Збірна України з футзалу не включила до заявки на Євро-2022 найкращу бомбардирку через її позицію щодо війни

Анна Сидоренко продовжила грати у Росії після повномасштабного вторгнення в Україну.
2022 г., 1 липня, 12:23
Анна Сидоренко
Анна Сидоренко

У п'ятницю, 1 липня, стартує фінальна частина жіночого Євро-2022 з футзалу, участь у якій візьме збірна України.

У заявку "синьо-жовтих" на турнір не потрапила найкраща бомбардирка команди Анна Сидоренко, яка виступала за збірну з 2012 року. Головний тренер Олег Шайтанов пояснив це рішенням позицією дівчини щодо війни в Україні.

На початку 2021 року Сидоренко підписала контракт з російською командою Норманочкою, і продовжила виступати за клуб після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, ставши чемпіонкою Росії з футзалу та володаркою Кубка.

Головний тренер збірної України мав розмову з Сидоренко з приводу її рішення залишитися в Росії. Дівчина намагалася аргументувати свій вибір, але Шайтанов був непохитним – він відмовив їй у виступі за збірну України.

Олег Шайтанов
Олег Шайтанов / Джерело: УАФ

"Ми спілкувалися з Анною Сидоренко, це було її рішення залишитися в Росії. Усі аргументи, які вона наводила, – це не аргументи, коли країна воює.

Так, вона намагалася щось аргументувати, але це її рішення, яке Анна обрала. Нехай іде своїм шляхом”, – цитує Шайтанова Суспільне.Спорт.

Зазначимо, що у складі Норманочки також виступала українка Юлія Тітова, але вона залишила клуб після початку війни, та отримала виклик до збірної України на Євро-2022. Загалом у заявці 14 спортсменок.

Склад жіночої збірної України з футзалу

Воротарі : Вікторія Сагайдачна, Вікторія Кислова.

Польові гравці : Юлія Форсюк, Ксенія Гриценко, Ірина Дубицька, Альона Кирильчук, Сніжана Воловенко, Юлія Титова, Софія Рубан, Таїсія Бабенко, Христина Єрьоменко, Ксенія Бурлаченко, Олександра Скибіна, Поліна Дрозд.

Жіноча збірна України з футзалу
Жіноча збірна України з футзалу / Джерело: УАФ

Нагадаємо, фінальна частина Євро-2022 пройде у Португалії з 1 по 3 липня. Участь у турнірі візьмуть збірні України, Іспанії, Португалії та Угорщини, яка замінила виключену війну Росію.

У півфіналі українки зіграють проти Іспанії. Зустріч відбудеться у п'ятницю, 1 липня, о 19:00 за київським часом. У разі перемоги збірна України вийде у фінал турніру.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK