Вінісіус, Фігу, Роналдіньо та інші футболісти потрапили в скандал з фінансовою пірамідою

Чинні та колишні гравці можуть стати фігурантами справи стосовно криптобіржі Omegapro
21 жовтня, 19:21
Вінісіус Жуніор / Getty Images
Вінісіус Жуніор / Getty Images

Вінісіус Жуніор, Луїш Фігу, Роналдіньо та багато інших зірок ризикують отримати серйозні проблеми через рекламування фінансової піраміди.

Як повідомляє видання OK Diario, в Стамбулі було затримано нідерландця Роберта Вельге та шведа Андреаса Шакача (другий змінив своє ім'я - прим.), засновників криптобіржі Omegapro, яка виявилась фінансовою пірамідою

Також затримали директора, який відповідав за операції в Латинській Америці Хуана Карлоса Рейносо, а двоє інших засновників переховуються від правосуддя.

Вельге, Шакач та інші причетні обіцяли інвесторам 300% повернення їхніх вкладів спершу через 14 місяців, потім через 18, ще пізніше через 26 місяців, а потім їх наздогнала влада Туреччини.

Слідчий і двокат Ларс Олофссон, який займається цією справою, відзначає, що Вінісіус, Фігу, Рональдінью та інші стануть фігурантами судового процесу, якщо буде доведено їхню участь в спортивному брендингу Omegapro

Винними можуть визнати також Фернандо Йєрро та Роберто Карлос, які виступали на заході, який організувавала криптобіржа в Дубаї. Представники Йєрро вже дали коментар, сказавши, що він не отримав грошей за той виступ, щоправда, відзначили, що поїздку в ОАЕ йому оплатила місцева влада. Агенти Карлоса поки що не висловлювались про ситуаці.

Також в Дубаї відбувся "Кубок Легенд", який фінансувала ця компанія, де зіграли Ерік Абідаль, Карлес Пуйоль та Ікер Касільяс. Пуйоль та Касільяс заявили, що представники фінансової піраміди не платили їм за участь у турнірі, а Абідаль поки не давав коментарів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що форвард клубу Бундесліги потрапив у гомофобний скандал.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK