Легіонери у Вірменії: Хто зіграє проти України у Лізі націй

ISPORT.ua розглядає склад вірменської збірної напередодні поєдинку з українською командою.
2022 г., 10 червня, 19:00
Лукас Селараян / Getty Images
Лукас Селараян / Getty Images

В суботу, 11 червня, в рамках третього туру Ліги нації збірна України проведе поєдинок із національною командою Вірменії.

Команда Хоакіна Капарроса займає у світовому рейтингу 92-е місце.

Звичайно, головною зіркою вірменського футболу не лише зараз, а й у всій його історії, є Генріх Мхітарян. Та поговоримо ми не про нього.

Так би мовити фішкою вірмен є те, що в їхньому складі виступає чимало "легіонерів". Хтось із них отримав паспорт через те, що живе в країні досить давно, інші знайшли у себе вірменські корені, що допомогло отримати паспорт і грати за цю країну. 

Не дивлячись на різноманіття, спеціалісту вдалося побудувати команду, яка піднялась із дивізіону D до дивізіону B.

ISPORT.ua розповідає про легіонерів, які грають за збірну Вірменії.

Джорді Монро

Національність: Колумбія
Позиція: Правий захисник
Статистика: п’ять матчів
Вартість: 250 тисяч євро

Захисник почав виступати у національній команді в 2018 році. За цей час він провів п’ять поєдинків, але всі вони були в рамках товариських зустрічей.

На клубному рівні Монро виступає в першій лізі Вірменії за клуб Ноа Єреван. В цьому сезоні він провів 31 матч, в яких відмітився однією гольовою передачею.

На своєму рахунку Джорді має два титули: Південноамериканський кубок, який виграв із Санта-Фе, та Суперкубок Вірменії із Ноа Єреван.

Вбеймар Ангуло

Національність: Колумбія
Позиція: Опорний півзахисник
Статистика: дев’ять матчів, два голи та дві жовті картки
Вартість: 225 тисяч євро

Ангуло дебютував в складі збірної Вірменії в 2020 році. На рахунку півзахисника дев’ять матчів, в тому числі у кваліфікації на чемпіонат Європи. За короткий час він зумів стати лідером команди, а його сильні сторони – вміння відібрати м’яч, віддати точну передачу та досвід.

В своїй кар’єрі колумбієць виступав в багатьох клубах, але найбільше всього він провів за Гандзасар (майже п’ять років). В цьому сезоні він грав за Арарат-Вірменія, а на його рахунку 29 матчів та дві гольові передачі.

30-річний Вбеймар виграв лише один титул – Кубок Вірменії у складі Гандзасар.

Читайте також: Україна - Вірменія: прогноз на матч Ліги націй

Соломон Удо

Національність: Нігерія
Позиція: центральний півзахисник
Статистика: 16 матчів, одна жовта картка
Вартість: 300 тисяч євро

Дебют у складі Вірменії в Удо випав на 2020-й рік. Соломон – справжній лідер команди, який приймає участь майже в кожному поєдинку. На його рахунку 16 ігор, більшість із яких він провів майже весь час на полі. Його переваги – досвід, концентрація та наявність гарної передачі.

Соломон приїхав до Вірменії у 2015 році. Він змінив декілька клубів, щоби потім відправитись до Казахстану. Провівши рік там, він знову повернувся до вірменського чемпіонату. Зараз 26-річний півзахисник виступає за Арарат-Вірменія, до якого приєднався взимку теперішнього року.

В кар’єрі Удо має три перемоги в різноманітних змагань: дві перемоги в Кубку Вірменії (разом із Ширак Гюмрі та Арарат Єреван) та один тріумф в Суперкубку країни із Ширак Гюмрі.

Едгар Бабаян

Національність: Данець
Позиція: лівий вінгер
Статистика: 13 матчів, один гол, одна гольова передача та одна жовта картка
Вартість: 300 тисяч євро

Едгар Бабаян в матчі з Хорватією
Едгар Бабаян в матчі з Хорватією / Джерело: Getty Images

26-річний вінгер почав грати за Вірменію із 2018 року. Його активна участь у змаганнях припала на перший період, зараз же він повернувся лише на лаву запасних під час ігор в Лізі націй.

Бабаян – нетиповий гравець національної команди, бо він більшу частину кар’єри грає у Данії, а також мав досвід виступів в Литві та на Кіпрі. За минулий рік футболіст змінив три клуби, а вже в наступному він виступатиме за Рандерс, який грає в Суперлізі.

За всю кар’єру Едгар не виграв жодного трофею на професійному рівні. Всього ж має 182 матчі, в яких забив 26 голів та виконав 28 гольових передач.

Лукас Селараян

Національність: Аргентинець
Позиція: Атакуючий півзахисник
Статистика: 4 матчі, одна гольова передача
Вартість: 8 мільйонів євро

Одна із головних зірок Вірменії - Лукас Селараян. 29-річний футболіст виступає за національну збірну з минулого року. Він вже провів чотири поєдинки, але таку кількість він і пропустив через травму. Тому в матчі з Україною – він не зіграє.

Селараян виступав лише за три клуби: Бельграно, Тігрес та Коламбус. В нинішньому сезоні у складі американського клубу він провів 12 матчів, в яких забив чотири голи та виконав одну гольову передачу. Аргентинець може грати на різних позиціях в атаці, а головні козирі – швидкість та наявність потужного удару.

За свою кар’єру він виграв дев’ять титулів, але найбільшу частину здобув із Тігресом.

Нагадаємо, на ISPORT буде доступна онлайн-трансляція зустрічі, яка розпочнеться о 16:00 за Києвом.

Дмитро Данець


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK