Тренер збірної України з волейболу - про фінал чотирьох Золотої Євроліги: Гравці розуміють, наскільки зараз важливі будь-які перемоги

Угіс Крастінш висловився про підготовку команди до майбутнього матчу проти Чехії.
2022 г., 15 червня, 22:15
Збірна України / cev.eu
Збірна України / cev.eu

Наставник чоловічої збірної України з волейболу Угіс Крастіньш поділився думками про готовність своїх підопічних до матчу проти збірної Чехії в рамках фіналу чотирьох Золотої Євроліги.

За словами фахівця, волейболістам складно зосередитися на матчі, адже всі їхні думки про війну, але вони намагатимуться перемогти, адже розуміють наскільки це важливо для країни.

"Часу для повноцінної підготовки до «Фіналу чотирьох» у нас було зовсім мало. Адже свій останній матч групового етапу ми зіграли 4 червня. Дали можливість хлопцям трохи відпочити, після чого взялися до роботи. Виходить, що на підготовку пішло менше двох тижнів.

Загалом усі здорові, але стан гравців не можна назвати ідеальним. Все ж таки думками вони у себе на батьківщині, де триває війна з російськими агресорами. Самі розумієте, що це негативно позначається на кожному з них. Але, з іншого боку, хлопці розуміють, наскільки важливі зараз для України спортивні перемоги на міжнародному рівні. Тому працюють у поті чола і дуже хочуть виграти Золоту Євролігу.

Разом з нами зараз тренуються діагональний Василь Тупчій та сполучний Владислав Діденко, які з різних причин не виступали у попередніх поєдинках. Обидва є вже досвідченими гравцями, тому дуже сподіваємося на те, що вони посилять нашу збірну.

Збірна Чехії, з якою ми зустрінемося у півфіналі, виграла 5 матчів у групі, а шоста перемога була технічною через неявку на гру збірної Естонії. Що ж до наших очних зустрічей, то грали ми з ними досить давно і склади команд відтоді, звісно ж, змінилися. Зрозуміло, що наш тренерський штаб зібрав інформацію про майбутнього суперника. Сильна збірна, яка також ставить перед собою амбітні плани. Але й нам є чим відповісти. Тож боротимемося лише за перемогу.

Чудово розуміємо, що якби не війна, підтримати нас до Хорватії прибуло б багато українських аматорів волейболу. Втім, думаємо, що в нас все ж таки буде тут підтримка. А ще ми знаємо, що українські вболівальники за нас переживатимуть, сидячи біля екранів телевізорів або моніторів. Зробимо все можливе, щоб їх не підвести”, – заявив головний тренер.

Матч Україна – Чехія пройде 18 червня. Початок – о 18:00 за київським часом.

Джерело: SportArena

КЛЮЧОВІ СЛОВА: збірна України

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK