Анонс сезону НБА: Голден Стейт не захистить свій титул, хто візьме титул МВП?

ISPORT завершує серію анонсів кампанії, що вже розпочалася: цього разу були розглянуті шанси команд на чемпіонство, а також боротьба гравців за звання найціннішого за підсумками регулярного сезону.
2022 г., 20 жовтня, 13:55
Дюрант проти Ембііда / Getty Images
Дюрант проти Ембііда / Getty Images

Новий сезон НБА вже стартував, потроху набираючи обертів. Ми також набрали обертів, але настав час перейти до заключної частини серії анонсів.

Раніше були розібрані команди, які мають найбільше шансів здивувати своїх шанувальників як з хорошого боку, так і не дуже. Плюс у лізі все ще залишаються класні виконавці, які досі жодного разу не потрапляли на Матч всіх зірок – і цього року вони мають шанс це виправити.

Цього разу ми обговорили баскетболістів, які, на нашу думку, мають забрати нагороду найціннішого гравця за підсумками регулярного сезону-2022/23. І на десерт – команди з найбільшим потенціалом стати чемпіоном. Для когось це може стати зовсім новий досвід, а для когось – чергове поповнення до резюме.

MVP регулярки

Джоел Ембіід (Філадельфія) - Олексій Погорелов

Настав час новоспеченому французу отримати свою нагороду. Ембіід останні два роки зупиняється за крок від визнання найціннішим гравцем регулярного сезону. А знаючи, що MVP присуджується ще й за накопичувальною системою, вправі вважати, що бігмен Сіксерс таки досягне свого.

Джоел продовжує залишатися одним із найбільш домінуючих гравців у "фарбі", не забуваючи і про атаку з периметра. У першій грі сезону він уже набрав дабл-дабл з 26 очок і 15 підбирань при 50%-й реалізації (триочкові підвели - всього 1/6). Це ж на нас чекає і впродовж усіх матчів, де він гратиме.

І це головне, що може йому знову перешкодити перемогти у номінації. Два роки тому він взяв участь у 51 грі. За статистикою він був кращим за Йокіча. Але Нікола провів на 20 ігор більше. Багато в чому саме фактор здоров'я і відіграв роль у визначенні найкращого.

Медична карта Ембііда є однією з найбагатших у лізі. І якщо Джоел зможе звести її поповнення новими записами до мінімуму, ми отримаємо абсолютно нового MVP. Залишилася справа за малим – не зламатися.

Кевін Дюрант (Бруклін) - Василь Войтюк

Форвард Брукліна провів прекрасний минулий сезон в індивідуальному плані - це бу його третій найкращий чемпіонат, якщо дивитися на кількість набраних очок (29,9 бала в середньому за матч). І лише божевілля, яке творилося в складі Нетс, завадило Кевіну по-справжньому поборотися за нагороду МВП.

Кайрі Ірвінг цілий сезон боровся з тими, хто просив його вакцинуватися ід коронавірусу, Джеймс Харден пакував валізи...На разі все це, ніби-то позаду, в команді є новий зірковий (це не точно) гравець - Бен Сіммонс - який на папері може дуже допомогти Дюранту й надалі набирати очки великими пачками. Ірвінг знову грає.

Але, чи впевнені ви, що цей склад Брукліна не почне вчиняти новий цирк? Сумніви звісно є, але якщо цього не станеться і команда згуртується навколо Дюранта, то в Кевіна дійсно будуть просто надзвичайні шанси виграти собі в колекцію п'ятий титул кращого бомбардира сезону і другий титул МВП регулярки.  

Інші претенденти: 

Лука Дончіч, Янніс Адетокумбо, Стеф Каррі

Чемпіон НБА

Лос-Анджелес Кліпперс - Олексій Погорелов

Літо 2019 було одним із найшаленіших в історії НБА. Кевін Дюрант кинув Ворріорз заради Брукліна, куди покликав Кайрі Ірвінга. ЛеБрон заманив до Лос-Анджелесу Ентоні Девіса, а по сусідству організувався новий зірковий дует Кавая Леонарда та Пола Джорджа.

Пройшло вже три роки, але по-справжньому в дії ми бачили пару з Кліпперс всього раз: плей-офф 2021 року, поки Кавай не порвав хрести в серії з Ютою. Джордж витяг каліфорнійців у фінал Заходу, де хоч і в боротьбі, але все ж таки поступився Фініксу (2-4).

Через рік повертається Леонард. PG13 був готовий ще наприкінці минулого сезону. Додався Джон Волл, зберігся кістяк команди. Залишився чудовий тренер в особі Тайрона Лю. Все йде до того, що Лос-Анджелес нарешті побореться за вихід до Фіналу НБА – саме задля цього і набирався цей склад.

Суперники по Заходу: Фінікс страждає від конфліктів, Юта самоусунулася, Даллас, незважаючи на зміни, по суті не посилився, Лейкерс - повний набір усіх проблем. Залишаються ГСВ та Денвер. У Наггетс повернулися Мюррей та Портер, але чи зможуть вони залишатися здоровими, та й у якій формі вони будуть – ось у чому питання. Ворріорз – це Ворріорз, цього достатньо.

Бережний підхід до гравців + лоад менеджмент Кавая створюють сприятливу атмосферу в команді. Леонард та Джордж відіграють по 40 матчів у регулярці, щоб свіжими і, головне, здоровими поборотися за трофей Ларрі О'Брайєна – ось такий прогноз.

Мілуокі Бакс – Василь Войтюк

На самому старті чемпіонату передбачити команду, яка виграє Національну баскетбольну Ассоціацію дуже складно, особливо в останні сезони. Так, це років 5 тому всі прекрасно розуміли, що в фіналі зустрінуться Голден Стейт і Клівленд Кавальєрс, але зараз все змінилось.

Ворріорз все так само залишаються в топі і мають дуже великі шанси як мінімум вийти в фінал своєї конференції. В Клівленда також дуже цікавий склад, та все ж на Сході є більш цікаві колективи. Зокрема, претендентами на фінал будуть Бостон Селтікс і Бруклін Нетс, трішки більш похмурими виглядають перспективи Маямі та Філадельфії.

Але багато що залежатиме від здоров'я головних виконавців того чи іншого колективу. Так, якби в минулому плей-офф не зазнав пошкодження Кріс Мідлтон, чи зміг би Бостон пройти Бакс? Особисто в мене є великі сумніви.

І якщо зараз Мідлтон і інші гравці Мілуокі зможуть залишатися здоровими, чи зможе хтось зупинити цих Бакс? І тут в мене є сумніви. Здоровий Янніс і компанія – одна з найкращих, якщо не найкраща команда Ліги. І саме здорових "оленів" я вважаю головними претендентами на титул.

Інші претенденти:

Денвер, Голден Стейт, Бостон

Минулі матеріали анонсів НБА:
Хто стане найкращим новачком і оформить кращий камбек?
Янніс здобуде чергову нагороду, хто буде кращим 6-м?
Народження нових зірок та від кого очікувати розчарування

КЛЮЧОВІ СЛОВА: анонс

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK