ITF допустила російських та білоруських тенісистів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх

Представники країн-агресорів зможуть потрапити на змагання в якості нейтральних спортсменів.
7 березня, 00:27
Олімпійський прапор / Getty Images
Олімпійський прапор / Getty Images

Міжнародна федерація тенісу (ITF) на своєму офіційному сайті опублікувала заяву щодо участі тенісистів з росії та білорусі в Олімпійських та Паралімпійських іграх.

Так, представники країн-агресорів зможуть вирушити на змагання в якості нейтральних спортсменів. Це рішення було аргументовано відповідними рішеннями Міжнародних олімпійського та паралімпійського комітетів.

"МОК і МПК дозволять кваліфікованим спортсменам з російськими і білоруськими паспортами брати участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі в якості індивідуальних нейтральних спортсменів (AIN) і Паралімпійських іграх в якості нейтральних паралімпійських спортсменів (NPA)".

"ITF підтверджує, що тенісистам з цих країн буде дозволено брати участь в олімпійських та паралімпійських тенісних змаганнях в якості індивідуальних та нейтральних спортсменів, якщо вони дотримуватимуться принципів AIN МОК та принципів NPA МПК".

Читайте також: Перед боєм із Ломаченком: Камбососу допомагає готуватися росіянин, який підтримує війну в Україні

"Нейтральні спортсмени повинні будуть відповідати вимогам добору та допуску, викладеним у застосовних Правилах ITF".

"Рішення ITF збігається з рішенням більшості міжнародних федерацій (IF) щодо індивідуальних змагань та спортсменів, які беруть участь в Іграх 2024 року в Парижі цього літа. Позиція ITF також відповідає існуючій міжнародній політиці тенісу, прийнятій у березні 2022 року".

Раніше стало відомо, що колишня перша ракетка світу незабаром зможе повернутись на корт завдяки успішній апеляції своєї дискваліфікації.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK