ла Ліга подала скаргу на трансфери ПСЖ та Ман Сіті до УЄФА

Керівникам іспанського чемпіонату не подобається те, що деякі закордонні клуби дозволяють собі великі угоди.
2022 г., 15 червня, 16:47
Ла Ліга проти угод по Мбаппе та Холанду / Goal.com
Ла Ліга проти угод по Мбаппе та Холанду / Goal.com

Ла Ліга подала до УЄФА скарги на ПСЖ та Манчестер Сіті за "постійні порушення" правил фінансового феєр-плей. Іспанський вищий дивізіон повідомив, що первісну скаргу на "городян" було подано у квітні, але за нею послідувала інша скарга на парижан.

Ла Ліга стверджує, що "нерегулярне фінансування" та великі витрати двох команд порушують правила УЄФА та зачіпають усі європейські ліги та клуби.

Ліга також послалася на конфлікт інтересів щодо президента ПСЖ Насера ​​Аль-Хелаїфі з огляду на його роль голови Європейської асоціації клубів (ECA) та його роль представника організації у виконавчому комітеті УЄФА.

Відповідна заява була опублікована на сайті Ла Ліги.

"Цього тижня Ла Ліга подала до УЄФА скаргу на ПСЖ, яка приєднається до іншої скарги на Манчестер Сіті у квітні, за розуміння того, що ці клуби постійно порушують чинні правила фінансового феєр-плей".

"Ла Ліга вважає, що ці методи змінюють екосистему та стійкість футболу, завдають шкоди всім європейським клубам та лігам і служать лише для штучного роздмухування ринку, при цьому гроші не генеруються самим футболом".

"Ла Ліга розуміє, що нерегулярне фінансування цих клубів здійснюється або шляхом прямих вливань грошей, або через спонсорські та інші контракти, які не відповідають ринковим умовам або не мають економічного сенсу".

"Скарги на Манчестер Сіті до УЄФА було подано у квітні, а минулого тижня було подано відповідну скаргу на ПСЖ, хоча не виключено, що найближчими днями деякі з цих скарг будуть розширені за рахунок внеску нових даних".

"Крім того, Ла Ліга уклала контракт з юридичними фірмами у Франції та Швейцарії, у тому числі з французькою фірмою адвоката Хуана Бранко, з метою якнайшвидше вжити адміністративних та судових дій перед компетентними французькими органами та перед Європейським Союзом".

"У Швейцарії Ла Ліга вивчає різні варіанти представництва через можливий конфлікт інтересів Насера ​​Аль-Хелаїфі, пов'язаного з його різними ролями в ПСЖ, УЄФА, ЄСА та BeIN Sports".

"Це не перший випадок, коли Ла Ліга повідомляє про ці антиконкурентні дії в УЄФА. Іспанська організація завжди була в авангарді захисту економічного контролю".

"У 2017 та 2018 роках вона подавала до УЄФА скарги на ПСЖ та Манчестер Сіті за порушення фінансового феєр-плей, що призвело до санкцій УЄФА проти обох "державних клубів", хоча згодом вони були скасовані дивними рішеннями CAS".

Звернення іспанської ліги до УЄФА пов'язане з переходом Ерлінга Холанда до Ман Сіті та продовженням контракту Кіліана Мбаппе з ПСЖ.

Довгий час очікувалося, що Мбаппе приєднається до Реала, і мати нападника раніше заявляла, що її син має угоду з іспанським грандом. Однак у результаті він підписав трирічний контракт із ПСЖ, на превеликий гнів мадридського клубу та Ла Ліги, які пообіцяли подати до суду та подати скарги до УЄФА та Європейського Союзу.

Читайте також: Лукаку готовий піти на скорочення зарплати заради повернення в Інтер

Холанд теж був пов'язаний із переходом у Ла Лігу, оскільки Реал та Барселона були зацікавлені у гравці. Але сам гравець вирішив перейти до Манчестера Сіті, який заплатив за гравця 60 мільйонів євро.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK