Анонс сезону НБА: головні сюрпризи та розчарування, дебютанти для Матчу всіх зірок

ISPORT продовжує серію матеріалів із прогнозами майбутнього регулярного сезону кращої баскетбольної ліги світу.
2023 г., 26 жовтня, 12:10
Ентоні Едвардс та Паоло Банкеро / коллаж Василий Войтюк
Ентоні Едвардс та Паоло Банкеро / коллаж Василий Войтюк

Добіг кінця другий ігровий день 78-го регулярного сезону Національної баскетбольної асоціації.

Матчі завершилися як передбачуваними результатами, так і відвертими сюрпризами, як у хорошому, так і в не дуже сенсах. І саме на цю тему ми сьогодні й поговоримо.

Щороку з'являються кілька команд, які вражають фанатів. Минулого сезону це, безперечно, був Сакраменто, який зумів перервати 16-річну постсезонну посуху. Хто знає, чия черга настане цього сезону.

До того ж ми не оминемо молоді таланти ліги, які претендують на звання оллстарів. Спробуємо зрозуміти, хто має всі шанси здобути дебютний виклик на Матч усіх зірок, і коли це може статися, адже дебютанти бувають далеко не щороку.

Хто здивує?

Х'юстон Рокетс - Олексій Погорелов

Чим запам'ятався Х'юстон після того, як команду залишив Джеймс Харден? Скандали з гравцями, вибір цікавих новачків на драфті та танкування. Схоже, що цього року на нас чекає камбек Рокетс.

У міжсезоння вони кинули майже 130 мільйонів у Фреда ВанВліта і забрали сайн-енд-трейдом з Мемфіса Діллона Брукса на 85 мільйонів. Шалені ходи від фронт-офісу Х'юстона, але вони можуть принести свої плоди.

Без Хардена останні три сезони були жахливими, під керівництвом Стівена Сайласа команда не набирала більше 22 перемог за регулярку. Тепер ситуація трохи змінилася.

Х'юстон отримав двох досвідчених гравців, один із них навіть встиг стати чемпіоном НБА. До того ж у "ракет" з'явився новий тренер - Іме Удока, який у свій перший рік самостійної роботи довів Бостон до Фіналу НБА. Отже, можна припустити, що з таким складом і тренером у Х'юстона вийде щось більше, ніж 14-те місце на Заході.

Орландо Меджик - Василь Войтюк

Невже настав той час, коли ми зможемо побачити боєздатний колектив в Орландо Меджик? Перед стартом сезону ця команда виглядає дуже і дуже цікаво.

Декілька молодих і талановитих гравців задньої лінії, чемпіони світу брати Вагнери ну і звісно, Паоло Банкеро - один з найперспективніших гравців світу.

У команди чітко видніється ядро, яке оточено іншими цікавими гравцями. Якщо тренерський штаб змусить працювати цих гравців як треба, а травми оминуть стороною, ця команда повинна не просто покращувати свій минулорічний показник в 34 перемоги, а покращувати його суттєво.

Я очікую від Орландо як мінімум першого виходу в плей-офф за останні чотири роки, але це ж Орландо, в останній момент тут все може піти шкереберть.

Хто розчарує?

Лос-Анджелес Кліпперс - Олексій Погорелов

Рік тому я повірив, що Кавай Леонард і Пол Джордж отримають мінімум можливих травм, що дозволить їм поборотися за чемпіонство. У результаті PG13 зламався ще до старту постсезону, а Кавай порвав меніск у першому ж матчі першого раунду.

Для цієї парочки Твікс це буде вже п'ятий сезон у Лос-Анджелесі і за цей час усе, чого вони досягли, був фінал Західної конференції, де Леонард навіть не грав.

Незважаючи на всі заяви президента з баскетбольних операцій ЛАК Лоуренса Френка, що обидві "цілком здорові", я не вірю в те, що вони такими будуть наприкінці сезону. Тим більше, нові правила лоад менеджменту не роблять ситуацію кращою.

Джерело: Getty Images

Багато фанатів уже втомилися чекати від "вітрильників" боротьби за "гайку", і я серед них. На сезон-2024/25 і в Кавая, і в Джорджа є опція гравця, а тому Кліпперс можуть втратити обох гравців.

Мій прогноз: Кавай точно травмується, Джордж отримає легке пошкодження, Лос-Анджелес вилетить у першому раунді і обидві зірки влітку вийдуть на ринок вільних агентів, до того ж піде ще й Тайрон Лю. Цей експеримент Стіва Балмера повністю провалився.

Міннесота Тімбервулвз - Василь Войтюк

Скажімо так, я не вірю, що Міннесота залишиться на своєму рівні. Я розглядав цю команду як і для пункту про тих хто здивує, так і для тих, хто розчарує.

Після минулого сезону не можна сказати впевнено, що ідея з двома вежами Гобером та Таунсом повністю себе виправдала. А тепер у команди вже фактично новий лідер - Ентоні Едвардс.

Головне питання звісно, як з цією всією братією впорається головний тренер Кріс Фінч.

Ну і звісно, треба враховувати травми. Якщо всі лідери будуть здоровими, то у "вовків" є шанс повторити чи навіть перевищити своє досягенння, але якщо будуть якісь проблеми, не здувуюся побачити в лютому Карла-Ентоні Таунса в іншій команді (Гобера обміняти буде набагато важче).

Хто поїде на дебютний МВЗ?

Паоло Банкеро (Орландо) - Олексій Погорелов

Будемо чесні, другу частину минулого сезону Паоло Банкеро провів не на рівні найкращого новачка року.

Якби не його розкрученість і доробок, який він зробив у першій частині кампанії, нагороду міг забрати Джейлен Вільямс з Оклахоми, який раптово для всіх став головною молодою зіркою зимово-весняної частини регулярки.

Джерело: Getty Images

Але все це було минулого сезону. Та й для поїздки на дебютний Матч усіх зірок ти маєш бути пізнаваним, чого про Вільямса (яких у Тандер цілих три, головне не плутати Джейлена та Джейліна) не можна сказати.

А от Паоло нещодавно додав собі зіркової впізнаваності, хоч і не з найкращого боку для однієї окремої нації. Нагадаємо, що Банкеро вирішив все ж таки не виступати за збірну Італії, віддавши перевагу США.

Не факт, що дебютний МВЗ для Банкеро відбудеться саме цього сезону. Але те, що форвард Орландо буде першим серед тих, хто отримає в майбутньому дебютний виклик, у цьому не варто сумніватися.

Віктор Вембаньяма (Сан-Антоніо) - Василь Войтюк

В цій категорії не мало варіантів - це й раніше згадуваний мною Мікал Бріджес, Джейлен Брансон з Нікс і навіть чемпіон НБА Джамал Мюррей, який досі не їздив на МВЗ.

Але жоден з цих гравців, які вже давно не перший рік в НБА, не має такої популярності як Віктор Вембаньяма, який зіграв в Лізі один матч.

Я впевнений, що фанати по всьому світу голосуватимуть за нього дуже багато, обійти ЛеБрона, Каррі та Дончича навряд чи вийде, але голосів має бути багато. Якщо ж при цьому Віктор буде демонструвати непоганий баскетбол і своєю грою змусить віддати за себе голос ще й журналістів та гравців, то чекайте новачка на МВЗ.

Цікавий факт, з останніх семи новачків, які потрапили на Матч всіх зірок в свій перший же сезон, двоє були першими номерами драфтів обраних Сан-Антоніо Сперс (звісно мова про Адмірала Робінсона та Тіма Данкана). А останнім новачком на МВЗ був Блейк Гріффін.

Попередні матеріали анонсів:

Хто забере нагороду найкращого новачка, а хто оформить найкращий камбек

Ренесанс Поповича, Янніс забере свою нагороду

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: прогноз прогнози анонс

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK