Нельсон Піке отримав покарання за використання расистського слова на адресу Гемілтона

Бразилець приніс свої вибачення, що не допомогло йому уникнути покарання.
2022 г., 30 червня, 20:59
Нельсон Піке / https://www.gpfans.com/en/
Нельсон Піке / https://www.gpfans.com/en/

У вівторок, 28 червня, світ Формули 1 вибухнув новиною про расистське висловлювання 3-разового чемпіона світу Нельсона Піке на адресу 7-разового чемпіона Льюїса Гемілтона.

Обговорюючи у листопаді події Гран-прі Великобританії 2021 року, бразилець двічі використовував слово "neguinho" по відношенню до британця.

Після того, як про це стало відомо, а ФІА разом з Формулою 1, її командами та пілотами засудила ці висловлювання, Піке вибачився, заявивши, що його слова неправильно зрозуміли і переклали. Він запевнив, що це слово не має расистського підтексту в португальській мові.

Однак навіть вибачення та пояснення причин вибору цього слова для опису ситуації не допомогло йому уникнути покарання. Як повідомляє ESPN, відтепер для легендарного пілота закрито шлях у паддок на невизначений термін

Зазначимо, що це був непоодинокий випадок расистського скандалу в автоспорті за останні дні. Крім бразильця подібним "відзначився" 21-річний пілот молодіжної програми Ред Булл , за що його контракт із "биками" був розірваний.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK