Ворскла через спірний гол вилетіла з Ліги конференцій, програвши АІКу

Полтавці не змогли скористатись можливістю кваліфікуватись в наступний раунд.
2022 г., 27 липня, 22:35
АІК - Ворскла
АІК - Ворскла

Полтавська Ворскла на виїзді протистояла у матчі-відповіді кваліфікації Ліги конференцій шведському АІКу.

Перші 15 хвилин матчу не було явного фавориту. Обидві команди намагалися пристрілятися. На 14 хвилині міг відкривати Руслан Степанюк. Нападник Ворскли опинився поруч з воротами але його удар був легким для досвідченого воротаря АІКа Нордфельдта.

Через дві хвилини Ворскла могла повторити шедевр першого поєдинку від Челядіна. На цей раз Давід Пуцлін отримав м’яч у 30 метрах від воріт і дуже потужно "вистрілив" у лівий кут. Голкіпер шведів склався та дивом потягнув удар хорватського півзахисника.

АІК також відповів своєю атакою. Джон Гвідетті отримав пас недалеко від штрафної, вийшов на побачення з Дмитром Різником і майстерно цілив у правий нижній кут. Цієї майстерності не хватило, адже воротар збірної України ногами відбив удар екс-гравця Манчестер Сіті.

Так гра йшла: Ворскла та АІК постійно обмінювалися гольовими моментами. Міг виводити господарів вперед Стефанеллі, відмінно пробивав Венсан Тіль метрів з 25. Але воротарі не дозволяли себе переграти.

Арбітр додав три хвилини до першого тайму і це зіграло злий жарт для Ворскли. Залишалися лічені секунди до свистка арбітра на перерву, як АІК повів в рахунку. Бацула прогавив Мендеса. Юний гравець АІКа пробив не дуже сильно, але точно у лівий нижній кут воріт. Рахунок відкритий – без шансів для Різника.

На початку другого тайму ініціативою володіла Ворскла, але підопічні Віктора Скрипника вже через 10 хвилин почали грати другим номером

На 58 хвилині м’яч дивом не влетів вдруге у сітку воріт Ворскли. І ім’я цьому диву – Дмитро Різник. Воротар перевів на кутовий удар парашутом від Стефанеллі. Прекрасно зіграв Різник і за декілька хвилин, коли Гвідетті замикав простріл з лівого флангу, але наш воротар ногами перевів його на кутовий.

На 75 хвилині Ворскла мала можливість зрівняти рахунок. Бацула навісив з лівого флангу, класно навісив, але бразилець Марлісон, який перейшов до колективу Віктора Скрипника цим літом не влучив головою у площину воріт. Дуже пощастило Ворсклі не пропустити другий гол на 80 хвилині. Шикарний пас від Гвідетті, але Стефанеллі, опинившись віч-на-віч перед Різником, не влучив у ворота.

Таким чином, гра перейшла у овертайми.

Відчувалась втома футболістів Ворскли, які грали лише другий офіційний матч за останні вісім місяців. АІК виглядав свіжішим, адже сезон у чемпіонаті Швеції в самому розпалі. Тим не менш Ворскла продовжувала створювати моменти біля воріт Нордфельдта.

Степанюк на 100 хвилині пробивав непогано, але по-центру. Воротар АІКа витягнув м’яч. Мав свій момент і Отьєно, але його постріл головою на кутовий перевів Яворський, який провів, в цілому, хорошу гру.

На жаль, доля матчу вирішилась на 108 хвилині. Бйонстрьом бив по воротах головою, Різник м'яч відбив, але арбітр, чомусь, вирішив, що гол був. Оператори не продемонстрували повтору з камери, де було б чітко видно чи перетнув м'яч лінією, а тому на сто відсотків говорити про взяття воріт чи про помилку арбітра неможливо.

Отже, спірний забитий гол залишив підопічних Віктора Скрипника без єврокубків, але полтавчани виглядали чудово


АІК 2-0 Ворскла

Голи: Мендес, 45+2, Бьорнстрем, 107.

АІК: Нордфельдт — Мендес (Рінг, 103), Коллінз (Сісей, 106), Папаяннопулос, Оума — Аярі (Абдірахман, 78), Хуссейн, Ларссон, Бйонстрьом — Гвідетті (Бауї, 106), Стефанеллі (Кімпіока, 103).

Ворскла: Різник — Бацула, Зайков (Челядін, 30), Яворський, Пердута — Тіль (Феліпе, 74), Олійник (Кулаковський, 95), Пуцлін, Козиренко — Степанюк, Марлісон (Кравчук, 74).

Попередження: Отьєно — Тіль, Феліпе, Бацула, Різник, Яворський, 


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK