Відомий голлівудський актор Майкл Фассбендер виступить на 24 годину Ле-Мана

Знаменитість дебютує у гонці на витривалість за кермом Порше.
2022 г., 9 червня, 22:47
Майкл Фассбендер / https://newsroom.porsche.com/en.html
Майкл Фассбендер / https://newsroom.porsche.com/en.html

Відомий голлівудський актор Майкл Фассбендер дебютує у легендарних класичних перегонах на витривалість 24 години Ле-Мана у складі команди Порше. офіційний сайт німецького виробника автомобілів.

Протягом останніх трьох років 45-річний німець ірландського походження, відомий своїми блокбастерами, такими як Безславні виродки, Люди Ікс та Чужий: Заповіт, інтенсивно та цілеспрямовано готується до найяскравішого моменту своєї кар'єри в автоспорті.

За повідомленнями команди, Фассбендер двічі на добу виїжджає на трасу за кермом Порше 911 RSR командою клієнтів Porsche Proton Competition. Він виступить у класі GTE-Am разом із Меттом Кемпбеллом та Закарі Робішоном.

"Я завжди мріяв брати участь у перегонах 24 години Ле-Мана", - сказав актор. "І, як трапляється з мріями, ти не уявляєш, скільки доведеться працювати, як багато випробувань доведеться подолати".

"Я не тільки дізнався, що потрібно для участі в гоночному вікенді, але і як бути конкурентоспроможним. Це дає мені чудову можливість показати весь свій потенціал. Це може бути разовий шанс, тому я просто хочу зробити все можливе".

Майкл пройшов програму підготовки Порше та брав участь у гонках GT у Німеччині, а також у заїздах Європейської серії Ле-Ман (ELMS). Сама гонка 24 години Ле-Мана відбудеться 11-12 червня.

Варто зазначити, що Фассбендер далеко не новачок в автоспорті. Він виявляв до нього інтерес із юності, про що заявив у 2020 році.

"Ще до того, як я почав зніматися в кіно, у мене була велика мрія брати участь у перегонах". Актор є великим шанувальником Формули 1 та команди Феррарі.

Він почав брати участь у гонках класу Coppa Shell Ferrari Challenge у травні 2017 року, посівши 15-те місце у своєму дебюті на трасі Муджелло. Він також брав участь у гонках у Північноамериканському дивізіоні Challenge, посівши шосте місце на Mazda Raceway Laguna Seca.

У 2018 році він брав участь у Ferrari Challenge North America, вигравши відкриття сезону на Daytona International Speedway та посівши п'яте місце у турнірній таблиці.

Читайте також: На болідах Альпін увесь червень будуть райдужні прапори

Фассбендер перейшов у Porsche у 2019 році, беручи участь у німецькому чемпіонаті Porsche Racing Experience та будучи героєм серіалу Порше на YouTube під назвою Road to Le Mans.

Наступного року він приєднався до Proton Competition для участі у повній європейській серії Ле-Ман 2020 року, розділивши Порше 911 RSR 2017 року з Річардом Літцем та Феліпе Фернандесом Лазером.

Пізніше того ж року Майкл брав участь у гонці в суперкубку Порше на трасі Каталонії і потрапив в аварію на стартовій прямій, внаслідок чого він вибув із гонки за лічені секунди.

У 2021 році Фассбендер продовжив участь у перегонах Proton Competition у європейській серії Ле-Ман. Актор і його штурмани посіли четверте місце на Ред Булл Рінг та у Спа-Франкоршам.

Потім він досяг свого кращого результату і першого подіуму в останній гонці в Портімао, посівши друге місце. Команда посіла четверте місце у командному чемпіонаті LMGTE із 61 очком.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK