Анонс сезону НБА: ренесанс Поповича, Янніс забере свою нагороду

ISPORT продовжує серію матеріалів із прогнозами майбутнього регулярного сезону кращої баскетбольної ліги світу.
2023 г., 25 жовтня, 08:30
Попович, Пол і Янніс / коллаж Василий Войтюк
Попович, Пол і Янніс / коллаж Василий Войтюк

Вже стартував новий регулярний сезон НБА, який обіцяє подарувати нам велику кількість сюрпризів як у плані результатів, так і в плані нагород.

Раніше ми вже обговорили три важливі теми: хто стане кращим новачком року, якщо раптово це буде не Віктор Вембаньяма, кому вдасться спрогресувати найпомітніше за всіх і хто відзначитися найгучнішим і найістотнішим камбеком.

Тепер настала черга зрозуміти, чому Вембаньяма стане причиною чергової молодості Грегга Поповича, яка ситуація виникла у боротьбі за звання найкращого шостого і чи з'явиться у нас новий новий володар нагороди найкращого оборонного гравця.

Найкращий оборонний гравець року

Бем Адебайо (Маямі) - Олексій Погорелов

Деякі індивідуальні нагороди люблять, коли про них говорять ще до старту сезону. Трофей найкращого оборонного гравця - у тому числі.

Часто буває так, що для того, щоб виграти в чомусь, потрібно про це говорить, тим самим рекламуючи себе. Це працює у випадку з MVP, це діє і тут.

Головний тренер Маямі Ерік Споельстра ще у міжсезоння розпочав кампанію "Бем Адебайо - найкращий захисник НБА". Спо був обурений тим, що його підопічний не був навіть серед фіналістів минулого року. Тепер із Флориди йдуть повідомлення, що центровий Хіт має виграти нагороду.

Джерело: Getty Images

У сезоні-2022/23 Маямі посідав дев'яте місце у дефрейтингу, пропускаючи за матч 112,8 очка. І багато в чому то була заслуга саме Адебайо. Едрісу (справжнє ім'я Бема) всього 26 років, але він вже є невід'ємною частиною оборони своєї команди.

Так, минулого року його ефективність у захисті трохи знизилася, що, мабуть, і відіграло ключову роль у тому, що він не претендував на звання найкращого захисника. Але майбутня кампанія має повернути все на свої місця, а Бем має здобути свою першу індивідуальну нагороду в НБА.

Янніс Адетокумбо (Мілуокі) - Василь Войтюк

Одна з головних суперзірок Ліги нарешті спробує свої сили поряд з іншою суперзіркою. Звісно, Янніс багато пограв з топ-гравцями, але рівня такої саме зірковості, як у Деміана Лілларда, у них не було.

І що найголовніше, Ліллард має сильно розгрузити грека саме на чужій половині поля, що дозволить Адетокумбо більше приділяти уваги і сил обороні свого кільця.

А оборонятися доведеться більше, адже команда втратила одного з найкращих оборонців задньої лінії в усій НБА Джру Голідея, а також Грейсона Аллена, який також вмів грати в захисті.

На Адетокумбо точно ляже більше роботи в обороні, що дозволить йому поборотися ща нагороду, яку він вже вигравав в 2020 році. Ні, звісно, якщо Віктор Вембаньяма буде робити по 5 блокшотів за матч, то у Адетокумбо не буде шансів.

Найкращий шостий гравець року

Кріс Пол (Голден Стейт) - Олексій Погорелов

Дуже ризикована ставка. Минулого року я подумав, що Том Тібодо довірятиме Дерріку Роузу набагато більше часу на майданчику, але все пішло не за планом. Тепер ситуація повторюється.

Після того, як Голден Стейт обміняв Пула на Пола (головне не помилитися), багато хто запитав "На**я, а головне навіщо?". І тоді я розділяв цей настрій фанатів.

Досі незрозуміло, в якій ролі Стів Керр збирається використовувати 38-річного розігруючого, який з кожним роком все більше здає. Про травми теж не варто забувати – його стегно ще нагадає про себе.

Джерело: Getty Images

Але цей обмін варто було провести хоча б заради того, щоб побачити Кріса і Стефа в одній команді. Це має бути весело. Сам Пол запевнив, що готовий до будь-якої ролі: хоч гравця стартової п'ятірки, хоч запасного.

І мені здається, що саме з лави він і виходитиме і вноситиме свій вплив у гру "воїнів". Пол вже давно не класний захисник, але скілли при розіграші м'яча у нього нікуди не поділися. І за рахунок цього він і може поборотися за звання Найкращого шостого.

Малік Монк (Сакраменто) - Василь Войтюк

Після того, як підійшла до кінця кар'єра Лу Вільямса та Джамала Кроуфорда, в цій категорії дуже важко визначати фаворита. Тут більше схоже на "пальцем в небо", адже в багатьох командах не зрозуміло, чи буде гравець грати в старті, чи починати з лави? 

Наприклад, Деррік Вайт в Бостоні. Якщо тренерський штаб захоче грати з парою Хорфорд-Порзінгіс - то Вайт буде шостим, а якщо з одним бігменом, то Деріка переведуть в старт.

А ось хто точно має бути "шостим" гравцем своєї команди, то це Малік Монк. В минулому сезоні в Сакраменто він непогано виконував цю роль, а в плей-офф взагалі розкрився на повну.

З кожним роком Малік прогресує все більше й більше, зараз йому 25 і він повинен виходити на свій пік і фанати "королів" очікують нового стрибка в якості гри від свінгмена.

Найкращий тренер року

Грегг Попович (Сан-Антоніо) - Олексій Погорелов

Поява в команді такого гравця, як Віктор Вембаньяма, точно не може не вплинути на Грегга Поповича.

74-річний наставник переживатиме вже 37-у молодість у кар'єрі. З моменту відходу Данкана, Паркера та Джинобілі минуло вже достатньо часу і хтось уже міг призабути, якою силою зовсім недавно були "шпори".

Джерело: Getty Images

Попович спробував тримати САС на плаву з Олдріджем та ДеРозаном, але вийшло так собі. Останні чотири сезони Сан-Антоніо жодного разу не виходив у плей-оф, а минулого року команда показала свій найгірший результат у регулярні з сезону-1996/97. Цікаво, що саме в ході того сезону Поп очолив команду.

Вембаньяма безумовно дасть стимул Поповичу на переродження, наче фенікс, та й сам тренер показав, що він ще хоче працювати, підписавши влітку новий трирічний контракт. Найімовірніше, це буде останні три роки для Грегга на посаді тренера, після чого він піде на заслужену пенсію. Тож "дід" ще організує свій особистий "Останній танець".

Марк Дейнолт (Оклахома) - Василь Войтюк

Ще одна досить непроста для прогнозування категорія, а тому я вирішив піти шляхом минулорічного "кейсу". Тоді кращим тренером визнали Майка Брауна, який зміг сильно покращити результати своєї молодої команди і вивести її в плей-офф.

Найбільш підходящою командою під цю ситуацію в нинішній першості, на мою думку, є Оклахома-Сіті Тандер і її молодий тренер Марк Дейнолт.

В попередній кампанії Дейнолт допоміг своїй команді прогресувати з 24 перемог за сезон, до 40. Тепер повернувся Голмгрен, покращили свої якості інші молоді гравці, а також з новими силами в сезон вступатиме лідер колективу Шай Гілджеус-Александер. Якщо й канадієць продовжить виступати на рівні топ-15 гравця ліги, то у його тренера буде дуже крутий шанс отримати нагороду.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: прогноз прогнози анонс

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK