Клопп зворушливо попрощався з Мане

Німецький фахівець шкодує про звільнення одного з ключових гравців.
2022 г., 22 червня, 16:22
Клопп та Мане / Getty Images
Клопп та Мане / Getty Images

Головний тренер Ліверпуля Юрген Клопп висловився про відході нападника Садіо Мане в Баварію.

"Це великий момент. Немає сенсу намагатися вдати, що це не так.

З Ліверпуля йде один із найбільших гравців в історії клубу, і ми маємо визнати, яке значення для нас він мав. Він іде, відчуваючи нашу подяку та любов. Він точно посідає місце серед великих. І, так, він йде в той момент, коли є одним із найкращих гравців світу. Але ми не повинні зациклюватися на тому, що зараз втрачаємо, а натомість треба відсвяткувати те, що нам випала честь мати.

Голи, що він забив, трофеї, що він виграв; звичайно, легенда, а також ікона сучасного Ліверпуля. Коли він увійшов у ці двері, то одразу зробив нас краще. Якби хтось сказав нам у той момент, який внесок він зробить і чого досягне для цього клубу, я не впевнений, що зміг би усвідомити це. Принаймні не в такому масштабі. Садіо зробив усе це можливим.

Читайте також: Мане: Хочу багато чого досягти з Баварією – і в Європі також

Показувати такий рівень протягом такого тривалого періоду і ставати сезон за сезоном – незалежно від того, наскільки високо він встановив свою власну планку у попередньому сезоні – це приклад для будь-якого гравця у будь-якій точці планети. Це показує, що професіоналізм та самовіддача призводять до винагороди.

Я повністю поважаю його рішення, і я впевнений, що наші вболівальники також. Якщо ви любите Ліверпуль, то маєте любити Садьо – це не підлягає обговоренню. Це можна зробити, визнавши, що наша поразка – це виграш Баварії. Ми бажаємо йому лише успіху у кожному матчі, але, звісно, не проти нас. Його зірка продовжить підніматися, у мене немає сумнівів.

Пам'ятаю, минулого сезону мене попросили описати Садьо трьома словами. Тоді я сказав, що це неможливо. Якби я спробував це зробити, мені знадобилося б кілька спроб, тому що його можна так по-різному описати, використовуючи три слова.

Гравець світового рівня! Справжня легенда клубу! Ідеальна рольова модель! Чудовий партнер по команді! Співчутлива, дбайлива людина!

Але три слова, які сьогодні здаються найдоречнішими, вимовити найскладніше: "Ми нудьгуватимемо!", - сказав Клопп в інтерв'ю. клубного сайту.

Нагадаємо, Мане виступав за Ліверпуль з 2016 року, вигравши за цей час Лігу чемпіонів та чемпіонат Англії.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK