Підсумки Ліги націй: провальні Англія та Франція, прорив Угорщини та шанси України на лігу А

ISPORT підводить зіграних матчів у міжнаціональному турнірі.
2022 г., 16 червня, 15:37
Збірна Угорщини / Getty Images
Збірна Угорщини / Getty Images

У Лізі націй-2022/23 вже було зіграно чотири тури, де ми побачили розгром Англії, ефектну перемогу Німеччини над Італією та неймовірний характер збірної Нідерландів у матчах з Уельсом.

Попереду ще два тури, проте вже зараз можна зроби певні висновки щодо відступів команд та окремих гравців.

Провали

Збірна Франції показала себе не найкращим чином. Діючий чемпіон світу та Ліги націй за чотири матчі жодного разу не здобув перемоги! 2 нічиї та 2 (від Хорватії та Данії).

Окрім цього французи вже втратили будь-які шанси на вихід у фінал чотирьох, а у випадку ще однієї поразки чемпіони можуть і зовсім понизитися у класі, виступаючи у наступному році у лізі В.

Підопічні Гарета Саутгейта також проявили себе не найкращим чином. Англія також має лише два пункти у своєму активі, а нещодавно команда розгромно поступилася збірній Угорщини. "Трьом левам" потрібно перемагати в останніх тура задля збереження своєї прописки в елітному дивізіоні.

Збірна Англії
Збірна Англії / Джерело: Getty Images

Також до цього списки слід записати ще й збірну Албанії. Команда, яка вважала фаворитом своє групи, де грають Ісландія та Ізраїль мала б набирати більше очко за дві заграних зустрічі. Мова йде за нічию проти слабких, відносно Євро-2016, ісландців (1:1) та поразку від ізраїльтян (1:2).

Неочікуваний успіх

Збірна Данії змогла створити неймовірне, а саме очолити групу, у якій грає збірна Франції, при цьому обігравши діючих чемпіонів та поступившись мінімально хорватам. 9 набраних очок показують, що команда готова грати у фіналі чотирьох та всерйоз конкурувати із найсильнішими командами.

У цей список також входить Угорщина, якій багато хто прогнозував виліт із дивізіону, проте ця збірна спромоглася двічі створити сенсацію проти англійців, двічі їх перемігши. Перше місце та 7 очок у своїй групі смерті, де ще грають Німеччина та Італія - дуже пристойний результат.

Після провалу на Євро-2020 збірну Нідерландів вже не сприймали у якості серйозного конкурента, проте "помаранчеві" змогли зайняти перше місце у групі, де також грають зіркові бельгійці, при тому жодного разу не поступившись. Нідерландці також здобули дві неймовірні перемоги над Уельсом у компенсований час, забравши у супротивника два бали прямо з-під ніг.

Збірна Нідерландів
Збірна Нідерландів / Джерело: Getty Images

Бонус: збірна Норвегії. Команда набрала 10 очок та очолює свою групу. Одна перемога принесе норвежцям підвищення у класі, перевівши їх до вищого дивізіону.

Гравці, що "стрільнули"

Ерлінг Холанд на своїх могутніх плечах привів збірну до успіху, принісши не одну перемогу. Форвард забив за 4 матчі 5 голів та віддав один ассист. Норвежець очолює список бомбардирів у Лізі Націй.

Дуже добре себе проявив і нападник Мемфіс Депай. У нідерландця не дуже гарно йшли справи у Барселоні цього року, проте гравець гарно заграв у складі національної команди, забивши 3 голи та віддавши 1 асист.

Захисник Манчестер Сіті Жоау Канселу проводить свій найкращий сезон у кар’єрі. Португалець на позиції фулбека приносить багато користі команді не лише у захисті, а й атаці. Канселу є одним із перших у збірній за показником перехоплень, а також він займає третє місце у списку бомбардирів ліги А, забивши 2 голи та віддавши асист.

Жоау Канселу
Жоау Канселу / Джерело: Getty Images

Закриє цей список дуже неочікуваний вибір гравця, а саме форварда зібрної Туреччини Сердара Дурсуна. Лише у 2022 році цей 30-річний футболіст потрапив до національної команди, проте зумів закріпитися в основі, а також стати головним бомбардиром із чотирма забитими м’ячами. 

Гравці-розчарування

Дідьє Дешам вже протягом довгого часу довіряє місце в основному складі Антуан Грізману, проте француз ніяк не віддячує за "аванси" від головного тренера на полі. Форвард після провального сезону в Атлетіко приїхав у збірну із поганим настроєм, через що і досі не може відзначитися результивними діями.

Дані Ольмо останні декілька років демонструє стабільно сильну гру за РБ Лейпциг, проте за збірну в іспанця не вдається відзначитися. Так, хавбек є гравцем креативним, проте він виступає на позиції вінгера, і його завдання забивати та віддавати асисти, проте Ольмо замість цього часто випадає із гри.

Дані Ольмо
Дані Ольмо / Джерело: Getty Images

Закриває цей список уся збірна Англії. Якщо французи хоча б показували більш-менш пристойну гру в атаці, то британці не мають взагалі жодних приводів для радощів, нещодавно навіть програвши Угорщині, при цьому досить крупного - 0:4. Тож, збірна Англії закономірно потрапила до топу найгірших.

Хто вийде до ліги А

ISPORT вірить у прохід збірної України до найвищого дивізіону. "Синьо-жовті" добре проявили себе у трьох турах, тому команді залишається у матчах-віповідях не забавляти обертів.

Однією ногою у лізі А збірна Норвегії. Ерлінг Холанд та його команда набрала 10 очок та знаходяться у кроці від підвищення. Залишається лише вигнати хоча б один матч та програти у другому.

Манор Соломон
Манор Соломон / Джерело: Getty Images

Разом із Україною та Норвегією підвищення отримають збірні Ізраїлю та Боснії. У перших вже є фора у два бали перед останнім туром, а от боснійці ще не програвали у нинішньому розіграші Ліги націй, та й навряд програють, бо форма в команди зараз неймовірна.

Хто вийде у фінал чотирьох

90% шансів на вихід до фіналу у збірної Нідерландів. Помаранчева машина здобула три перемоги та одного разу зіграла у нічию. Очна зустріч із Бельгією може розставити усі крапки над "і".

70% - вірогідність виходу датської команди до фіналу. Команда близька до своєї мети, залишилося лише обіграти збірну Хорватії, або зіграти унічию із "клітчатими" та з французами.

60% даємо збірним Німеччини та Іспанії. "Бундестім" ще не програвали у своїй групі, а нещодавня розгромна перемога над Італією підвищила шанси команди на вихід до фіналу чотирьох. У свою чергу іспанцям необхідно лише втримати першу сходинку у матча проти Португалії та Швейцарії. Задача цілком реальна, тому слід лише дочекатися цих зустрічей.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Ліга націй

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK