Суперкубкові вихідні: у шести країнах розіграють перший трофей сезону

ISPORT розповідає про матчі Суперкубків, які пройдуть в останні дні липня.
2022 г., 30 липня, 13:00
Манчестер Сіті - Ліверпуль / Getty Images
Манчестер Сіті - Ліверпуль / Getty Images

Не встигли ми засумувати без європейського футболу, так він вже повертається. Традиційно перші матчі в країнах – це ігри за Суперкубок, в якому грають чемпіони та володарі Кубків.

Останні дні липня – дуже насичені, бо в шести країнах Європи розіграють перший трофей сезону: Франція, Англія, Німеччина, Туреччина, Нідерланди та Португалія.

ISPORT.ua анонсує кубкові матчі кожної країни.

Туреччина

Трабзонспор - Сівасспор

30 липня, 20:45 (час – київський)

Цікаво, але в Суперкубку Туреччини цього року не буде жодного гранду турецького футболу. Останнім часом Бешикташ, Фенербахче та Галатасарай показують дуже не стабільні результати.

Трабзонспор в минулому році вперше за дуже багато часу виграв чемпіонат Туреччини, тоді як колишня команда українця Сергія Рибалки Сівасспор взагалі вперше в історії виграла Кубок Країни.

Для Сівасспора це перший Суперкубок, а ось Трабзонспор вже 12 разів приймав участь в цьому турнірі, а останні три - в 1995, 2010 та 2020 - взагалі виграв.

Нідерланди

Аякс – ПСВ

30 липня, 21:00

Нідерландський футбол – завжди цікавий, бо це голи, яскраві епізоди та драми, які дарують гравці. Сезон відкривають Аякс та ПСВ, які були найкращими в минулому сезону.

Чемпіонат країни виграв Аякс, випередивши ПСВ на два бали, а ось в Кубку країни кращим виявився ПСВ, який переміг у фіналі Аякс (2:1).

Минулого року саме ці колективи також розігрували Суперкубок Нідерландів. Вони подарували феєрію, бо поєдинок завершився розгромною перемогою ПСВ – 4:0. Що буде на цей раз – дізнаємось незабаром.

Португалія

Порту – Тондела

30 липня, 22:45

Чемпіон проти лузера – саме така вивіска майбутнього матчу за Суперкубок Португалії.

Порту в минулому сезоні був найкращим: виграв чемпіонат країни, випередивши Спортінг та Бенфіку, та став володарем кубка, обігравши у фіналі саме Тонделу (3:1).

А що Тондела? За підсумками минулого сезону команда не змогла зберегти прописку в елітному дивізіоні, а тому зараз буде грати в Першій лізі країни. Тондела – це скромний португальський клуб, який хоч і провалився в чемпіонаті, але зробив сенсацію, дійшовши до фіналу Кубку. Вже зараз вони мають шанс зробити сезон успішним, вигравши трофей, адже повернення в еліту займе тривалий час.

Німеччина

РБ Лейпциг – Баварія

30 липня, 21:30

В Суперекубку Німеччини зіграють РБ Лейпциг та Баварія Мюнхен. В минулому сезоні "бики" виграли свій перший трофей за останні роки – Кубок Німеччини, а мюнхенці традиційно перемогли в чемпіонаті.

Лейпциг до цього двічі доходив до фіналу Кубку країни, але програвав. В попередньому сезоні ж "бики" змінили риторику. У фіналі Лейпциг в серії пенальті переміг Фрайбург. Баварія в чемпіонаті випередила Борусію Дортмунд, Баєр та той же Лейпциг, які вийшли в Лігу чемпіонів.

Команда Доменіко Тедеско вперше грає в Суперкубку країни, а тому це історичний шанс виграти титул, більш того, шанс великий, враховуючи перебудування в Баварії, яка позбавилась Левандовські, Зюле, Толіссо, тощо, а придбала Мане, Теля та Де Лігта.

Англія

Ліверпуль – Манчестер Сіті

30 липня, 19:00

Спроба номер 3 для Юргена Клоппа виграти Суперкубок Англії та другий шанс для команди Хосепа Гвардіоли взяти трофей.

В минулому сезоні Манчестер Сіті в черговий раз виграв чемпіонат Англії, а Ліверпуль став найкращим в Кубку країни.

Матч за титул – це можливість для "містян" повернути Суперкубок Англії, який в минулому сезоні вони програли Лестеру. Ліверпуль же до цього разом з Клопом двічі програвав: у 2019 поступились Манчестер Сіті, а 2020-го – Арсеналу. Тому для команд зараз гарна можливість стати на чемпіонський шлях вже з першого поєдинку.

Франція

ПСЖ – Нант

31 липня, 21:00

Повернути титул будь-яким способом – саме така мотивація для ПСЖ на цей поєдинок. Нант же спробує кинути виклик чемпіону.

Парижани в десятий раз поспіль гратиме в Суперкубку Франції і лише одного разу він програв – минулого сезону Ліллю (0:1). Нант сенсаційно виграв Кубок Франції минулого сезону, перемігші у фіналі Ніццу.

Цей поєдинок цікавий ще тим, як проявить гранд з новим тренером – Крістофом Галтьє. Спеціаліст точно захоче розпочати свій шлях в клубу з трофея.

Дмитро Данець, ISPORT.ua


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK