Брати Клички, Усик і Шевченко увійшли до топ-100 найвидатніших українців усіх часів

До сотні найвідоміших українців потрапили кілька представників світу спорту.
2022 г., 14 жовтня, 14:10
Володимир і Віталій Клички / Getty Images
Володимир і Віталій Клички / Getty Images

Соціологічна група Рейтинг у рамках проекту "Народний ТОП" представила Топ-100 найвидатніших українців усіх часів.

У списку відомих особистостей знайшлося місце кільком колишнім та чинним українським спортсменам. До двадцятки потрапили колишній чемпіон світу в надважкій вазі та мер Києва Віталій Кличко (17-е місце), володар титулів WBA, WBO, IBO та IBF у суперважкому дивізіоні Олександр Усик (18-е місце) та колишній футболіст і головний тренер збірної України Андрій Шевченко (19-е місце).

Також у рейтингу присутні олімпійський чемпіон та голова НОК України Сергій Бубка (35-е місце), ексчемпіон світу в надважкій вазі Володимир Кличко (48-е місце), колишній тренер київського Динамо та збірної України Валерій Лобановський (60-е місце), ексчемпіон світу в трьох вагових категоріях Василь Ломаченко (88-е місце) та колишній нападаючий Динамо Олег Блохін (97-е місце).

Читайте також: Блохін увійшов до топ-100 найкращих футболістів усіх часів за версією журналу FourFourTwo

Лідером рейтингу став Тарас Шевченко (63,9%). До першої десятки найвидатніших українців також увійшли Володимир Зеленський (29,8%), Леся Українка (19,6%), Богдан Хмельницький (17,3%), Степан Бандера (12,8%), Михайло Грушевський (11,6%) ), Іван Франко (10,1%), Іван Мазепа (8,8%), В'ячеслав Чорновіл (8,7%) та Валерій Залужний (7,7%).

В опитуванні взяли участь респонденти віком від 18 років, які без жодних списків чи підказок називали імена видатних осіб, яких вони вважали гідними рейтингу.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK