Допінговий голкіпер, вихованці Челсі та Барселони і розбиті серця: збірна вільних агентів

ISPORT.ua виділив найкращих гравців, які перебувають у статусі вільних агентів.
2022 г., 30 червня, 15:01
Поль Погба та Пауло Дибала / Getty Images
Поль Погба та Пауло Дибала / Getty Images

Саме до 1 липня у європейському футболі прийнято підписувати контракти з футболістами, хоч і трансферне окно у багатьох країнах відкривається раніше.

Не дивлячись на те, що клуби знають про закінчення угод зі своїми гравцями, вони можуть не продовжувати контракти, або ж самі футболісти відмовлятися.

У цей час вони позуваються від клубної прописки та відкриті до нових викликів. ISPORT.ua зібравши збірну вільних агентів, які у пошуках нових клубів.

Воротар

Воротар: Андре Онана (останній клуб – Аякс)
Альтернатива: Сем Джонстон (останній клуб Вест Бромвіч Альбіон)

Камерунський голкіпер є вихованцем Барселоні, але прославився саме в Аяксі, з яким виграв чимало трофеїв та доходив до півфіналу Ліги чемпіонів. У кар'єрі Онані були події зі знаком мінус, наприклад: вживання допінгу, через що його відстороняли на рік, хоч УЄФА і визнала свою помилку потім.

26-річний воротар був на радарі рідного клубу та топових європейських колективів, але його вибір майже зроблень – це Інтер. Саме там, швидше за все, Андре і продовжить кар'єру у майбутньому сезоні. Тим більше, в Інтері на позиції голкіпера грає ветеран Самір Хандонович, який хоч і продовжить контракт із клубом, але для 37-річного гравця це буде бонусом.

Захист

Правий захисник: Серж Ор'є (останній клуб – Вільярреал)
Альтернатива: Джібріль Сідібе (останній клуб – Монако)

Відомий захисник з Кот-д'Івуару має на своєму рахунку виступи за ПСЖ, Тоттенгем та ще кілька французьких клубів. Але по-справжньому йому не вдалося заявити про себе ніде, зокрема, і у Вільярреалі. Здебільшого це через слабку дисципліну та конфлікти.

У ЗМІ є чутки про те, що 29-річний правий захисник може повернутися до Франції, де його послугами цікавиться Монпелє.

Центральні захисники: Андреас Крістенсен (останній клуб – Челсі) та Джеймс Тарковські (Бернлі)
Альтернативи: Алессіо Романьйолі (останній клуб – Мілан) та Луїс Феліпе (Лаціо)

Датський захисник, будучи вихованцем Челсі, ухваливши рішення не продовжувати контракт із клубом. Наразі 26-річний футболіст близький до переходу у Барселону, але через фінансові проблеми поки що не домовилися.

Тарковський, який виявивши собі у Бернлі, підвищивши власну ціну вартості, але про топ-клуби не йдеться. Послугами 29-річного гравця цікавиться Евертон, який нещодавно боровся за виживання. Сторони близькі до вкладання угоди.

Лівій захисник: Гіслен Конан (останній клуб – Реймс)
Альтернатива: Марсело (останній клуб – Реал)

Для Гіслена минулий сезон став проривним, бо увійшов у кілька збірних турів Ліги 1 та вразив своїми вміннями. Проте зараз 26-річний не поспішає продовжувати контракт із французьким клубом, щоб дочекатися пропозицій сильніших команд.

Півзахист

Опорний півзахисник: Франк Кесі (останній клуб – Мілан)
Альтернатива: Флоріан Грілліч (останній клуб – Гоффенхайм)

Один із лідерів Мілану вирішив не продовжувати контракт. Чому? Бо ним цікавиться каталонська Барселона, з якою гравець, за даними ЗМІ, вже домовився про співпрацю. У міланському клубі Кессі виявивши свої можливості до гри на різних позиціях у центрі поля, виконуючи ролі хавбека, розігруючого або того, хто розганяє атаки.

Центральні півзахисники: Поль Погба (останній клуб – Манчестер Юнайтед) та Крістіан Еріксен (останній клуб – Брентфорд)
Альтернативи: Корентін Толіссо (останній клуб – Баварія) та Генріх Мхітарян (останній клуб – Рома)

Повернення до Манчестер Юнайтед у француза вийшло невдалим, не таким він це все виявляв, та і не тільки він. Погба був яскравим, але це було лише на короткий термін, тому казки не відбулося, а лише наоборот: невдоволення фанатів, легенд клубу та головних тренерів.

Сторони не продовжили контракт (одна сторона звинувачує іншу), але найголовніше у цьому виграє Ювентус. Туринці близькі до повернення гравця, якого в минулому продали за 105 млн. євро.

Еріксен у минулому році пережив трагедію – зупинку серця на матчі збірних Данії та Фінляндії у рамках Євро-2020. Тоді йшлося питання про життя гравця, але він не тільки вижив, а й заграв після паузи, хоч мало хто вірив у нього. Брентфорд прийшов на допомогу, дав Крістіану шанс на гру. Сторони підписали короткостроковий контракт, а далі вже вони хотіли розібратися.

Данець так виявив себе, що привернув увагу топів, тому Еріксен поки що відмовився від нової угоди з англійським клубом. Зараз його послугами цікавляться Манчестер Юнайтед, Лестер. Тому 30-річний півзахисник ще отримає можливість, щоб про нього говорили на топовому рівні.

Напад

Правий вінгер: Усман Дембеле (останній клуб – Барселона)
Альтернатива: Аднан Янузай (останній клуб – Реал Сосьєдад)

У зимове трансферне вікно француз отримав ультиматум: підписуєш контракт чи продаємо. Однак жодного варіанта не спрацював через нового тренера команди Хаві, який хотів утримати 25-річного гравця. Француза освистували на стадіоні, керівництво критикувало, проте лише іспанець довірився йому та не помилився.

Дембеле чудово проявивши себе, ставши одним із тих, хто допоміг команді посісти місце у четвірці найкращих, що дає змогу грати в Лізі чемпіонів. Здавалося, що сторони поновлювати перемовини та одразу домовлятися, але поки що не виходить. Француз знову вимагає більше грошей у клубу, який має економічні проблеми. Цим можуть скористатися Челсі та Баварія, які розглядають можливість безкоштовно підписати гравця.

Лівій вінгер: Анхель Ді Марія (останній клуб – ПСЖ)
Альтернатива: Федеріко Бернардескі (останній клуб – Ювентус)

Аргентинець, який закінчить кар'єру у збірній після чемпіонату світу у Катарі, залишивши ПСЖ за закінченням контракту. Ді Марія не хотів покидати клуб, проте керівництво вирішило інакше. Але варто зазначити, що ПСЖ влаштував гравцеві шикарні проводи на весь стадіон.

Анхель має ще бажання проявити себе у топ-футболі, тому вже провів переговори з Ювентусом. Сторонами залишилося лише підписати угоду, щоби офіційно підтвердити перехід.

Нападаючий: Пауло Дібала (останній клуб – Ювентус)
Альтернатива: Андреа Белотті (останній клуб – Торіно)

Аргентинець у центрі нападу? Так, бо Дібала виконував різну роль на футбольному полі: атакуючий гравець, відтягнутий форвард та центральний нападник. Тому в нашій збірній він виконуватиме роль голеадора. У Ювентусі ж він міг залишитися, але складні переговори, позиції гравця та клубу не зійшлися, тому Пауло плакав, як дитина після останнього матчу, а туринці зосередились на його заміні.

Дібала, який трохи втратив форму за останній рік, точно продовжить кар'єру у топ-клубі. Його послугами цікавляться Мілан, Інтер, Реал, Рома та інші. Наразі ж 28-річного гравця активно сватають до Інтеру.

Тренер

Головний тренер: Зінедін Зідан (останній клуб – Реал)
Альтернатива: Йоахім Лев (останнє місце роботи – збірна Німеччини)

Француз вже більше року перебуває у статусі вільного агента після відходу з мадридського Реалу. Спеціаліст побудував собі безперечну репутацію у стані «королівського клубу», а тому зараз він номер 1 у списку вільних агентів.

У ЗМІ ходили чутки про інтерес зі сторони Манчестер Юнайтед та ПСЖ, але він відмовив їм. У свою чергу, наголосивши на роботі у складі національної збірної Франції.

Збірна вільних агентів: Онана – Ор'є, Крістенсен, Тарковський, Конан – Кессі – Погба, Еріксен – Дембеле, Ді Марія, Дібала. Тренер – Зідан.

Альтернативна збірна вільних агентів: Джонстон – Сідібе, Романьйолі, Луїс, Марсело – Грілліч – Толіссо, Мхітарян – Янузай, Бернардески, Белотті. Тренер – Лев.

Крім цих футболістів, статус вільних агентів мають: Стракоша, Оспіна, Люка Зідан, Ортега, Ракицький, Мбемба, Денайєр, Амарті, Лінгард, Іско, Сері, Вітсель, Весіно, Суарес, Орігі, Дієго Коста, Павон, Тельйо, Кавані, Мертенс , Уелбек та багато інших виконавців.

Дмитро Данець


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK