У фігурному катанні підвищать віковий ліміт для участі у змаганнях

У найближчі кілька років вік учасників підвищать із 15 до 17 років.
2022 г., 7 червня, 14:24
16-річна американська фігуристка Аліса Лю / Getty Images
16-річна американська фігуристка Аліса Лю / Getty Images

Міжнародний союз ковзанярів (ISU) провів конгрес, на якому відбулося голосування щодо підвищення мінімального віку спортсменів для участі у дорослих змаганнях з фігурного катання.

Як повідомляє прес-служба ISU , члени конгресу проголосували за поступове підвищення вікового цензу з 15 до 17 років. За ухвалення цього рішення проголосували 100 членів конгресу, 16 висловилися проти і двоє людей утрималися.

Віковий поріг збільшуватимуть поступово – наступного сезону він залишиться тим самим (15 років), але вже з сезону-2023/24 підніметься до 16 років, а в сезоні-2024/25 – до 17 років.

Ліміт стосується всіх дисциплін – жіночого та чоловічого одиночного катання, спортивних пар та танців на льоду.

Зазначимо, що дискусії на цю тему тривали вже кілька років. Це було пов'язано з тим, що багато спортсменів, особливо в жіночому фігурному катанні, рано завершували кар'єри, а свої найвищі результати показували у підлітковому та навіть допубертатному віці.

Фінальний повштовх ця тема отримала після Олімпіади-2022 у Пекіні, де 15-річна Каміла Валієва з Росії потрапила в допінг скандал, а після фіналу в жіночому одиночному катанню у неї та її співвітчизниці 17-річної Олександри Трусової були публічні зриви.

Головним аргументом ISU був висновок медичної комісії, яка в результаті дослідження виявила високу шкоду від надмірних навантажень на організм та ментальний розвиток спортсменів у юному віці.

На думку медспеціалістів ISU, підвищення вікового ліміту до 17 років дасть спортсменам більше часу в тому числі і для кісткового розвитку, що зменшить кількість травм через навантаження неміцних кісток, а також для емоційного та соціального розвитку.

Раніше повідомлялося, що фігуристку Анастасію Шаботову виключили зі складу збірної України.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Фігурне катання

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK