Олімпійський комітет Азії запросив росіян і білорусів виступити на Азійських іграх-2023

Водночас азійці стверджують, що "солідарні з Україною" та згодні з санкціями щодо країни-агресора та її посіпаки.
2023 г., 26 січня, 20:25
ОКА запрошує на свої змагання росіян і білорусів / ocasia.org
ОКА запрошує на свої змагання росіян і білорусів / ocasia.org

Олімпійський комітет Азії (ОКА) офіційно запропонував спортсменам з росії та білорусі взяти участь у змаганнях в Азії, враховуючи Азійські ігри-2023, які пройдуть у китайському Ханчжоу.

"Олімпійський комітет Азії приєднується до Олімпійського руху на підтримку заяви Виконкому МОК про солідарність з Україною, санкції проти росії й білорусі та статус спортсменів із цих країн.

ОКА вірить в об'єднавчу силу спорту і в те, що всі спортсмени, незалежно від національності чи паспорта, які вони мають, повинні мати можливість брати участь у спортивних змаганнях. ОКА пропонує надати російським та білоруським спортсменам, які відповідають вимогам, можливість брати участь у змаганнях в Азії, враховуючи Азійські ігри.

Олімпійський комітет Азії залишається в режимі очікування, оскільки МОК продовжує вивчати шляхи повернення російських і білоруських спортсменів у змагання за дотримання суворих умов", - ідеться в заяві ОКА.

Нагадаємо, раніше Міністр молоді та спорту України та президент НОК України Вадим Гутцайт не виключив, що українські спортсмени можуть бойкотувати Олімпіаду, якщо до змагань будуть допущені росіяни та білоруси, питання про повернення яких почав розглядати МОК.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: війна з росією МОК

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK