Манчестер Сіті - Манчестер Юнайтед: Огляд та результат фіналу Кубка Англії 25.05.2024

"Червоні дияволи" неймовірно компактно діяли в обороні і чудово користувались своїми шансами в контратаках.
25 травня, 18:59
Getty Images
Getty Images

В рамках фіналу Кубка Англії Манчестер Сіті на Вемблі зустрівся з Манчестер Юнайтед.

Передматчеві розклади були очевидними в даній зустрічі. Всі прогнозували. що "містяни" будуть частіше діяти з м'ячем, а "червоні дияволи" ловити свої шанси на контратаках.

Так, власне, і сталося, але Манчестер Юнайтед неочікувано для самих себе просто прекрасно грав в захисті в цьому матчі і чудово пресингував суперника на його половині поля, коли видавалась можливість.

Компактність в низкому блоці давала підопічним Еріку тен Гагу безпомилкову надійність в обороні, а швидкі фланги в особі Алехандро Гарначо та Маркуса Решфорда простір для швидких контратак.

Одна з таких контратак дозволила "червоним дияволам" забити в першому таймі. Діогу Далот віддав довгий пас на вже згаданого Гарначо, який уникнув офсайду та скористався непорозумінням в комунікації між Штефаном Ортегою і Йошко Гвардіолом, переправивши м'яч в пусті ворота.

Другий гол прийшов з більш позиційної атаки. Також вже згаданий Решфорд віддав діагональну передачу на Гарначо, який відпасував на Брунуу Фернандеша, котрий віддав елегантний асист на Коббі Майну і англієць подвоїв перевагу своєї команди.

В "містян" шанси були лише з дальніх ударів, як в першому, так і в другому таймі, хоча, після перерви та виходу Жеремі Доку вони виглядали вже жвавіше ніж на початку зустрічі. Власне, саме бельгієць і відквитав один гол ударом з-за меж штрафного майданчика, але цього, звісно, не вистачило для екстратаймів, тож, саме Манчестер Юнайтед став володарем Кубку Англії сезону-2023/24.

Статистика фіналу Кубка Англії Манчестер Сіті - Манчестер Юнайтед

Манчестер Сіті - Манчестер Юнайтед 1:2

Голи: Доку, 87 - Гарначо, 32, Майну, 39

xG: 1.45 - 1.73
Удари: 18 -10
Удари в площину воріт: 4 - 5
Володіння м'ячем: 75% - 25%

Манчестер Сіті: Ортега — Вокер, Стоунз, Аке (Аканджі, 46), Гвардіол — Родрі — Сілва, де Брюйне (Альварес, 56), Ковачич (Доку, 46), Фоден — Голанд.

Манчестер Юнайтед: Онана — Ван-Біссака, Варан, Мартінес (Еванс, 73), Далот — Амрабат, Мейну — Гарначо (Маунт, 90+3), Мактоміней (Лінделеф, 90+3), Рашфорд (Гойлунн, 74) — Фернандеш.

Попередження: Альварес — Мейну

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK