Іспанські фанати намагаються перешкодити проведенню президентських виборів у Реалі

"Вершкові" підозрюються у порушеннях спортивних законів.
25 квітня, 22:51
Флорентіно Перес / Getty Images
Флорентіно Перес / Getty Images

Незалежна асоціація іспанських футбольних уболівальників звернулася до суду з проханням "зупинити виборчий процес" на посаду президента Реала, повідомляє The Athletic.

Президент "бланкос" Флорентіно Перес добиватиметься переобрання на шостий термін у 2025 році. Варто зазначити, що він не мав прямого конкурента на посаду президента клубу ні на одному з трьох останніх виборів у 2013, 2017 чи 2021 роках.

За свої 77 років Перес був президентом мадридського колективу 21 рік протягом двох періодів: з 2000 по 2006 рік, а потім з 2009 року.

Тим не менш, Federacion de Accionistas y Socios del Futbol Espanol (FASFE) - незалежна мережа вболівальників, створена асоціаціями клубів уболівальників іспанського футболу - вважає, що у виборчому процесі в Мадриді є "серйозні порушення".

У судовому позові, представленому судді цього тижня, FASFE стверджує, що чинні правила виборів у Мадриді дозволяють клубу контролювати, хто зі 100 000 членів клубу буде обраний для участі у зборах як "делегат" для голосування.

Там також зазначається, що це суперечить спортивному закону, який регулює управління клубами, які перебувають у громадській власності в Іспанії. Фанати просять призупинити процес вибору цих делегатів, який розпочнеться 28 квітня.

Читайте також: Куртуа може вперше у сезоні зіграти за Реал

FASFE вважає, що особливо важливо, щоб потенційні критичні голоси у соціальному середовищі Мадрида були почуті, оскільки клуб планує внести зміни до свого статуту, які можуть поставити під загрозу його "фанатську" модель у майбутньому.

На минулорічних зборах Перес заявив, що планує нову фінансову структуру клубу, яка дозволить залучити більше зовнішніх інвестицій, щоби конкурувати з клубами, якими володіють держави. Він стверджував, що це не зашкодить власності суспільства на свій клуб.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK