Організатори US Open допустили до участі в турнірі російських та білоруських тенісистів

Представники країни-агресора та її посібника виступлять під нейтральним прапором.
2022 г., 14 червня, 22:56
Росіяни та білоруси зіграють на US Open / Getty Images
Росіяни та білоруси зіграють на US Open / Getty Images

Тенісна асоціація США (USTA) оголосила, що російські та білоруські тенісисти будуть допущені до участі у майбутньому US Open-2022.

Представники цих країн виступатимуть на турнірі в нейтральному статусі.

"Разом з іншими турнірами Великого шолома, а також ITF, ATP та WTA, USTA, яка володіє та керує US Open, раніше засуджувала та продовжує засуджувати неспровоковане та несправедливе вторгнення Росії в Україну. USTA, як і інші тенісні організації, підтримала заборону на членство російської та білоруської тенісних федерацій в ITF і, отже, участь у всіх міжнародних командних змаганнях, а також припис гравцям з цих країн виступати під нейтральним прапором, коли вони беруть участь в індивідуальних змаганнях.

Ми визнаємо, що кожній організації доводиться мати справу з унікальними обставинами, що впливають на їхні рішення. Виходячи з наших власних обставин USTA дозволить виступити всім гравцям, які мають право на участь у Відкритому чемпіонаті США 2022 року, незалежно від їх громадянства.

USTA буде працювати з гравцями та обома Турами, щоб використовувати US Open як платформу для просування гуманітарних зусиль програми «Tennis Plays for Peace». Крім того, USTA надасть широкий, всеосяжний набір ініціатив для посилення існуючих гуманітарних зусиль України, включаючи зобов’язання щодо значної фінансової підтримки, подробиці якої будуть оголошені найближчим часом", - йдеться у заяві USTA.

Відкритий чемпіонат США відбудеться з 29 серпня до 11 вересня.

Нагадаємо, раніше організатори Вімблдону не допустили російських та білоруських тенісистів до участі у турнірі, через що ATP, WTA та ITF. позбавили турнір рейтингових очок.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK