Хемілтон став почесним громадянином Бразилії

Гонщик отримав бразильське громадянство з ініціативи конгресмена парламенту.
2022 г., 12 червня, 15:14
Льюїс Гемілтон / https://www.camara.leg.br/
Льюїс Гемілтон / https://www.camara.leg.br/

Льюїс Хемілтон став почесним громадянином Бразилії після того, як нижня палата парламенту ухвалила відповідний законопроект. Sky Sports.

Цей крок був запропонований конгресменом Андре Фігейред після торішнього Гран-прі Бразилії, на якому британський гонщик вийшов на подіум з бразильським прапором після перемоги на трасі Інтерлагос в Сан-Паулу.

Сам семиразовий чемпіон світу у квітні підтримав цей крок, коли він відвідав Сан-Паулу, щоб виступити з програмною промовою на заході, присвяченому бізнесу та цифровій трансформації, заявивши, що для нього це буде честю.

Читайте також: Данієль Ріккардо: історія падіння "Медоїда"

Наразі у палаті пройде урочисте засідання щодо вручення 37-річному пілоту Мерседес почесного громадянства. Дата ще не призначено. Хемілтон давно пов'язаний з країною, чий легендарний гонщик Формули 1 Айртон Сенна є його кумиром, і в 2008 він виграв там свій перший чемпіонський титул.

Конгресмен Джонатан де Хесус від Республіканської партії сказав у звіті, що Гамільтон має «глибокі і дуже емоційні» відносини з Бразилією, і данина поваги була заслуженою.

Голосування у Конгресі було багато в чому символічним, оскільки дебати тривали близько 10 хвилин. Проте, деякі члени Конгресу зустріли законопроект критикою.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK