Команда Ф2 не стала розривати контракт з екс-пілотом Ред Булл, який припустився расистської образи

Керівник Хайтек вирішив дати гонщику шанс на спокутування.
2022 г., 2 липня, 22:37
Юрі Віпс за кермом боліда Хайтек / Getty Images
Юрі Віпс за кермом боліда Хайтек / Getty Images

Поки Нельсон Піке приймає весь удар спортивної спільноти на себе за свої не тільки расистські, а й гомофобні висловлювання, ще один пілот, який "відзначився" у цьому ж світі, Юрі Віпс продовжить виступати за свою команду у Формулі 2, повідомляє MotorsportWeek.

Команда Ф2 Хайтек заявила, що не стане розривати контракт з 21-річним естонцем, що оступився, і дасть йому шанс виправитися на трасі.

"Я прийняв рішення про те, щоб Юрі зберіг своє місце у команді до кінця сезону, рішення, яке ми серйозно обговорювали", - сказав керівник команди Оллі Оукс. "Дозволити йому завершити свій сезон у Хайтек - це можливість для нього продемонструвати своїми діями, якою він є людиною".

"Я ясно дав зрозуміти Юрі, що використаний ним лексикон є абсолютно неприйнятним, але вирішив дати йому шанс спокутувати провину. Хайтек наймає на роботу людей з найрізноманітніших груп, підтримуючи принцип інклюзивності, і ніколи не потурала расизму чи іншій образливій поведінці в будь-якій формі" .

"При цьому, якщо ми живемо в суспільстві, де ніхто не має права на помилку, і не може отримати шансу спокутувати свою провину навіть після того, як щиро вибачився - то що це говорить про таке суспільство?". - Заявив Оукс.

Нагадаємо, що у вівторок, 28 червня, стало відомо, що Ред Булл розірвав контракт із Юрі Віпсом після проведеного розслідування, пов'язаного з його расистським висловом. Віпс використав усім відоме слово на букву "Н" під час стріму на Twitch, після чого "бики" усунули його на час розслідування.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK