Брайтон - Манчестер Сіті 0:4: огляд матчу та результат гри 25.04.2024

"Чайки" не змогли зупинити команду Пепа Гвардіоли, хоча на це так сильно розраховували Арсенал і Ліверпуль.
26 квітня, 00:02
Кевін Де Брюйне / Getty Images
Кевін Де Брюйне / Getty Images

У четвер, 25 квітня, відбувся перенесений матч 29-го туру Англійської Прем'єр-ліги між Брайтоном та Манчестер Сіті.

Роберто Де Дзербі мав досить головного болю, оскільки він не міг розраховувати відразу на вісьмох своїх гравців. У той же час Пеп Гвардіола обходився лише без Ерлінга Голанда.

Але навіть за відсутності норвежця у "містян" знайшлося, кому забивати. Особливо примітним став перший гол. На 17-й хвилині Кайл Вокер навісив з флангу у штрафний майданчик, а Кевін Де Брюйне ударом головою в падінні відправив м'яч у ближню дев'ятку.

Це взяття воріт примітне тим, що для 32-річного бельгійця, який проводив 255-й матч у рамках чемпіонату Англії, цей гол став першим з його 68 голів в АПЛ, який він забив головою.

Джерело: Getty Images

Ще за підсумками першого тайму питання про переможця зустрічі було закрито, а постарався в цьому Філ Фоден, який оформив дубль. Варто зазначити, що при цьому англієць відзначився своїм 50-м голом в АПЛ.

Але і на цьому Ман Сіті не зупинився - на 62-й хвилині Хуліан Альварес, який підміняв Голанда, вчетверте вразив ворота Джейсона Стіла.

На щастя для фанатів "чайок", це був останній раз, коли їхня улюблена команда пропустила. Однак підопічні Де Дзербі пішли з поля взагалі без забитого гола.

У підсумку Манчестер Сіті завоював комфортну перемогу, завдяки якій він обійшов Ліверпуль і тепер поступається лише одним очком лідеру чемпіонату в особі Арсеналу, який зіграв на один матч більше. Брайтон залишився одинадцятим, маючи в активі 44 бали.

Читайте також: Рим все ж таки дотиснув: Удінезе і Рома дограли зупинений матч

Статистика матчу Брайтон - Манчестер Сіті 29-го туру АПЛ

Брайтон - Манчестер Сіті 0:4
Голи: Де Брюйне, 17, Фоден, 26, 34, Альварес, 62.

Очікувані голи (xG): 0,41 - 1,36
Володіння м'ячем: 35% - 65%
Удари: 7 - 14
Удари в площину: 3 - 6
Фоли: 10 - 3

Брайтон: Стіл - Велтман (Оффіа, 46), ван Геке, Данк, Барко - Гросс, Балеба, Лаллана (Адінгра, 46), Модер (Ігор, 56), Педро - Велбек (О'Махоні, 75).

Манчестер Сіті: Едерсон - Вокер (Льюїс, 79), Аканджі, Аке, Гвардіол - Родрі (Гомес, 79), Сілва (Доку, 78), Ковачич, Де Брюйне (Нунеш, 72), Фоден (Гріліш, 72) - Альварес.

Попередження: Велтман, Балеба.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK