Президент ФІА: Феттель їздить на райдужному велосипеді, а Хемілтон захоплений правами людини

Керівник федерації незадоволений тим, чим займаються нинішні пілоти, на відміну своїх легендарних колег із минулого.
2022 г., 8 червня, 17:35
Мохаммед Бен Сулаєм / https://www.fiawtcr.com/
Мохаммед Бен Сулаєм / https://www.fiawtcr.com/

Ні для кого не секрет, що Себастьян Феттель і Льюїс Хемілтон найголосніше у Формулі 1 виступають за гендерну рівність, інклюзивність серії та свободу слова. Дехто вважає, що вони надто захопилися своїм активізмом, відсунувши сам спорт на другий план.

До них належить і нинішній президент ФІА Мохаммед Бен Сулайєм. Він вважає, що гонщикам потрібно більше зосередитися на керуванні автомобілем. Як приклад, він навів легендарних чемпіонів Ф1, щоб показати, що вони повинні триматися подалі від нав'язливих переконань.

"Нікі Лауда та Ален Прост дбали лише про керування. Тепер Феттель їздить на райдужному велосипеді, Льюїс захоплений правами людини, а Норріс займається психічним здоров'ям", - цитує Бен Сулайєма. GiveMeSport.

"Кожен має право думати. Для мене йдеться про те, щоб вирішити, чи маємо ми постійно нав'язувати свої переконання чомусь, а не спорту".

"Я представник арабської культури. Я інтернаціоналіст і мусульманин. Я не нав'язую свої переконання іншим людям. Ні за що! Ніколи. Якщо ви подивитеся на мою діяльність в ОАЕ: 16 національностей! Назвіть мені хоч одну федерацію, в якій стільки національностей".

Читайте також: Apple купила права на фільм про Формулу-1, продюсером якої буде Хемілтон

"Крім того, понад 34% жінок і 7 релігій. І навіть більше християн, ніж мусульман. Я пишаюся тим, що це створює довіру та заслуги. Але хіба я йду та викладаю свої переконання? Ні. Існують правила: навіть зараз є проблеми, коли справа стосується, наприклад, прикрас. Я цього (правила) не писав".

Ці слова Бен Сулайєма викликали здебільшого невдоволення у шанувальників "Королеви автоспорту". Вони вважають, що подібними висловлюваннями ФІА дедалі більше роздмухує конфлікт між федерацією та Формулою 1.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK