Харлан поділилася спогадами про дебют як тренер

Уславлена українська фехтувальниця допомагала збірній на ЧС серед кадетів та юніорів.
2022 г., 15 червня, 22:55
Ольга Харлан / https://www.instagram.com/olgakharlan/
Ольга Харлан / https://www.instagram.com/olgakharlan/

Українська фехтувальниця, олімпійська чемпіонка, Oльга Харлан висловилася про свій дебют як тренер, який відбувся у квітні цього року на чемпіонаті світу серед кадетів та юніорів в OАЕ.

Ольга відзначила важливість вкладень у розвиток молодих та талановитих спортсменів.

Читайте також: Харлан приняла решение не завершать карьеру, чтобы поучаствовать в Олимпиаде-2024

"Це був мій перший подібний досвід, ініціатива виходила від мене. Запропонувала допомогу, коли дізналася, що команда в шаблі буде там без тренера. Як спортсмени, більше діти (для мене вони все ж таки діти), можуть бути на змаганнях самі? Навіть нам дорослим, хоча ми вже багато знаємо, важливо, щоб біля доріжки стояв тренер, а це кадети та юніори, яким дуже потрібні підказки під час бою та допомога у вирішенні інших питань.

Насправді мені сподобалося, це був цікавий досвід на майбутнє: як я могла б бачити тренувальний процес і всю організацію навколо нього. Адже тренер збірної це насамперед менеджер. Він має встановити такі правила та створити таку атмосферу, в якій усім було б комфортно, це по-перше. А по-друге, це, звичайно ж, тренування, тактика і вся інша робота

Зрозуміло, було тяжко, бо деякі спортсмени були без підготовки, вони приїхали, бо змогли. Хто взагалі не тренувався, хто тренувався лише два тижні. Хотілося медаль та високого результату, але я здорово оцінювала ситуацію та розуміла: те, що вони виступають на цьому чемпіонаті, це вже перемога для всіх нас. Можу сказати одне: дуже багато роботи доведеться провести з юніорами та кадетами. Ми повинні замислитися над наступним поколінням, яке прийде після нас, хоча я завжди буду фехтувати (жартую). Харлан довго не зможе і так довго, в принципі. Тому дуже важливо, щоби була заміна", – заявила українка в інтерв'ю федерації фехтування України.

На світовій першості в ОАЕ українська збірна посіла 13-е місце в медальному заліку, завоювавши 2 срібні та 1 бронзову медаль.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK