Новак Джокович - Нік Кіріос: анонс та прогноз фіналу Вімблдону-2022

ISPORT представляє анонс фіналу чоловічої сітки Вімблдону, який відбудеться 10 липня.
2022 г., 10 липня, 09:00
Новак Джокович та Нік Кіріос / Getty Images
Новак Джокович та Нік Кіріос / Getty Images

У неділю, 10 липня, відбудеться фінал чоловічої сітки Вімблдону-2022, в якому зустрінуться сербський тенісист Новак Джокович (№3 ATP) та австралієць Нік Кіріос (№40 ATP).

Новак Джокович – Нік Кіріос
Вімблдон-2022, фінал
Неділя, 10 липня
Центральний корт, 16:00

Цьогорічний фінал турніру Великого шолому буде дуже цікавим, адже за трофей боротимуться чинний чемпіон та неочікуваний суперник в особі австралійця. Вперше з 2008 року в фіналі буде грати тенісист з таким низьким рейтингом.

Трофей Вімблдону
Трофей Вімблдону / Джерело: Getty Images

Шлях до фіналу

Джокович прилетів до Лондону в якості чемпіону Вімблдону. Більш того, він перемагав на цьому турнірі три роки поспіль, однак у першому раунді серб зіткнувся з невеличкими проблемами – Квон Сун-ву з Південної Кореї зумів виграти у Новака один сет.

Далі чемпіон впевнено здолав Танасі Коккінакіса (Австралія) та співвітчизника Міоміра Кецмановича, після чого Новак не провів жодного трисетового поєдинку.

На стадії 1/8 фіналу серб переміг у чотирьох сетах Тіма Ван Рейтховена (Нідерланди, WC), потім впорався у найскладнішому п'ятисетовому поєдинку з італійцем Янніком Сіннером, а в полуфіналі здолав британця Кемерона Норрі в чотирьох сетах.

Новак Джокович
Новак Джокович / Джерело: Getty Images

В Кіріоса був складний шлях до першого в кар'єрі фіналу – вже на старті турніру він в п'яти сетах здолав британця Пола Джабба, проте у другому раунді з легкістю вибив з турніру Філіпа Крайіновича з Сербії.

Багато експертів були впевнені, що Нік завершить виступ у третьому колі, коли він вийшов на корт проти четвертого сіяного Стефаноса Ціціпаса, та Кіріос всіх здивував і вийшов до 1/8 фіналу. Цікаво, що той поєдинок запам'ятався ексцентричною поведінкою Ніка - він грубо звертався до судді та конфліктував з суперником. Ціціпас також буяник і отримав штраф у розмірі 10 тисяч доларів. Кіріоса оштрафували на чотири тисячі.

У 1/8 фіналу Кіріос в п'ятисетовому матчі переміг американця Брендона Накасіму. В чвертьфіналі австралієць без проблем здолав чилійця Крістіана Гаріна, однак в півфіналі йому повинен був протистояти легендарний Рафаель Надаль. Проте сталася несподівана річ – іспанець знявся з матчу через розрив м'яза живота, що подарувало Кіріосу путівку в фінал.

Нік Кіріос
Нік Кіріос / Джерело: Getty Images

Минулі зустрічі

Фіналісти Вімбілдону раніше вже зустрічалися на корті – у березні 2017 року вони грали на хардових турнірах . Спочатку вони зійшлись у 1/4 фіналу турніру в Акапулько (Мексика), а потім – у чвертьфіналі Мастерсу в Індіан-Веллсі (США). Обидва поєдинки виграв Кіріос у двох сетах.

Нік Кіріос та Новак Джокович
Нік Кіріос та Новак Джокович / Джерело: Getty Images

Прогноз

Джокович – чинний чемпіон турніру, і після не найбільш вдалого сезону, особливо на турнірах Великого шолому (на Australian Open його не пустили, на Ролан Гаррос він вилетів він Надаля у чвертьфіналі) сербу потрібна перемога.

Новак ДжоковичНовак Джокович
Новак ДжоковичНовак Джокович / Джерело: Getty Images

Новак буде робили все, щоб здолати суперника, і не будемо забувати, що він дуже гарно грає на задній лінії. Екс-перша ракетка світу вміє грати у таких фіналах, психологічно він більш підготовлений.

Проте Кіріос, хоч і вперше грає в фіналі в одиночному розряді на дорослому рівні, може причинити багато проблем чинному чемпіону. По-перше, Нік вміє дуже гарно подавати, і якщо він налаштується на свою гру, то навіть може переломити перебіг зустрічі на свою користь.

Читайте також: Вімблдон-2023 (ATP): Алькарас обіграв Джоковича та виграв турнір

Крім цього, Кіріос має гарний удар, вміє комбінувати та грає дуже агресивно. Навряд Джоковичу буде легко здолати такого гравця.

Так, Нік двічі перемагав Новака, проте це було п'ять років тому, коли австралієць був у сильнішій формі, ніж зараз. Так, його жага до перемоги буде великою – не просто перемога на турнірі, а й перемога над Джоковичем. Але саме це може й зламати Кіріоса психологічно.

Глядачі на матчі Вімблдону
Глядачі на матчі Вімблдону / Джерело: Getty Images

У цьому фіналі все буде залежати від мотивації, підтримки вболівальників, психології та гарної гри. Безперечно, фаворитом буде саме Джокович, однак Кіріос зможе взяти бодай один сет.

Прогноз ISPORT: Перемога Джоковича у чотирьох сетах.

 

Катерина Бедан, ISPORT.ua


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK