"Сім блок-постів росіян": Легкоатлет розповів, як вибрався на контрольовану Україною територію

Андрій Проценко вийшов у фінал зі стрибків у висоту на чемпіонаті світу з легкої атлетики, пройшовши тяжкий шлях.
2022 г., 16 липня, 17:15
Андрій Проценко  / Getty Images
Андрій Проценко / Getty Images

В американському Юджині стартував чемпіонат світу-2022 з легкої атлетики.

Український легкоатлет Андрій Проценко зумів подолати кваліфікацію у дисципліні зі стрибків у висоту. Він вперше в кар'єрі вийшов у вирішальну стадію змагань на відкритому повітрі.

За словами Проценко він радий, що зумів подолати низку невдач.

"Я задоволений своїм виступом. Адже це вже всьоме я на чемпіонаті світу, і до цього у мене якось не складалося - саме на літніх чемпіонатах я не потрапляв у фінал. Цього разу вийшло, і я сповнений бажання боротися далі".

Проценко, який був у Херсоні на момент початку повномасштабної війни, розповів, як вибрався на контрольовану Україною територію.

"Війна мене застала вдома (у Херсонській області - прим.), я не зміг одразу поїхати і місяць провів в окупації. І лише виїхавши з окупації, я зміг більш-менш нормально тренуватися. Але навіть удома я намагався підтримувати форму всіма можливими способами" .

Читайте також: Україна завоювала дві медалі за восьмий день Всесвітніх ігор

"Як вдалося виїхати з окупації? Я постійно переглядав телеграм-канали, де люди ділилися своїм досвідом, як і яким маршрутом це можна зробити. Перша спроба виїхати нам не вдалася, адже на шляху, яким ми збиралися це зробити, вже йшли бойові дії. Після цього ми із зібраними валізами чекали на появу нового маршруту. Коли такий з'явився, ми разом з іншими попутниками змогли виїхати. Подолавши сім блок-постів росіян, ми дісталися контрольованій Україною території", - наводить слова Андрія Суспільне спорт.

Зазначимо, що фінал зі стрибків у висоту відбудеться 19 липня.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK