Триразовий чемпіон світу Формули 1 використав расистське слово на адресу Гемілтона

Це сталося ще у листопаді 2021 року, а стало відомо про це лише зараз.
2022 г., 28 червня, 20:20
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

У Формулі 1 спалахнув расистський скандал. Триразовий чемпіон світу Нельсон Піке під час подкасту обговорював події на Гран-прі Великій Британії 2021 року. Тоді Льюїс Гемілтон, входячи в поворот Копс, вибив Макса Ферстаппена, через що нідерландець на швидкості влетів у загородження, а британець у підсумку приїхав першим.

Обговорюючи той інцидент, Піке сказав: "Цей (расистський термін) поставив свою машину там, щоби спеціально вдарити його (Ферстаппена)", передає Sky Sports.

Пізніше на запитання, чи відчував він, що Льюїс не зможе пройти Макса в Копсі, легендарний бразильський гонщик відповів: "Він? Ніколи! Він хотів винести його за всяку ціну. (Расистський термін) залишив машину там, щоб вибити його".

"Це тому, що ти не знаєш цього повороту. Він дуже швидкий, і дві машини там не проїдуть. Там дві машини пліч-о-пліч не проїдуть. Це був брудний прийом! Йому просто пощастило, що єдиний, хто залишився ні з чим, це інший хлопець".

Нельсон Піке
Нельсон Піке

Повідомляється, що Піке вжив термін "neguinho", який на його батьківщині в Бразилії може вважатися прийнятним у розмові друзів, але не в громадському місці – там він уже вважається цілком расистським, як відоме англійське слово на літеру "N".

Цікаво, що про це стало відомо лише зараз, хоча ці слова було сказано ще наприкінці минулого року. Можливо, Піке був особливо емоційний, бо тоді у стіну відлетів хлопець його дочки Келлі Піке.

Читайте також: Екклстоун: Вольфф трохи втомився від Гемілтона

Сам Хемілтон вже встиг відреагувати на цей інцидент у Twitter.

"Це більше, ніж мова. Ці архаїчні погляди мають змінитися, і їм немає місця в нашому спорті. Я був оточений цими поглядами і був націлений ними все своє життя. Було багато часу, щоб навчатися. Настав час діяти".

Ще він написав: "Vamos focar em Mudar a Mentalidade", що в перекладі з португальської означає "Давайте зосередимося на зміні менталітету".

Слова Піке також були розкритиковані ФІА, Формулою 1 та Мерседес, які виступили із засудженням подібних висловлювань.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK