Луческу: Динамо намагатиметься пройти далі, незважаючи на дуже важкі умови, в яких ми опинилися

Румунський спеціаліст поділився думками перед грою з турецькою командою.
2022 г., 26 липня, 22:19
Мірча Луческу / Getty Images
Мірча Луческу / Getty Images

Головний тренер Динамо Мірча Луческу висловився про майбутній матч-відповідь другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти Фенербахче.

Зустріч відбудеться у середу, 27 липня, о 20.00 за Києвом. Перший матч завершився внічию з рахунком 0:0.

"Завтра буде зовсім інша гра. У першому матчі ми зробили не дуже багато, адже було достатньо проблем. Ви всі чудово знаєте, в чому зараз різниця між Фенербахче та Динамо. Ви граєте вдома, а ми – ні. Турецька команда провела багато  трансферів, а ми, навпаки, втратили гравців.У Фенербахчі фантастичні вболівальники, а нас підтримують зараз переважно жінки та діти, тому що чоловіки борються з ворогом в Україні.У нас зараз немає вдома – ми їздимо Європою, щоб тренуватися та грати,  той час як у вашої команди є відмінна тренувальна база і центр для підготовки, тому зараз ми багатьом відрізняємося, але футбол не враховує такі речі, все має вирішуватися на полі, і ми готові грати матч у відповідь.

Я знаю, що він сказав. Це тактичний момент. Я 77 років у футболі, і я знаю, для чого потрібно звертати увагу на вболівальників, порушення правил, дії судді тощо. Ми мали багато можливостей забити. Нагадаю, що до цих матчів ми не грали на офіційному рівні вісім місяців. Ми розпочали минулий матч із Фенербахче, знаючи, що це дуже хороша команда, яку посилили якісні новачки. Тому ми ставилися дуже обережно до того, що відбувається на полі, адже до кінця не знали наші можливості. Гра в Лодзі вийшла гарною та справедливою. Ваша команда більше контролювала м'яч, а ми мали набагато більше можливостей забити в контратаках. А що стосується фолів, це неправда, тут нема про що говорити. Обидві команди грали дуже чесно. На мою думку, арбітр був більш поблажливий до гравців Фенербахче, а не до нас.

Читайте також: Динамо оголосило заявку на матч-відповідь кваліфікації Ліги чемпіонів проти Фенербахче

Жорже Жезуш – добрий тренер з великим досвідом. Йому не потрібно використовувати аналітичні компанії та платформи типу Instat чи Wyscout, щоб щось продемонструвати. Не думаю, що буде якась недооцінка з його боку. Він добре знає, що завтра буде найважливіший матч у кваліфікації. Динамо та Фенербахче добре грають на групових етапах, тому впевнений, що турецька команда добре підготувалася. Ми також намагатимемося пройти далі, незважаючи на дуже важкі умови, в яких ми опинилися.

Динамо не лише не грало офіційні матчі протягом восьми місяців – у нашій команді зібрано лише українських футболістів, крім двох – Кендзери та Вербича. Майже всі інші – вихованці клубної академії. Тож непросто робити те саме, що інші європейські клуби, адже великим командам потрібно здійснювати добрі трансфери. Така можливість була у Фенербахче, і команда поповнилася дуже майстерними футболістами для турецького чемпіонату – швидкими та з гарним дриблінгом. У нас є гарна організація гри. Неправда, що вони мали багато можливостей забити в першому матчі – лише одна у Кіна. Вони домінували, але біля наших воріт більше нічого не створили. Думаю, майбутня гра теж буде більш-менш рівною, і все вирішиться на полі.

Моє футбольне життя складається з досвіду та спогадів. У мене залишилися чудові спогади від перебування в Туреччині під час роботи з Бешикташем, Галатасараєм та збірною Туреччини. Я люблю цю країну, місто Стамбул, поважаю всіх уболівальників, бо вони дивовижні. Випробовую приємні почуття щоразу, коли приїжджаю до Стамбула, куди б я пішов – на вулицях міста, в магазинах, на стадіонах – скрізь. Це дуже важлива частина мого футбольного життя", - сказав Луческу в інтерв'ю клубному сайту.

 Нагадаємо, на ISPORT також буде доступна текстова трансляція матчу Фенербахче - Динамо.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK