Анонс сезону НБА: чергова нагорода для Яніса і Деррік Роуз з індивідуальним призом

ISPORT продовжує прогнозувати те, як розгортатиметься майбутній сезон НБА, і хто забере головні нагороди за підсумками регулярки.
2022 г., 17 жовтня, 09:30

Новий сезон НБА стає дедалі ближче, а тому настав час перейти до наступної добірки нагород, які будуть розіграні за підсумками наступної регулярки.

Нещодавно ми вже представили свої варіанти того, хто забере нагороду найкращого новачка року, хто найпомітніше спрогресує і в чиєму виконанні буде оформлений найкращий камбек після серйозної травми і, як наслідок, пропуску значної кількості часу.

Тепер настав час розібратися, хто буде домінуючим гравцем в обороні, чия гра з лави запасних приноситиме найбільшу користь своїй команді і який фахівець продемонструє найкращі думки та тактики, котрі приведуть їх підопічних до перемоги.

Найкращий оборонний гравець

Руді Гобер (Міннесота) - Олексій Погорелов

Трейд Руді Гобера з Юти до Міннесоти, при всій повазі до Донована Мітчелла, став найгучнішим у минуле міжсезоння. Саме французу має дякувати Кевін Дюрант за те, що ринок був зламаний, а Кей Ді залишився у Брукліні.

Нова команда, нові одноклубники, нові ідеї та нові цілі. Карл-Ентоні Таунс переходить на позицію четвертого номера, місце під кільцем бронює Гобер. Це буде Новий Орлеан із Казінсом та Девісом версії 2.0. Але й так зрозуміло, хто з них двох відповідатиме за оборону – за "фарбу" під своїм кільцем можна не переживати.

Весь час після свого переходу 30-річний центровий повторює одне й те саме: "Я прийшов сюди не для того, щоб вилетіти в першому раунді". Що ж, банда в Міннесоті зібралася що треба, і тепер від фіналіста минулого Євробаскету потрібно максимум зусиль, щоб повести за собою Таунса, Едвардса, Расселла та ко.

Гобер вже тричі забирав цю нагороду (2018, 2019, 2021), більше тільки у Бена Воллеса та Дікембе Мутомбо (по 4). Враховуючи той пакет активів, який був за нього відданий, Руді зобов'язаний відразу підвищити рівень не тільки оборони Тімбервулвз, а й своєї гри. Якщо він провалиться, то у фронтофісу організації виникне питання: "Навіщо ми його обміняли?".

Янніс Адетокумбо (Мілуокі Бакс) – Василь Войтюк

В минулому сезоні досить неочікувано найкращим оборонцем став Маркус Смарт. Ні, ніхто не сумнівався в його вміннях, але все ж гравці його позиції рідко отримують такі винагороди.

Загалом вже багато років в НБА два гравці стоять вище інших, коли ми говоримо про оборону свого кільця – це Руді Гобер та Янніс Адетокумбо. Проти француза може зіграти нова команда, адже не до кінця відпрацьованим буде колективний захист.

Крім того, великий внесок вибір переможця в цій категорії буде залежати від результатів команди, а Мілуокі мають дуже непогані шанси стати найкращими в регулярці.

Захисні уміння грека вже давно всім відомі, йому не потрібно нічого нікому доводити. Але все ж він може ще більше здивувати в новому сезоні і забрати другу подібну нагороду в своїй кар'єрі.

Інші претенденти:

Бем Адебайо (Майамі), Мікель Бріджес (Фінікс), Роберт Вільямс (Бостон)

Найкращий шостий гравець

Джордан Пул (Голден Стейт) – Василь Войтюк

Як раніше головними "запасними" зірками Лу Вільямс та Джамал Кроуфорд, так зараз таким буде Джордан Пул. Якби він грав практично в будь якій іншій команді, то скоріше за все виходив би зі старту, але не в Голден Стейт.

Старт сезону в Ворріорз склався так собі – Пул посварився з Дреймондом Гріном і отримав від нього по обличчю. Чи плине це якось на команд? Чи зможуть вони забути ті події?

Пул – прекрасний бомбардир, який буде часто грати проти не найсильніших оборонців команд суперниць, а поруч на паркеті часто буде знаходитися хоча б один зірковий партнер, який буде відволікати опонентів на себе.

Деррік Роуз (Нікс) - Олексій Погорелов

Як би смішно це не звучало, але Нью-Йорк може як допомогти, так і нашкодити Дерріку в шансах на нагороду. Це ж Нікс. Все літо команда Тома Тібодо полювала на Донована Мітчелла. Однак, не бажаючи віддавати Квінтона Граймса (що?) і давши новий контракт Ар Джей Барретту, Нікс поставили хрест на переговорах з Джаз.

У результаті Нью-Йорк за все літо справді посилився лише Джейленом Брансоном. Типові Нікс. З таким складом і таким сильним Сходом цього року команда навряд чи потрапить навіть у плей-ін. Однак це і є шанс для Роуза засяяти знову.

Як це часто буває після його хрестів часів Чикаго, багато, якщо не все, залежатиме від здоров'я Дерріка. Наймолодший MVP в історії ліги минулого сезону не зміг провести більше 35 ігор через операцію на гомілкостопі. Майбутній сезон має бути якіснішим.

За це літо він скинув кілька кілограмів, привівши себе у форму. Деррік - це той гравець, якому не байдуже. Навіть у 34 роки він хоче продовжувати доводити всім і собі особисто, що він ще може. У сезоні-2020/21 він став фіналістом у цій номінації, поступившись лише Джордану Кларксону з Юти. Тепер настав час забрати свою нагороду.

Інші претенденти:

Тайлер Гірро (Майамі), Малколм Брогдон (Бостон), Спенсер Дінуіді (Даллас)

Найкращий тренер

Тайрон Лю (Кліпперс) - Олексій Погорелов

Як же сильно команди залежать від здоров'я своїх зірок. Що Кавай Леонард, що Пол Джордж люблять по кілька місяців, а то й цілий рік провести в лазареті. Тепер до цієї компанії приєднався ще й Джон Волл.

Однак є щось незмінне: навіть за відсутності важливих виконавців Тайрон Лю здатний вичавити максимум з наявного ресурсу, що й продемонстрував минулий сезон. Тренер, який зумів зробити неможливе - обіграти з Клівлендом Ворріорз, програючи фінальну серію 1-3 - вивів свою команду в плей-ін. Без Каваю + Джордж пропустив більшу частину сезону.

На папері колектив із Лос-Анджелеса є топ-2 на Заході. Але це лише на папері. Кавай постійно лікується, а в єдиний сезон, коли він був здоровий, він порвав хрести в серії з Ютою. Але навіть без нього Джордж затяг "вітрильників" у Фінал конференції. І все завдяки тренерському таланту Лю.

Йому всього 45 років, він свіжий, сповнений сил і налаштований перемагати. Він уже неодноразово доводив свій професіоналізм. Кліпперс стабільно є однією з найкращих команд щодо оборони. В атаці також є повний порядок. Кавай чудово так підкачався за літо. Є відчуття того, що майбутній сезон може стати проривним для Лос-Анджелеса та Лю особисто.

Майкл Мелоун (Денвер Наггетс) – Василь Войтюк

51-річний тренер показав, що вміє працювати в кризових ситуаціях та вміє добиватися результатів. Тим більше, він вже багато років в команді і основні гравці вже давно знають, що вимагає наставник.

Звісно всім відомо, що найчастіше подібну нагороду отримує той наставник, чия команда показала дуже круті результати в регулярному сезоні.

І Денвер в цьому році "ризикує" не просто добути багато перемог, а взагалі виграти Західну конференцію. Повернувся в склад після важкої травми Джамал Мюррей, Нікола Йокіч нікуди не дівся, підписали Кентавіуса Колдуел-Поупа.

На папері в Денвера все дуже добре, а тому добре і в Мелоуна. Спостерігати за командою буде дуже цікаво і якщо "в гру" не вступлять травми, вони мають показати дуже непоганий результат.

Інші претенденти:

Джейсон Кідд (Даллас), Кріс Фінч (Міннесота), Ерік Споельстра (Майамі)

КЛЮЧОВІ СЛОВА: нагороди

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK