Україна виборола перше золото на чемпіонаті світу з водних видів спорту

Усього ж Україна на чемпіонаті світу виборола три комплекти медалей.
2022 г., 20 червня, 18:28
Українська збірна з артистичного плавання / https://suspilne.media/sport/
Українська збірна з артистичного плавання / https://suspilne.media/sport/

У понеділок, 20 червня, у Будапешті на 19-му чемпіонаті світу з водних видів спорту пройшов фінал змагання з артистичного плавання у командній комбінації.

Як повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації плавання , з результатом 95.0333 бали золото видобули представниці України. Це золото стало лише другим в історії України на чемпіонатах світу з артистичного плавання – перше було завойовано три роки тому.

Нашу країну представляли 10 спортсменок: Марта Федіна, Марина та Владислава Олексієва, Олеся Деревянченко, Вероніка Гришко, Софія Мацієвська, Дар'я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко.

Друге місце з відставанням майже 1,5 бала посіла Японія. Бронзу виборола Італія з результатом 92,0333 бала.

На останньому чемпіонаті світу 2019 року Україна здобула бронзу у цій дисципліні, а до цього у неї була срібна нагорода у 2017-му та бронзова – у 2013-му.

Усього ж на чемпіонаті світу України виборола вже третю медаль - раніше два срібла (також в артистичному плаванні) у технічних програмах заробили солістки Марта Федіна та дует Марини та Владислави Алексєєвих

Нагадаємо, що український плавець Михайло Романчук вийшов у фінал чемпіонату світу , показавши найкращий час кваліфікації на відстані 800 метрів.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK