Анонс сезону НБА: народження нових зірок та від кого очікувати розчарування

ISPORT представив розвиток подій щодо деяких команд, які здивують із гарної та поганої сторін. До того ж ми повангували, а хто із гравців зможе потрапити на свій перший Матч всіх зірок.
2022 г., 19 жовтня, 09:50
ЛеБрон проти Ламело / Getty Images
ЛеБрон проти Ламело / Getty Images

Ось уже стартував черговий, 77-й регулярний сезон Національної баскетбольної асоціації. А наш анонс сезону триває – на черзі вже третій випуск.

У попередній частині анонсу ми розібрали, хто на нашу думку стане найкращим оборонним гравцем, хто побореться за звання найкращої допоміжної опції з лави a.k.a. кращий шостий, а також який тренер проявить себе краще за інших.

Цього разу будуть думки не щодо нагород, що вручаються, а щодо прогнозів відчуттів і вражень від майбутніх виступів команд. Ми також не забули згадати про Матч всіх зірок і те, для кого майбутній зірковий вікенд може стати дебютним.

Хто здивує?

Сакраменто - Олексій Погорелов

Вибір дуже ризиковий. Але він був зроблений не тому, що там грає наш Олексій Лінь (сподіваюся, він зуміє поборотися за місце у стартовій п'ятірці). Навіть не всі причини безпосередньо пов'язані із самими Кінгз.

Шалений прогноз: Сакраменто зможе залізти у плей-ін. Але не більше. Певною мірою це буде не як наслідок власної сили, а як ослаблення деяких колективів Заходу.

Джерело: Getty Images

Юта пішла у перебудову: Гобер посилив Міннесоту, Мітчелл поїхав на Схід, ще й Богданович вирушив до Детройта. Мінус один конкурент, який був п'ятим у минулій регулярці. Сан-Антоніо відмовився від ДеДжонте Мюррея і, швидше за все, планує "танкувати". Мінус другий конкурент (10 місце сезону-2021/22).

На користь Сакраменто піде те, що Домантас Сабоніс пройшов повноцінні збори з новою командою, також зігравши на Євробаскеті. Підписали Маліка Монка після непоганого сезону в Лейкерс, має спрогресувати Девіон Мітчелл. Пора вже дивувати хорошими результатами, а не дивними обмінами Тайріза Халібертона.

Орландо Меджик – Василь Войтюк

Важко собі уявити, хто з команд Ліги зможе показати різкий стрибок в результатах, багато команд стали гіршими, але при цьому про інших, якщо і можна говорити, що вони стали кращими, то не на сильно.

Особисто мене в цій кампанії може здивувати саме Орландо. Коли зірковий перший номер драфта приходить в команду і тут же стає на папері найсильнішим в цьому колективі – то від такої команди не варто очікувати дуже великих результатів.

Джерело: Getty Images

Та все ж, крім Паоло Банкеро в стан Меджик повернулися після травм Джонатан Айзек та Маркель Фульц, Джейлен Саггс минулого сезону зіграв всього в половині матчів. Аналітики сходяться в думці, що Меджик якщо й не будуть останніми на Сході, то "одними з" – точно.

Але, здається, з таким підбором граців ця команда може збільшити кількість своїх перемог і може навіть вийти в плей-ін цього року.

Інші претенденти:

Клівленд Кавальєрс, Даллас Маверікс, Торонтон Репторс

Хто розчарує?

Шарлотт - Олексій Погорелов

Навіть і не знаю, з чого тут почати ... Мабуть, найтрагічніша історія минулого міжсезоння - серйозні проблеми з Майлзом Бріджесом. Талановитий форвард потрапив у найбільший скандал, побивши дружину на очах своєї дитини.

Через свою альтернативну обдарованість Бріджес, цілком можливо, позбавив себе не тільки максимального продовження, на яке він претендував, а й майбутнього в НБА. А Горнетс втратили гарну опцію в атаці.

Джерело: Getty Images

Що там далі за списком? Ах так, зміна тренера. Джеймса Боррего, при якому команда стабільно прогресувала, було звільнено після того, як "шершні" не зуміли подолати плей-ін. Йому на заміну прийшов (повернувся) Стів Кліффорд, якого самого звільнили у 2018 році, оскільки він не зміг вийти у постсезон із Кембою Вокером.

Травми. Вже у передсезонні вилетів ЛаМело Болл. Гордон Гейворд, на жаль, після страшного перелому ще за часів Бостона не відрізняється стабільністю ні у плані здоров'я, ні щодо очок. Помноживши все це на Схід, що помітно посилився, отримаємо місце поза топ-10 для Шарлотт. Прикро, були класні перспективи.

Лос-Анджелес Лейкерс – Василь Войтюк

Чи зміниться щось в складі Лейкерс порівняно з минулим, провальним, сезоном? Сподівань на це дуже мало.

Коли  тебе в складі такі зірки, як Рассел Вестбрук, Ентоні Девіс і, звісно, Леброн Джеймс – ти нібито повинен боротися за чемпіонство, але на ділі це далеко не так.

Джерело: Getty Images

"Черепаха" вже давно не той і не найкращим чином підходить цій команді, Ентоні продовжує часто травмуватися, а ЛеБрону вже майже 38 років.

Тим більше на позиції розігруючого в "пурпурно-золотих" чи не найбільш горюча суміш в історії   РВБ, Беверлі та Шредер. Ротація на папері дуже крута в задній лінії, чого точно не скажеш про передню. Якщо Девіс вкотре травмується – можна буде ставити хрест на цьому сезоні.

Інші претенденти:

Фінікс Санс, Нью-Йорк Нікс, Міннесота Тімберулвз

Хто поїде на дебютний МВЗ?

Ентоні Едвардс (Міннесота) - Олексій Погорелов

Перший пік драфту 2020 року все ще не побував на головній події зіркового вікенду. При цьому ЛаМело Болл, обраний третім на тому самому драфті, потрапив на МВЗ 2022 року.

Насправді це не повинно викликати здивування, оскільки на Заході безліч більш зіркових і медійних захисників (Каррі, Дончич, Пол, Букер, Морант). Але після того, як Донован Мітчелл поїхав на Схід до Клівленду, а ДеДжонте Мюррей - до Атланти, можна бути впевненим, що цього разу Ентоні точно буде серед лідерів голосування на МВЗ.

Джерело: Getty Images

До того ж, поставивши його в претенденти на кращого спрогресувавшого гравця майбутнього сезону, логічно припустити, що його покращена статистика безпосередньо вплине на його шанси потрапити на Матч всіх зірок.

Тайріз Галібертон – Василь Войтюк

Колишній розігруючий Сакраменто після свого переходу в Індіану в другій половині минулого сезону показав себе з неймовірного боку. Хлопець почав набирати більше 17 очок і при цьому ще й робити більше 9 результативних передач.

І на цьому не все. Молодий перший номер показував ще дуже пристойну реалізацію своїх кидків, маючи більше 50% з гри і більше 40% з три очкової дуги.

Джерело: Getty Images

Сам Тайріз говорив, що хоче дійти до показників в 20 балів і 10 асистів, і якщо йому це вдасться вже в першій половині сезону, то хлопця можна буде чекати на Матчі всіх Зірок.

Так, конкуренція в нього буде великою. Та чи зможе ДеРозан знову провести божевільний сезон? Яким після травми буде Лавін? А що з Ламело? А ще тепер на Сході є Мітчел та Маррей, нікуди не ділися Трей і Ванвліт, і це ми ще не згадуємо Хардена, Батлера, Брауна і Кайрі. А якщо вистрілять Брансон або Кейд Каннінгем?

Інші претенденти: 

Джамал Мюррей (Денвер), Іван Моблі (Клівленд), Шай Ґілджеус-Александер 

Минулі матеріали анонсів НБА:
Хто стане найкращим новачком і оформить кращий камбек?
Янніс здобуде чергову нагороду, хто буде кращим 6-м?

КЛЮЧОВІ СЛОВА: анонс

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK