Неймар - симулянт, або Як постраждати через свою репутацію?

ISPORT розповідає про те, який вплив на думку фанатів мають минулі вчинки футболістів.
2022 г., 26 липня, 14:20
Неймар / Getty Images
Неймар / Getty Images

Французький ПСЖ, як і інші гранди світового футболу, проводить передсезонний збір, заповнений великою кількістю товариських матчів.

На відміну від більшості топ-клубів, які поїхали грати в США, парижани зібралися в турне Японією. Напередодні пройшов один з запланованих матчів, суперником в якому для команди Крістофа Гальтьє стала Гамба Осака.

Матч видався дуже результативним – ПСЖ пропустив двічі, але при цьому цілих шість разів вразив ворота суперника. Двічі забив бразильський форвард Неймар і саме один з його голів вийшов дещо скандальним.

Коли таймер вже доходив до позначки в 30 хвилин, Неймар увійшов в штрафний майданчик суперника і на замаху прибрав захисника. За мить бразилець з криком впав на газон, а рефері матчу вказав на 11-метрову позначку. Пенальті реалізував сам бразилець.

Та саме те, як Джуніор заробив одинадцятиметровий, викликало у багатьох фанатів питання. В трансляції показали лише один повтор епізоду. Оцініть його:

Фанати в коментарях відразу ж почали звинувачувати бразильця в симуляції та дайвінгу.

"Неймар продовжує пірнати навіть в передсезонних матчах".

"Виправдати Неймара вже не вийде. Гравцям, які симулюють, треба давати дискваліфікації на декілька матчів, навіть якщо це просто товариська гра.

"Не вистачає лише басейну"

Що говорити про простих фанатів, якщо навіть офіційний акаунт всесвітньо відомої букмекерської контори звинувачує гравця в симуляції?

"Неймар відверто пірнув і заробив пенальті в нікому не потрібному матчі проти Гамба Осака.

Ви маєте передати йому. Неперевершене лайно".

Paddy Power
Paddy Power

І останнє.

"Люди на Реддіт захищають Неймара, говорячи, що це не дайвінг"

Так, Неймара захищають. На відео з трішки іншого ракурсу і кращої якості вже можна побачити, як ліва нога захисника торкається правої ноги бразильця.

А ось на цьому відео гарно чути звук удару ноги в ногу, а на сповільненому повторі – досить гарно видно й сам удар по нозі.

Неймар абсолютно точно міг прикрасити момент - картинно впасти та закричати від болю. Але безсумнівним є факт порушення правил з боку захисника. Пенальті головний арбітр поставив справедливо.

А ось проти бразильського футболіста просто зіграла його репутація, репутація гравця, якого досить часто помічали за симуляціями.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: футбол Неймар ПСЖ чтиво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK