Гєллєр: Зоря й надалі прославлятиме Україну в Європі та світі

Президент луганського клубу дав перше інтерв'ю з початку війни з Росією.
2022 г., 18 липня, 18:00
Євгеній Гєллєр / ФК Заря
Євгеній Гєллєр / ФК Заря

Луганська Зоря продовжує свою підготовку до старту нового сезону, в якому вона має виступити в Лізі конференцій, починаючи з третього кваліфікаційного раунду.

Під час тренувального процесу прес-служба клубу зустрілася з президентом "чорно-білих" Євгенієм Гєллєром, який в інтерв'ю для You-Tube-каналу луганчан розповів про поставлені перед командою завдання.

"Я радий, що Зоря почала грати. Хоч і товариські, але все одно це матчі, це не тренувальний процес. У новому сезоні я чекаю від своєї команди лише перемог і сподіваюся, що ми займемо місце якнайвище".

Він також поділився думкою про нового тренера, яким став нідерландець Патрік ван Леувен, і те, чи варто йому чекати нових гравців.

"Це і для нас новий досвід, у нас вперше з'явився іноземний тренер. Скрипник - людина, яка грала і тренувала за кордоном, але вона все-таки наш співвітчизник. А це наш перший досвід з іноземним тренером, і я сподіваюся, що він буде вдалим”.

"На сьогоднішній день у команді близько 40 осіб. У нього є добрий вибір. Головне завдання - обрати тих, хто нам потрібен, а решту віддати в оренду, щоб хлопці не сиділи на лавці, а готувалися надалі допомогти нашій команді".

Читайте також: Стало відомо з ким Зоря зіграє у кваліфікації Ліги конференцій

Гєллєр, як і багато інших, вважає, що правило, за яким легіонери можуть "заморозити" свій контракт із українським клубом, є несправедливим.

"М'яко кажучи, правило несправедливе. Багато футболістів ми купували, ми зробили з них футболістів. А ФІФА прийняло рішення, що вони можуть призупинити контракт. Що за цей рік буде з футболістами, ми не знаємо. І ніхто не дає нам ні гарантій, ні компенсації".

"Зрозуміло, що Україна має більше проблем з війною, ще й з футболістами - одне накладається на інше. Але я думаю, клуб вийде переможцем із цієї ситуації".

Президент запевнив усіх скептиків, що Зоря житиме, незважаючи ні на що.

"Ми не будемо їх засмучувати. Я ставлюся до цього так: коли молодших дітей називали Іванами-дурнями тільки заради того, щоб не наврочили. Нехай і далі кажуть, а клуб житиме. Наступного року йому буде 100 років. Я сподіваюся, що він переживе і нас, і наших дітей, і прославлятиме Україну і в Європі, і у світі".

Нагадаємо, що Євгеній Гєллєр став президентом луганської Зорі у 2009 році. З того моменту "мужики" тричі ставали бронзовим призером УПЛ, двічі доходили до фіналу кубка України, а з сезону-2014/15 незмінно представляє Україну в єврокубках.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK